Ξεκινούν το Μάρτιο οι διαγωνισμοί για το δωρεάν WiFi

0

Σε δύο μήνες θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι πρώτοι διαγωνισμοί για την εγκατάσταση των WiFi spots σε όλη την Ελλάδα, σε συνέχεια των εξαγγελιών Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2013.

WiFiZone

Αρκετοί Δήμοι έχουν αποστείλει στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών τα σημεία που προτείνουν για την εγκατάσταση των κεραιών μέσα στα όρια της επικράτειας του καθενός, ενώ ήδη διακινείται η πληροφορία ότι ενώ αρχικά προβλέπονταν 1.000 wifi spots, ο αριθμός τους τελικά θα φτάσει ίσως και τις 20.000. 

Οι Δήμοι είχαν πληροφορηθεί ότι δεν θα επωμιστούν με το οικονομικό βάρος της εγκατάστασης των κεραιών και του λοιπού εξοπλισμού καθώς η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από την Ψηφιακή Σύγκλιση. Η νέα πληροφορία που γνωστοποιείται όμως είναι ότι οι Δήμοι θα πληρώνουν από τα ταμεία τους τους παρόχους των δικτύων, ωστόσο η Κυβέρνηση σκοπεύει να τους διαθέσει ειδικό κονδύλι το οποίο θα θεσπιστεί εν ευθέτω χρόνω.

Στην εκτέλεση του σχεδίου για δωρεάν internet σε όλη τη χώρα ως μοντέλο-πρότυπο θα χρησιμοποιηθεί ο Δήμος Τρικκαίων, που πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει ο πρώτος Δήμος της χώρας που διέβη με μεγάλη επιτυχία στον Ρουβικώνα της ψηφιακής εποχής.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply