Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

MWC 2014: Συνέντευξη Τύπου Deutsche Telekom

24/02/2014Βαγγέλης ΞανθάκηςBy Βαγγέλης Ξανθάκης3 Mins Read News Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

nemat

Η Deutsche Telekom παραχώρησε σήμερα την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2014 της Βαρκελώνης. Η Claudia Nemat και ο Niek Jan van Damme, υπεύθυνοι για την ανάπτυξη εταιρείας σε Ευρώπη & Τεχνολογία και τη Γερμανία αντίστοιχα, ανέλαβαν να μας αναλύσουν τα πλάνα της Deutsche Telekom για το 2014.

IP: Ενώνοντας την Ευρώπη

Η όλη παρουσίαση περιστράφηκε γύρω από την προσπάθεια της Deutsche Telekom να αλλάξει το δίκτυο της με ένα ολοκαινούριο, ενιαίο για όλη την Ευρώπη, βασισμένο σε IP, το οποίο στην ουσία θα συνδυάσει υπηρεσίες επικοινωνίας σταθερής και κινητής και ουσιαστικά θα είναι native Internet (αν μας επιτρέπεται ο τεχνο-νεολογισμός). Όπως διευκρίνισε η Claudia Nemat, η αλλαγή αυτή έρχεται ως απόρροια των διαρκώς αυξανόμενων απαιτήσεων τεχνολογιών όπως το Μ2Μ και τα SmartGrids.

Επί του παρόντος, στη Γερμανία περίπου 2,1 εκατ. γραμμές έχουν περάσει στο νέο IP δίκτυο (ο αριθμός για όλη την Ευρώπη ανεβαίνει στα 2,7 εκατ.) με τον Niek Jan van Damme να προσθέτει ότι στόχος της εταιρείας για το 2014 είναι να υπερδιπλασιαστεί αυτός ο αριθμός. Μέχρι δε το 2018, το δίκτυο της Deutsche Telekom στη Γερμανία θα πρέπει να έχει περάσει πλήρως στην εποχή του IP. Την πρωτιά πάντως από τη Γερμανία έχει ήδη «κλέψει» η FYROM, αφού Deutsche Telekom και Makedonski Telekom κατόρθωσαν να μετατρέψουν τη γείτονα χώρα στο πρώτο ευρωπαϊκό κράτος, το δίκτυο του οποίου βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε IP. Αν και υποθέτουμε ότι κάτι τέτοι δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της περιορισμένης διείσδυσης της σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς δε, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τη Σλοβακία.

Το χρονοδιάγραμμα της Deutsche Telekom για την Ευρώπη προβλέπει ότι δίκτυο all-IP θα έχει το 2014 η Σλοβακία, το 2015, η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η Ουγγαρία, ενώ μέχρι το 2018 θα ε΄χουν φτάσει στην ολοκλήρωση η Γερμανία, η Ρουμανία και η Ελλάδα

Όπως μάλιστα τόνισε με νόημα η Claudia Nemat, από τη στιγμή που ολοκληρωθεί το πανευρωπαϊκό έργο της Deutsche Telekom και το IP δίκτυό της, θα πάψει κάθε συζήτηση εξόδου χώρας από τη ζώνη του ευρώ! Τόσο ισχυροί θα είναι πλέον οι δεσμοί –τεχνολογίας- ανάμεσά τους!

Με οδηγό το LTE

Προκειμένου η Deutsche Telekom να καταφέρνει να πετύχει τα πλάνα της όσον αφορά στο IP και το ενιαίο πανευρωπαϊκό δίκτυο, η επένδυση στην τεχνολογία LTE ήταν απαραίτητη. Το τέλος του 2013 βρήκε την εταιρεία να προσφέρει LTE υπηρεσίες σε σχεδόν κάθε αγορά που δραστηριοποιούταν. Σε δύο χρόνια από τώρα, το 2016, η Deutsche Telekom θα είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες LTE μέσω κάθε base station της στην Ευρώπη.

Όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της εταιρείας, μέλημά τους δεν είναι μόνο η ανάπτυξη αλλά και η διαρκής αύξηση των ταχυτήτων πρόσβασης στο διαδίκτυο. Όπως εξήγησε ο Niek Jan van Damme, περισσότερες από 150 πόλεις στη Γερμανία απολαμβάνουν LTE με ταχύτητες έως και 150 Mbits/sec με τον επόμενο στόχο να έχει οριοθετηθεί στα 300 Mbits/sec. Το… ρεκόρ πάντως κρατά η πόλη Alzey της Γερμανίας με ταχύτητες πρόσβασης στο internet που έχουν αγγίξει και τα 580 Mbits/sec!

Νέο router από τη Deutsche Telekom

H Deutsche Telekom παρουσίασε επιπρόσθετα και ένα νέο υβριδικό μοντέλο router, μέσω του οποίου συνδυάζονται τρεις διαφορετικές τεχνολογίες: σταθερή τηλεφωνία, LTE και Wi-Fi, για μια κορυφαία εμπειρία. Διαθέτει «plug and play» χαρακτήρα για γρήγορη και εύκολη διασύνδεση χωρίς να ταλαιπωρείται ο χρήστης ενώ ενσωματώνει τεχνολογία «ενοποίησης bandwidth», προσφέροντας ως εκ τούτου μεγαλύτερες ταχύτητες πλοήγησης στο διαδίκτυο. Εμπορικά, το νέο router της Deutsche Telekom αναμένεται να διατεθεί στα τέλη του 2014.

 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Deutsche Telecom MWC2014
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Βαγγέλης Ξανθάκης
  • Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • Στροφή από τη διαχείριση κρίσεων στη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική προσαρμογή
  • UNCTAD: Ασθενέστερη παγκόσμια ανάπτυξη, μεγαλύτερα χάσματα μεταξύ οικονομιών
  • Όταν ο τουριστικός οδηγός Michelin έκανε απόβαση στη Νορμανδία
  • The Media Business Game: Το deal της Real Group και το σχέδιο για το CNN Greece TV
  • Η Tools of Tech αναλαμβάνει Country Partner του KSF Space Foundation στην Ελλάδα
  • Η Logitech παρουσιάζει τη μεγαλύτερη σειρά νέων εταιρικών προϊόντων στην ιστορία της
  • 3ο Space Symposium: 25 χρόνια διαδρομής, το μέλλον στα χέρια της νέας γενιάς
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026
  • Automation, AI agents ή άνθρωποι; Ποιος πρέπει να διαχειρίζεται κάθε security finding;
  • ENISA Threat Landscape 2026: Οι ψηφιακές εξαρτήσεις διευρύνουν το πεδίο της κυβερνοαπειλής
  • NIS2 και Credentials: Η ασφάλεια των ταυτοτήτων γίνεται ζήτημα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας
  • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
  • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
  • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.