Εξέπνευσε η προθεσμία των Δήμων για τον ορισμό των WiFi spots

0

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η λίστα που θα καταρτίσει το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων για τα σημεία στα οποία θα εγκατασταθεί το πολυσυζητημένο σύστημα δωρεάν WiFi σε όλη τη χώρα (σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τον περασμένο Νοέμβρη).

wifi greece

Οι Δήμοι όλης της Ελλάδας επωμίστηκαν την ευθύνη να ορίσουν τα σημεία στα οποία κρίνεται σκόπιμο να γίνει η εγκατάσταση και είχαν στη διάθεσή τους είκοσι ημέρες. Στις 24 Δεκεμβρίου του 2013 όλοι οι Δήμοι έλαβαν επιστολή – πρόσκληση από το ΥΜΕ, με την υπογραφή του Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαο Δασκαλάκη, από την οποία ενημερώνονταν ότι έπρεπε να είχαν συμπληρώσει την επισυναπτόμενη φόρμα ορισμού των σημείων έως την 15η Ιανουαρίου του 2014. Όσοι Δήμοι δεν απάντησαν έως την ορισμένη ημερομηνία, θεωρούνται μη ενδιαφερόμενοι για τη δράση. 

Τώρα, που η προθεσμία εξέπνευσε, αυτό που μένει να δούμε είναι ποιοι Δήμοι πρόλαβαν να στείλουν τις συμπληρωμένες φόρμες, όπως επίσης και πώς θα γίνει τελικά η υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου. Εν τούτοις στην επιστολή Δασκαλάκη επισημαίνεται ότι το κόστος της εγκατάστασης δεν θα επιβαρύνει τα ταμεία των Δήμων. 

Σύμφωνα με τη φόρμα την οποία κλήθηκαν να συμπληρώσουν οι Δήμοι, τα κριτήρια επιλογής των σημείων είναι: 

• Τα σημεία ενδιαφέροντος να βρίσκονται σε πόλεις, κωμοπόλεις και τοπικές κοινότητες άνω των 600 κατοίκων του εκάστοτε Δήμου με βάση την απογραφή του 2011.

• Επίσης πρέπει να αξιολογηθούν και σημεία σημαντικού ενδιαφέροντος στα οποία ο επισκέπτης θα χρειαστεί πληροφορίες για την περιοχή και τις οποίες μπορεί να αναζητήσει στο διαδίκτυο.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος Δήμος έχει ήδη σημεία στα οποία οι πολίτες έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (free Wi-Fi), αυτοί οφείλουν να ενημερώσουν το ΥΜΕ για τον αριθμό αυτών και τη δράση που τα υποστηρίζει (ή εάν πρόκειται για πρωτοβουλία του Δήμου).

>>>Δείτε τα ρεπορτάζ του infocom.gr για το δωρεάν wifi και τις εξαγγελίες Σαμαρά εδώ και εδώ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply