Newsletter Banner 600x150_Nokia
ics-600x80-banner

Και οι 7 ήταν υπέροχοι

Με πρωτοκλασάτα ονόματα στη διοίκησή του ξεκινάει το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, βάζοντας πλώρη για ένα εγχείρημα τεχνολογικής καινοτομίας που όμοιό του δεν έχουμε δει σε καμία από τις -λεγόμενες- προηγμένες χώρες.
Το ταμείο διαχειρίζεται η «Συμμετοχές 5G» η οποία ιδρύθηκε επίσημα τον Φεβρουάριο, έχοντας ως σκοπό την υλοποίηση επενδύσεων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές δικτύων πέμπτης γενιάς (5G). Συγκεκριμένα, στόχος είναι να αναπτύσσουν εφαρμογές στους κλάδους των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, της μεταποίησης, της βιομηχανίας, του τουρισμού, της υγείας, της πληροφόρησης και των δικτύων κοινής ωφελείας.
Το αρχικό ταμείο που θα κληθεί να διαχειριστεί η διοίκηση, είναι 93 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 25% των εσόδων (372 εκατ. ευρώ) του πρόσφατου διαγωνισμού για τη χορήγηση φάσματος 5G. Οι πόροι όμως του ταμείου, σε ποσοστό της τάξεως του 30%, θα προέλθουν και από ιδιώτες μετόχους, με τη διαδικασία άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων.
Εφόσον πρόκειται για ένα καινοτόμο και ίσως πανευρωπαϊκά πιλοτικό επενδυτικό πρόγραμμα, η κυβέρνηση βάζει τα καλύτερα μέσα σε έμψυχο δυναμικό που έχει η χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επτά καταξιωμένα στελέχη προσκλήθηκαν να αναλάβουν ως Συμβουλευτική Επιτροπή στις Συμμετοχές 5G. Ο ρόλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι να υποβάλλει γνωμοδοτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Επενδυτική Επιτροπή της διαχειρίστριας εταιρείας του Φαιστός. Τα στελέχη που προσκλήθηκαν είναι:
Ο Jim Brisimitzis από το 5G Open Innovation Lab στο Seattle. Έχει εμπειρία άνω των 20 ετών στον τομέα της επιχειρηματικότητας, έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως οι Bell Canada, Nortel Networks, PeopleSoft και Oracle. Επίσης, είναι ιδρυτής του 5G Open Innovation Lab στο Seattle.
Ο Bill Karnazes, οποίος είναι αντιπρόεδρος για τον τομέα Global Business Operations της Qualcomm. Ο τομέας ευθύνης του, παράγει ετησίως έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία.
Ο Ιωάννης Κατσαβουνίδης, που είναι Research Scientist στην ομάδα Video Infrastructure του Facebook. Έχει εργαστεί με το Netflix ως Senior Research Scientist το 2015-2018. Είναι συνδημιουργός του VMAF, του συστήματος μέτρησης του Netflix για την ποιότητα βίντεο, καθώς και ο δημιουργός της τεχνολογίας βελτιστοποίησης Dynamic Optimizer του Netflix.
Ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης είναι ο Industry Director για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού – Ιαπωνίας της Microsoft. Έχει εργαστεί σε εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του EcoCommons Australia, του Centre on AI Technology for Humankind στο National University of Singapore Business School, του Department of Computing καθώς και του Department of Electrical Engineering του Imperial College.
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι αντιπρόεδρος Technology, 5G & Telco Cloud στην Juniper Networks, με αρμοδιότητα στα προϊόντα και στη στρατηγική για το 5G. Πριν από τη Juniper ήταν αντιπρόεδρος και CTO στον τομέα του Telco & Edge Computing στη VMware, όπου ηγήθηκε της ανάπτυξης προϊόντων και τεχνολογιών της εταιρείας για το 4G και 5G.
Ο Μιχάλης Τζάννες είναι serial innovator που έχει εργαστεί σε εταιρείες τεχνολογίας. Διετέλεσε CEO για περισσότερο από μια δεκαετία στην Aware, που εδρεύει στο Bedford της Μασαχουσέτης, η οποία ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και αδειοδότηση της τεχνολογίας DSL.
Ο Χάρης Τσαβδάρης έχει ευρεία εμπειρία σε όλο το εύρος των κυβερνητικών συστημάτων πληροφορικής. Είναι National Technology Officer στην Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, ενώ έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων στο υπουργείο οικονομικών.
Ξεκινάμε λοιπόν με την dream team και ευχόμαστε καλή επιτυχία!
cosmote-april-2021
tameio

Δορυφόροι, οπτικές ίνες, και αυτόνομες μεταφορές στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ανακοινώθηκαν τα έργα ΤΠΕ που έχουν συμπεριληφθεί προς υλοποίηση στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης:
Για την ανάπτυξη υποδομής wireless network 5G σε έξι ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους (2011 χιλιόμετρα) θα διατεθούν 130 εκατ. ευρώ.
Κάπου εδώ, εντάσσεται και το πρόγραμμα 5G corridors που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προβλέπει αυτόνομες μεταφορές.
Επίσης, η σκέψη είναι στον άξονα Αθήνα - Εύζωνοι και Ηγουμενίτσα - Αλεξανδρούπολη να κινείται συνεχώς στόλος αυτόνομων φορτηγών, σε απόσταση 4 μέτρων το ένα από το άλλο σε μία συνεχόμενη εφοδιαστική αλυσίδα.
Για τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με τα ελληνικά νησιά και με την Κύπρο μέσω σύγχρονων υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών θα διατεθούν 89 εκατ. ευρώ, ενώ για την εγκατάσταση υποδομών οπτικών ινών σε κτήρια προκειμένου να επιταχυνθεί η υιοθέτηση υποδομής επόμενης γενιάς (next-generation infrastructure) από τους πολίτες, θα διατεθούν 73 εκατ. ευρώ.
Για την ψηφιοποίηση καίριων αρχείων σε διαφόρους τομείς (δικαιοσύνη, πολεοδομίες, κτηματολόγιο, μετανάστευση, ΕΦΚΑ, κ.α.) και ενσωμάτωση τους σε αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα, έργο για το οποίο θα διατεθούν συνολικά 565 εκατ. ευρώ.
Επίσης, με προϋπολογισμό 97 εκατ. ευρώ στο πακέτο των έργων, εντάσσεται η δημιουργία κεντρικής υποδομής και σχετικών υπηρεσιών (Cloud, Enterprise Service Bus) για τη διαλειτουργικότητα και τη διασύνδεση συστημάτων και μητρώων μεταξύ φορέων του Δημοσίου, καθώς και η αναβάθμιση της εθνικής πύλης ανοικτών δεδομένων, συνδέοντας την παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Πύλη.
Στις μεταρρυθμίσεις έχει περιληφθεί και το έργο ανάπτυξης ενός εκτεταμένου δικτύου ευρυζωνικών υποδομών υψηλής ταχύτητας, με την εγκατάσταση οπτικών ινών σε κτήρια, καθώς και υποβρυχίων καλωδίων στα νησιά με δυνατότητα παροχής ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο τουλάχιστον 100 Mbps και δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps.
Αφήσαμε για το τέλος τα μη επίγεια, με το έργο ανάπτυξης μικροδορυφόρων που προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και στο οποίο θα διατεθούν 161 εκατ. ευρώ.
Το έργο σχετίζεται με την παροχή υποστήριξης σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, χαρτογράφησης, χωροταξικού σχεδιασμού, στη ναυτιλία, γεωργία καθώς και σε άλλους τομείς της οικονομίας.
engineered-for-complete-protection_600x80
oteglobe-logo-new

Δυνατά η ΟΤΕ Globe

Ανθεκτική και δυνατή αποδείχθηκε η ΟΤΕ Globe το 2020, αφού κατέγραψε οριακά μονοψήφια μείωση στα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων. Συγκεκριμένα, το προσαρμοσμένο EBIΤDA έφτασε στα 24,3 εκατ. ευρώ, μειωμένο 9% σε σχέση με το 2019, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν διεθνώς κατά της πανδημίας, αλλά και στη γενική αστάθεια που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα έσοδα παρέμειναν σταθερά στα 346,4 εκατ. ευρώ. Η μείωση κερδών οφείλεται βέβαια και στο γεγονός ότι η ΟΤΕ Globe παρέμεινε στο πλάνο των επενδύσεων και προχώρησε σε μία ακόμα μεγάλη αναβάθμιση χωρητικοτήτων και λειτουργικότητας του διεθνούς δικτύου της, με στόχο όχι μόνο την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών των πελάτων της για διεθνή κίνηση, αλλά και την περαιτέρω επέκτασή της στις νέες, αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.
Αξιοποιώντας τόσο τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας όσο και την τεχνολογική της υπεροχή, η OTE Globe έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια επιτυχημένη πορεία, σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ο κορυφαίος πάροχος διεθνών τηλεπικοινωνιών στη Ν.Α. Ευρώπη, και ο πλέον αξιόπιστος εναλλακτικός κόμβος της Μεσογείου για τη διασύνδεση της Ευρώπης με τον κόσμο, και ιδιαίτερα με τις Αραβικές χώρες.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Ανέλαβε καθήκοντα CEO ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος στη Forthnet. H προκλήσεις είναι μεγάλες και κυρίως αφορούν ότι θα πρέπει να βάλει την εταιρεία σε μία νέα ρότα, με βάση το positioning που έχει αποφασιστεί.
 • Δεν ξέρουμε ακριβώς τι περιθώρια αυτόνομης δράσης θα έχει, αλλά με δεδομένη την εμπειρία του θα είναι καλό να τον αφήσουν ελεύθερο να δημιουργήσει. Διαφορετικά, θα μοιάζει να διευθύνει την ορχήστρα με βάση τις παρτιτούρες που έχουν γράψει κάποιοι άλλοι…
 • Δραστήριος παραμένει ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μασσέλος, αυτή τη φορά ως ομιλητής από το βήμα στη Διεθνή Συνάντηση Κορυφής για την Κοινωνία της Πληροφορίας, που διοργάνωσε η ITU Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμένα, εστίασε στη χρήση του ονόματος της Ελλάδας ως brand, και στα οφέλη που μπορεί να φέρει στην ελληνική οικονομία.
 • Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τέσσερεις τομείς από τον χώρο των ΤΠΕ που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτοί αφορούν τα πολιτισμικά, όπως AR/VR και streaming για την εικονική επίσκεψη σε χώρους και την online παρακολούθηση παραστάσεων, τους ψηφιακούς νομάδες, τη ναυτιλία, και φυσικά την ψηφιακή διακυβέρνηση.
 • Νέα σημασία αποκτούν οι Θερμοπύλες στον 21ο αιώνα. Με μέσο το Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ, η SES χρησιμοποιεί την περιοχή ως gateway για να παρέχει δορυφορική συνδεσιμότητα σε αρκετές περιοχές.
 • Η συμφωνία υπόκειται σε δεκαετές συμβόλαιο, περιλαμβάνοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες διασύνδεσης μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, 24ωρη υποστήριξη και διαχείριση δορυφορικών υποδομών.
 • Εντυπωσιακό είναι ότι για τις ανάγκες αυτής της συνεργασίας, ο ΟΤΕ κατασκεύασε τις απαραίτητες υποδομές στις Θερμοπύλες πολύ σύντομα, παρά τα εμπόδια που συνάντησε λόγω κορονοϊού. Πως λέμε όταν υπάρχει ένα «θέλω» υπάρχουν χίλια «μπορώ»;
GY-1537-600X80-1
 • Από την πλευρά της η Lancom -επειδή θέλει και μπορεί- πήρε τη δουλειά της ΕΡΤ3 για διασύνδεση των κτηρίων με οπτικές ίνες, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και support σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης.
 • Ελάχιστη μείωση στα οικονομικά της αποτελέσματα σημείωσε το 2020 η OTE Globe, και συγκεκριμένα κύκλο εργασιών στα 346,4 εκατ. ευρώ από τα 349,4 εκατ. του 2019. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 24,3 εκατ. ευρώ. Δείτε τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα.
 • Η στασιμότητα στα έσοδα προέκυψε προφανώς λόγω COVID-19, αλλά η εταιρεία προχώρησε κανονικά στο επενδυτικό της πρόγραμμα, με το βλέμμα στο μέλλον. ΟΤΕ (Globe), around the Globe!
 • Σημαντική ώθηση αναμένεται να δώσει το ταμείο ανάκαμψης στις τεχνολογικές υποδομές της χώρας, με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.
 • Προτεραιότητα έχουν οι υποδομές σταθερής και κινητής, αλλά και το… Διάστημα. 161 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη μικροδορυφόρων, με σκοπό την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στη χαρτογράφηση, στη ναυτιλία, στη γεωργία, κτλ.
 • Και συνεχίζουμε: 130 εκατ. ευρώ θα πάνε στην ανάπτυξη υποδομών για κάλυψη των αυτοκινητοδρόμων με 5G, με σκοπό την καθιέρωση των αυτοοδηγούμενων στόλων από φορτηγά, ώστε να βελτιωθεί η βιομηχανία μεταφοράς εμπορευμάτων.
 • Επίσης, 89 εκατ. ευρώ θα ανατεθούν στη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ 73 εκατ. ευρώ θα πάνε στο Fiber to the Home. Όσον αφορά το Δημόσιο, 97 εκατ. ευρώ θα βοηθήσουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των κρατικών φορέων, μέσω υποδομών cloud.
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Γενικά ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων της Ψηφιακής Βίβλου. Θεωρητικά αφορούν 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.
 • Υπάρχει ένα ρητό που λέει «every company is a digital company». Ανάλογα λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι λίγο – πολύ ισχύει και το «every project is a digital project». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αρκετά από τα έργα που εστιάζουν σε άλλους άξονες, εμπλέκουν έμμεσα ή άμεσα τον τομέα των Ψηφιακών Τεχνολογιών.
 • Υπάρχουν βέβαια διαφορές στις εκτιμήσεις όσων κάνουν την αναγωγή. Κάποιοι, πιστεύουν ότι τα ψηφιακά θα φτάσουν τα 6 δισεκατομμύρια και κάποιοι πιο αισιόδοξοι το ανεβάζουν στα 10.000.000.000! Το γράψαμε αριθμητικά για να το ευχαριστηθείτε. Η αλήθεια, ενδεχομένως, βρίσκεται κάπου στη μέση.
 • Όποια κι αν είναι η αλήθεια ισχύει το «είναι πολλά τα λεφτά Άρη». Στη πράξη τώρα αρχίζει η μητέρα των μαχών, η ουσιαστική μάχη του ψηφιακού -και όχι μόνο- μετασχηματισμού. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά, οι δουλειές που θα ανοίξουν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα…
 • Είναι το ότι αν κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία όλα όσα έχουν σχεδιαστεί, αυτή η χώρα -επιτέλους- θα αλλάξει και θα έχουμε μία οικονομία που θα αξιοποιεί πλήρως τις ψηφιακές τεχνολογίες!
 • Βέβαια είναι ένα στοίχημα για την αγορά να υλοποιηθούν τόσα έργα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι το 2026. Κάτι μας λέει ότι οι μηχανικοί στο εγγύς μέλλον θα είναι δυσεύρετοι… Γι’ αυτό όλοι κάνουν από τώρα τα κουμάντα τους!
 • Ένα έργο που θεωρείται επαναστατικό για τα ελληνικά δεδομένα και πρωτοποριακό για τα ευρωπαϊκά, θα μπορούσε να στελεχωθεί μόνο με τους καλύτερους. Έτσι, η συμβουλευτική επιτροπή του Ταμείου Φαιστός αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη διεθνούς εμβέλειας, από κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς, με γνώση και εμπειρία αντάξια των νέων θέσεων τους.
combox
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Πως θα γίνεται η επίσκεψη; Πάντα με τα μέτρα ασφαλείας. Δηλαδή το περίφημο «αγαπούλα την κουκούλα» αν ενθυμείστε τη διαφήμιση της Wind, θα γίνει «αγαπούλα τη μασκούλα»!
 • Σύμφωνα με μελέτη της Accenture, παρά τη σημαντική αύξηση στην υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται διαχρονικά έλλειψη τεχνολογικής εμπειρίας και ψηφιακής ευχέρειας στα διοικητικά συμβούλια και στα ανώτατα στελέχη των κορυφαίων τραπεζών του κόσμου, όπου μόνο το 10% έχουν τεχνολογική εμπειρία. Η μελέτη έχει στοιχεία και από την Ελλάδα, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 11%. Πάλι καλά!
 • Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στη SingularLogic ανέλαβε ο Δημήτρης Μπακάκος, που τα τελευταία 12 χρόνια ήταν διευθυντής πωλήσεων στη Space Hellas.
 • Την αποχώρησή του από τη θέση του Analytics manager της εταιρείας e-bay όπου εργάζεται από το 2015 ανακοίνωσε ο Γεώργιος Τσότσος, γνωστό στέλεχος της αγοράς που έχει εργασθεί επίσης στην Εθνική Τράπεζα και την Accenture.
 • Θύμα επίθεσης από την ομάδα hackers «Ranngnarok», έπεσε η Ιταλική εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων, αξεσουάρ και υποδημάτων Boggi στο Μιλάνο. H επίθεση έγινε με λυτρισμικό λογιστικό (ransomware) και υπεκλάπησαν δεδομένα 40 Gigabytes.
 • Η φινλαδική Wolt -που μέχρι τώρα εστίαζε στη διανομή φαγητού- εγκαινίασε τη λειτουργία του Wolt Market και συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη στην Ελλάδα.
 • Έτσι, μπαίνει δυναμικά στην αγορά του quick commerce, με ένα νέο μοντέλο αγορών που θα καλύψει τη διαρκώς αυξανομένη ανάγκη των καταναλωτών για άμεση παράδοση των προϊόντων και μεγάλη γκάμα διαθέσιμων επιλογών.
anycast-m4-plus-600x80
 • Αξίζει να τονιστεί ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα εκτός Φινλανδίας που η Wolt εφαρμόζει αυτό το μοντέλο, και η ελληνική αγορά θα αποτελέσει οδηγό για την ανάπτυξη του Wolt Μarket σε άλλες χώρες. Και θυμηθείτε τη λέξη quick commerce. Θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον….
 • Full επίθεση η Xiaomi με το M11 Ultra που έχει πλέον τον τίτλο του κινητού με την καλύτερη κάμερα. Με την ευκαιρία βάλτε στην εξίσωση και τα 10 δισ. δολάρια που ετοιμάζονται να επενδύσουν για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θα καταλάβετε γιατί στην Info Quest τρίβουν τα χέρια τους.
 • Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι σήμερα έχει συνέντευξη τύπου ο νέος Country Manager για τα καταναλωτικά της Huawei στην Ελλάδα.
 • Θα μιλήσει για τις νέες προϊοντικές κατηγορίες, καθώς και για το μέλλον των συσκευών της εταιρείας. Stay tuned!
 • Η κινητικότητα στην αγορά συνεχίζεται. Η Epsilon Net δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέες εξαγορές, ενώ και η Profile -μετά την εξαγορά που έκανε στη Σουηδία (Euronext Centevo) - προτίθεται να προχωρήσει σε μία ακόμα εξαγορά στην Ευρώπη. Πως νομίζετε ότι έχει στόχο να διπλασιάσει μέχρι το 2022 τον τζίρο της;
 • Η πανδημία έδωσε ώθηση στη χρήση των καρτών. Έτσι, από πλευράς αριθμού συναλλαγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cardlink είχαμε αύξηση
 • +15% το 2020 σε σχέση με το 2019 ενώ οι αξίες έπεσαν κατά -3%. Covid γαρ!
 • Πάντως, επειδή υπάρχουν και εκείνοι που συνεχίζουν να θέλουν τα μετρητά, υπηρεσίες όπως η CASH26 που λανσάρει η viafintech που κάνει το ταμείο ενός καταστήματος ένα μικρό ΑΤΜ θα συνεχίσουν να κινούνται. Το μοντέλο λειτουργεί με επιτυχία στα supermarket Bazaar μέσω της Ν26.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
H Xiaomi δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω στην κούρσα των foldables, καθώς όπως οι περισσότερες μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες επενδύουν στη συγκεκριμένη τεχνολογία.
Και μπορεί να απέχουμε αρκετά από την εποχή που τα foldables να γίνουν mainstream, ωστόσο σε αυτή τη φάση βλέπουμε μια τεχνολογία, η οποία εάν πιάσει θα βρίσκεται παντού σε 3 χρόνια από σήμερα.
Το επόμενο next-big thing της Xiaomi δεν είναι άλλο από το Mi Mix Fold και με βάση τα όσα μας παρουσίασε πρόσφατα η Xiaomi είναι βέβαιο ότι θα κάψει πολλές καρδιές!
To Mi MIX FOLD ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του Spring 2021 New Product Launch, ενώ προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις των Mi 11 Pro και Mi 11 Ultra.
Με εύκαμπτη εσωτερική οθόνη 8.01” με ανάλυση WQHD+ και μια εξωτερική οθόνη 6.52”, αυτή η πρωτοποριακή συσκευή φέρει την μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οθόνη σε smartphone μέχρι σήμερα.
Η συσκευή πετυχαίνει ακόμα περισσότερες πρωτιές, καθώς είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί τον Surge C1 Image Signal Processor της Xiaomi, ειδικά φτιαγμένο για επαγγελματικές φωτογραφίες, καθώς και τον πρώτο Liquid Lens σε smartphone.
To Mi MIX FOLD προσφέρεται στις εκδόσεις Standard και Ceramic Special Edition.
Η Standard έκδοση χρησιμοποιεί 5ης γενιάς Corning Gorilla Glass οπίσθιο κάλυμμα με κεραμική υφή . Η Ceramic έκδοση διαθέτει χρυσό middle frame και κουμπιά ρύθμισης ήχου καθώς και μαύρο κεραμικό στην πίσω όψη με ειδική χάραξη με λέιζερ.
To Mi MIX Fold κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις: 12GB+256GΒ, 12GB+512GB και 16GB+512GB. Οι προπαραγγελίες για τα Mi MIX Standard Edition και Ceramic Special Edition ξεκινούν στις 30 Μαρτίου. Το Mi MIX FOLD θα γίνει και επίσημα διαθέσιμο στις 16 Απριλίου στην ηπειρωτική Κίνα, μέσω των επίσημων καναλιών της Xiaomi.
cl8-sept-2019-600x80
H γνωστή και μη εξαιρετέα Caviar αρέσκεται στο να σχεδιάζει και να κυκλοφορεί customized συσκευές υψηλής τεχνολογίας, έχοντας συνήθως μια έφεση στο… χρυσάφι.
Από κονσόλες μέχρι όλες τις μεγάλες ναυαρχίδες, οι υπεύθυνοι της Caviar βάζουν ως στόχο τους να ικανοποιήσουν ακόμη και τη μεγαλύτερη ματαιοδοξία (τα customized προϊόντα που εμπορεύονται κοστίζουν μια μικρή περιουσία).
Ύστερα από τα ολόχρυσα PlayStation 5, τώρα η γνωστή εταιρεία έβαλε στο μάτι για μία ακόμη φορά τους gamers, οι οποίοι τυγχάνει να έχουν βρει λύση στο οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους.
Με αφορμή λοιπόν και την επικείμενη πολυαναμενόμενη ταινία Mortal Kombat, η οποία θα κυκλοφορήσει στο HBO Max στις 16 Απριλίου, η Caviar μας παρουσίασε 3 πολύ special εκδόσεις των iPhone 12 και 12 Pro Max, οι οποίες μάλιστα θα είναι βασισμένες σε 3 πολύ δημοφιλείς ήρωες του Mortal Kombat.
Συγκεκριμένα, υπάρχει η Scorpion edition, η οποία έρχεται με τον χαρακτηριστικό γάντζο στο backplate της συσκευής, συνδυάζοντας υλικά από τιτάνιο και (τι άλλο;) χρυσάφι.
Στη συνέχεια, υπάρχει το iPhone 12 που είναι αφιερωμένο στον άρχοντα του κακού Shao Khan, όπου οι σχεδιαστές του έχουν επιχειρήσει να αναπαραστήσουν τον θρόνο του, προσθέτοντας μάλιστα το χαρακτηριστικό σφυρί του πολέμου, αλλά και ένα κρανίο που ουσιαστικά συμβολίζει τους έκπτωτους αντιπάλους του.
Τέλος, την τιμητική του έχει και ο Shang Tsung, όπου οι βετεράνοι θα τον θυμούνται ως το τελικό boss του πρώτoυ Mortal Kombat και ο οποίος ως γνωστόν έχει το συνήθειο να ρουφάει τις ψυχές των αντιπάλων του. Για αυτό και το iPhone που είναι αφιερωμένο σε αυτόν φέρει την χαρακτηριστική έκφραση του Your Soul is Mine, ενώ δύο φίδια τυλιγμένα γύρω από ένα 3D κρανίο ολοκληρώνουν τη συγκεκριμένη σχεδιαστική παρέμβαση.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε για να αποκτήσετε μια από αυτές τις συλλεκτικές συσκευές θα πρέπει να πάρετε… δάνειο, καθώς η τιμή τους ξεκινάει από τα 6.140 για το μοντέλο του Scorpion και φτάνει τα 6.910 ευρώ για το τη Shao Kahn version.
Ως είθισται πρόκειται για μια limited edition, για αυτό και πρόκειται να κατασκευαστούν μόλις 99 τεμάχια από αυτά!
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
H Casio ανήκει στις πιο ιστορικές εταιρείες στον κόσμο των ρολογιών, καθώς στα 80s και στα 90s ήταν το brand που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο! Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που αποθέωσαν τη σειρά G-Shock, η οποία φυσικά συνδέθηκε με την εκπληκτική αντοχή. Εάν λοιπόν ανήκετε στους fans της σειράς G-Shock, τότε σας έχουμε εξαιρετικά νέα, καθώς όπως έγινε γνωστό η θρυλική Casio ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο της G-Shock smartwatch.
To Casio G-Shock smartwatch θα στηρίζεται στην πλατφόρμα Wear OS και οι λάτρεις των Casio watches εννοείται ότι θα σταθούν στις εξωτερικές ομοιότητες του με τη γνωστή σειρά.
Όπως αντιλαμβάνεστε από την στιγμή που ανήκει στην οικογένεια G-Shock θα διαθέτει σούπερ αντοχή, θα είναι shock-resistance φυσικά θα είναι αδιάβροχο, φτάνοντας ακόμη και σε βάθος 200 μέτρων.
Το βασικό υλικό κατασκευής του μάλιστα είναι το τιτάνιο!
Φυσικά, όπως κάθε smartwatch που «σέβεται» τον εαυτό του, έτσι και το G-Shock θα είναι γεμάτο από sensors (παρακολούθηση καρδιακών παλμών, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο, βαθύμετρο, μετρητή υψομέτρου, GPS και πολλά άλλα ακόμη).
Βέβαια, το όνομα Casio -λόγω ειδικού βάρους- μάλλον… κοστίζει το κάτι παραπάνω, καθώς η πρόταση της γνωστής εταιρείας αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 700$.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin