Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Κοντά στο 1 δισ. δολλάρια οι ζημιές της Blackberry

0

blackberry-announcement

H Καναδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει καταγράψει απώλειες μεταξύ 950 και 995 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια αναδιάρθρωσης που σημαίνει περικοπές προσωπικού κατά περίπου 4.500 εργαζομένους, κάτι που ισοδυναμεί με το 40% του συνόλου του εργατικού δυναμικού της που διατηρεί παγκοσμίως .

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο έντονος ανταγωνισμός που αντιμετώπισε στην αγορά hardware θα την αναγκάσει να καταγράψει τις προαναφερόμενες ζημιές σε επίπεδο επιβαρύνσεων και δεσμεύσεων, που κατά κύριο λόγο οφείλεται σε απόθεμα συσκευών BlackBerry Z10 . Προσθέτει επίσης, ότι θα αντιμετωπίσει μια προ φόρων επιβάρυνση 72εκ. από αναδιάρθρωση χρεών.

Η BlackBerry ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια της για μείωση των smartphones που θα διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της από έξι συσκευές σε τέσσερις , προσθέτοντας ότι θα επικεντρωθεί σε συσκευές που απευθύνονται στις επιχειρήσεις και σε «prosumer» (professional/consumer) τμήματα . Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει δύο high-end συσκευές και δύο entry-level συσκευές. Οι πρώτες δύο θα αφορούν “all- touch” συσκευές και οι άλλες δύο, μοντέλα QWERTY .

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι στοχεύει σε μια κατά προσέγγιση 50% μείωση των λειτουργικών δαπανών έως το τέλος του 1ου τριμήνου του 2015, η οποία είναι ο λόγος για τον οποίο προχωρά σε μείωση κατά 40% του εργατικού της δυναμικού.

Ο Thorsten Heins , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackBerry σχολίασε ότι «…οι αλλαγές αυτές είναι δύσκολες αλλά αναγκαίες για την υπεράσπιση της θέση μας σε μια ώριμη και πιο ανταγωνιστική βιομηχανία που θα οδηγήσει την εταιρεία προς την κερδοφορία» .

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η Ειδική Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας συνεχίζει να αξιολογεί όλες τις στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την επιχείρηση.

Θυμίζουμε ότι από καιρό η επιτροπή εκπονεί σχέδια ρευστοποίησης είτε του συνόλου της εταιρίας, είτε τμημάτων της, με ιδιαίτερη θέση να κατέχει το χαρτοφυλάκιο των πατεντών της. 

Share.

Leave A Reply