Newsletter Banner 600x150_Nokia
600x80-electro
ics-600x80-banner

Microsoft: Azure clouds over Athens

Με όλη την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια -δεδομένων των συνθηκών- άνοιξε και επίσημα η αυλαία της επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα, η οποία αφορά τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου data center, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε μία διετία.
Έτσι, η Ελλάδα γίνεται μία από τις ελάχιστες χώρες της Ε.Ε. που επιλέγεται από τη Microsoft για τη μεταφορά και την αποθήκευση δεδομένων του cloud, αφού μέχρι σήμερα ο αμερικανικός κολοσσός πληροφορικής, λειτουργεί data center μόνο στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.
Επίσης, η χώρα μας θα είναι η πρώτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που αποκτά data center region (ένα σύμπλεγμα τριών εγκαταστάσεων data centers), ενώ στα άμεσα σχέδια της Microsoft βρίσκεται η κατασκευή data center στην Πολωνία, την Ιταλία και την Ισπανία.
Αυτή η κίνηση της Microsoft αυτομάτως αναβαθμίζει τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό, ενώ για την Ελλάδα συνεπάγεται μία ποιοτική προστιθέμενη αξία, η οποία φτάνει πολύ πέρα από τις θέσεις εργασίας, και το όφελος με βάση την εμπειρία από άλλες χώρες, ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.
Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του Microsoft Partner Summit, το οποίο πραγματοποιήθηκε ψηφιακά την περασμένη Τρίτη, o Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της εταιρείας για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε: «για πρώτη φορά έχουμε ταυτόχρονα τη στρατηγική, τη γνώση, τους πόρους αλλά και την υποδομή για να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και δημόσιου τομέα, βελτιώνοντας με τη δύναμη της τεχνολογίας τις ζωές των πολιτών και των τριών χωρών».
cosmote-jan-2021
Composite image of european union flag

Η Ψηφιακή Ατζέντα φεύγει - η Ψηφιακή Πυξίδα έρχεται

Με το ιδιαίτερο ταλέντο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση να βαφτίζει με πομπώδεις λέξεις τις προσπάθειες που κάνει για να βγει μπροστά στις νέες τεχνολογίες, εντάσσεται και η μετονομασία της «Ψηφιακής Ατζέντας 2020», σε «Ψηφιακή Πυξίδα» με ορίζοντα το 2030.
Φυσικά, κατά την προσφιλή τακτική της Ε.Ε. η ανακοίνωση είναι γεμάτη από γενικότητες και όπως είναι αναμενόμενο απουσιάζει η αναφορά των προβλημάτων που η νέα ψηφιακή πολιτική οφείλει να αντιμετωπίσει.
Είναι κοινό μυστικό ότι ο κακός δαίμονας της Ευρώπης των 27, είναι η γραφειοκρατία και οι πολυδαίδαλες διαδικασίες, που έχουν ως συνέπεια η ΕΕ να είναι πίσω όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες (αλλά και σε όλους τους τομείς) σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες - ανταγωνιστές της.
Φυσικά, από κάθε ανακοίνωση που σέβεται τον εαυτό της, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ανάλογα ευχολόγια, μέσα από τα οποία επαναλαμβάνεται η φιλοδοξία της Ένωσης «να κατέχει κυρίαρχη θέση στον ψηφιακό τομέα στο πλαίσιο ενός ανοικτού και διασυνδεδεμένου κόσμου και να εφαρμόζει ψηφιακές πολιτικές που επιτρέπουν στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να επωφελούνται από ένα βιώσιμο ψηφιακό μέλλον με ευημερία και επίκεντρο τον άνθρωπο».
Οι γενικότεροι άξονες της νέας πολιτικής της ΕΕ είναι τέσσερεις.
Ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού και των ανάλογων επαγγελμάτων, σχετικών με την Πληροφορική.
Ανάπτυξη ασφαλών, αποδοτικών και βιώσιμων ψηφιακών υποδομών, με έμφαση στην κατασκευή υπολογιστικών συστημάτων, όπως τον κβαντικό υπολογιστή.
Ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων. Έως το 2030, τρεις στις τέσσερις εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud, big data και τεχνητής νοημοσύνης.
Ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών. Έως το 2030, όλες οι κομβικές δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς ιατρικούς φακέλους τους, και το 80% των πολιτών θα πρέπει να χρησιμοποιεί μια λύση ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (eID).
Για να δούμε, θα έχει άραγε συνέχεια και αποτελέσματα η νέα πρωτοβουλία, η θα είναι για μία ακόμη φορά ορθοπεταλιά στο γιαούρτι;
engineered-for-complete-protection_600x80
panagiotis-georgiopoulos

Έρχεται νέος CEO στη Forthnet

Σαν ψέματα φαίνεται! Ανήμερα την πρωταπριλιά, η Forthnet θα έχει οριστικά νέο Διευθύνοντα Σύμβούλο, και το όνομα αυτού, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.
O νέος CEO, θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Τζελέπη, ο οποίος είχε αναλάβει και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία ενσωμάτωσης της Forthnet στον Όμιλο United, εκτελώντας καθήκοντα μεταβατικού Διευθύνοντος Συμβούλου, μετά την απομάκρυνση της προηγούμενης διοίκησης υπό τον Πάνο Παπαδόπουλο.
Αν και ο όμιλος United δεν έχει αποκαλύψει τη στρατηγική του για τη Forthnet, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπει δυναμικά στην Ελληνική αγορά, έχοντας μάλιστα χαρακτηρίσει την απόκτηση της Forthnet ως «σημαντικό σταθμό» για τη στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου στην Ευρώπη, καθώς με την εξαγορά αυτή παγίωσε περαιτέρω την ηγετική της θέση, έχοντας πλέον δραστηριότητα σε οχτώ χώρες στην περιοχή.
Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος έχει πλούσιο βιογραφικό, και η επιλογή του από τη United δείχνει ότι έχει πραγματικά βάλει μπροστά τα σχέδια της για μία ταχεία ανάκαμψη.
Ο νέος CEO το τελευταίο διάστημα κατείχε στη Wind Ελλάς, τη θέση του Business Segment Executive Director.
Πριν από τη Wind, πέρασε οκτώ χρόνια στη Vodafone Ελλάδας, αρχικά ως Head of Strategy και στη συνέχεια ως Commercial Operations Director.
Στο Χαλάνδρι μάλιστα ασχολήθηκε με το πρόγραμμα μετασχηματισμού, με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, και με την ανάπτυξη των πωλήσεων, για την οποία του αποδίδεται η αύξηση του δείκτη Net Promoter Score (NPS) που μετράει τον βαθμό εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε ένα προϊόν.
Καλή αρχή λοιπόν και κυρίως καλύτερη συνέχεια!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
 • Πλήρη κύκλο γράφει πλέον η πορεία της Forthnet, καθώς από το πράσινο πήγε στο πορτοκαλί και μετά στο κόκκινο, αλλά εκεί που φοβόμασταν μήπως φτάσει στο… βαθύ κόκκινο, πήγε ξανά στο πορτοκαλί και μάλλον δεν θα αργήσει να μπει πάλι στο πράσινο. Αφού διασώθηκε οικονομικά, τώρα τακτοποιείται και διοικητικά.
 • Μετά από την «υπηρεσιακή» θητεία του Δημήτρη Τζελέπη, μόνιμος διευθύνων σύμβουλος διορίστηκε ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του από την 1η Απριλίου.
 • Όσο για τον κ. Τζελέπη, θα επιστρέψει full time στη θέση του Chief Financial Officer. Ο κ. Γεωργιόπουλος έχει περάσει από σημαντικές θέσεις στη Vodafone και στη Wind, είναι πολύ καλός γνώστης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και κυρίως της τεχνολογίας.
 • Κάποιος είπε ότι το μυαλό του κατεβάζει ιδέες όπως οι αγελάδες το γάλα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα -και προϊόντα- στο μέλλον από την Κάντζα.
 • Αυτό που δεν ξέρουμε πότε και αν θα δούμε τελικά, είναι η κινητή τηλεφωνία που καθυστερεί πλέον χαρακτηριστικά. Οι φήμες λένε ότι δεν βγαίνει η εξίσωση, αλλά λένε επίσης ότι ο νέος CEO είναι πολύ καλός στις διαπραγματεύσεις.
 • Στο κάτω - κάτω της γραφής θα ήθελε να βγει ως 4ος παίκτης στην αγορά και όχι ως 5ος. Γιατί όπως έχουμε γράψει υπάρχει και άλλος ενδιαφερόμενος για MVNO και όχι μόνο. Ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται ήδη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Και έχει πολλή… ενέργεια!
GY-1537-600X80-1
 • Η Wind τείνει να γίνει φυτώριο στελεχών. Αφού έδωσε ήδη έναν Γενικό Γραμματέα τώρα βγάζει και έναν CEO για να μην αναφέρουμε και δεκάδες άλλα στελέχη. Το γιατί είναι απλό. Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στις μετακινήσεις οι μεταγραφές γίνονται όταν είσαι στα πάνω σου, γι’ αυτό κάθε στέλεχος πρέπει να είναι διαρκώς σε φόρμα και να βάζει γκολ όταν κατεβαίνει στο γήπεδο. Καταλάβατε τώρα γιατί η Wind βάζει τόσα πολλά γκολ;
 • Αν ασχολείστε με οποιονδήποτε τρόπο με την Ασφάλεια, μην ξεχάσετε την Πέμπτη 18/3 και την Παρασκευή 19/3 το συνέδριο Security Project. Δείτε εδώ το πρόγραμμα της πρώτης και της δεύτερης μέρας και δηλώστε δωρεάν συμμετοχή με ένα click!
 • Ολοκληρώθηκε το Microsoft Partner Summit στην Αθήνα, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε φυσικά το νέο data center της εταιρείας στην Ελλάδα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η χώρα μας θα αποτελέσει data center region, φιλοξενώντας δηλαδή τρία data centers, και μάλιστα θα είναι η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.
 • Όσο για την ίδια την εκδήλωση, αυτή μεταδόθηκε ζωντανά από το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, με τους 450 online επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στο μουσείο! Πάντως στο Partner Summit που θα γίνει σε δύο χρόνια, αναμένουμε ένα αναλυτικό live demo του data center!
 • Ανανέωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρωτοβουλία «ψηφιοποίησης» της γηραιάς ηπείρου, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως Ψηφιακή Ατζέντα 2020. Με το 2020 να βρίσκεται πλέον στο παρελθόν, η δράση ανανεώνεται ως Ψηφιακή Πυξίδα… 2030, διατηρώντας τους κύριους πυλώνες της και τη… δημιουργική ρητορική της. Η συγκεκριμένη ψηφιακή πολιτική βασίζεται και στοχεύει στις ψηφιακές δεξιότητες, στην ψηφιακή ασφάλεια, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, και φυσικά στην ψηφιοποίηση του Δημοσίου.
 • Το ότι όλα τα νοικοκυριά θα έχουν σύνδεση 1 Gbps, αλλά εγώ δεν έχω σήμα στο κινητό μου στα Πατήσια, με ξεπερνάει. Όπως επίσης, ότι το 80% του πληθυσμού θα αποκτήσει ως το 2030 ψηφιακές δεξιότητες. Τέλος, εκείνο το σημείο με το διπλασιασμό των unicorns (εταιρείες που αποτιμώνται πάνω από 1 δισ.) μάλλον είναι πολύ μακρινός στόχος. Στην Ευρώπη υπήρχαν καμιά 150αριά, αλλά οι μισές από αυτές ήταν στην Αγγλία και πλέον λόγω Brexit μάλλον δεν πρέπει να τις μετράμε…
17367_Acbg-Banner-New-applied-now-600x80-01_18_02-768x102
 • Μεγάλα λόγια θα πείτε, και ίσως να μην έχετε άδικο, αφού η πραγματικότητα κατά κανόνα διαψεύδει τα μεγαλόπνοα σχέδια αυτού του είδους. Ας το πουν όπως θέλουν: ατζέντα, πυξίδα, μπούσουλα, πλάνο, αλλά… ας το κάνουν. Διότι, όπως λένε και στο χωριό μου, «well done is better than well said»! Σε κάθε περίπτωση, όταν έρθει η ώρα, δεν θα κρίνουμε από τα λόγια τα έργα, αλλά από τα έργα τα λόγια.
 • Όπως αυτό π.χ. που κάνει το «Φαιστός», που μπορεί να μην το ακούτε, αλλά αργά αλλά μεθοδικά οργανώνεται, στελεχώνεται με ένα ολιγομελές ευέλικτο σχήμα με μεγάλο ειδικό βάρος και προσπαθεί να «κλείσει ταμείο» ενσωματώνοντας και την ιδιωτική συμμετοχή, για να είναι έτοιμο για το ξεκίνημα. Πως λέμε «τα καλύτερα λόγια είναι τα έργα»;
 • Θα μπορούσαν ίσως να τα πάνε καλά οι Ευρωπαίοι και το «στημένο κατεστημένο» τους, αν είχαν π.χ. έναν Πιερρακάκη. Αλλά σιγά μην τους τον δώσουμε μεταγραφή! Το πολύ - πολύ να δώσουμε λίγο know how, όπως με το διαγωνισμό 5G, το Φαιστός, την εφαρμογή 13888 και πολλά ακόμη, για τα οποία μας έβγαλαν το καπέλο.
 • Αμερικανικό δικαστήριο ήρε προσωρινά την τοποθέτηση της Xiaomi σε μία από τις λίστες των αμερικανικών αρχών «ως εταιρεία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Στρατού». Δεν είναι βεβαίως η λίστα που έχει «πλήξει» τη Huawei, αλλά πολλοί είχαν χαρακτηρίσει αυτή την κίνηση ως προάγγελο.
 • Η όλη κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «επιχειρηματικός Μακαρθισμός», αφού κολλάνε μία ταμπέλα σε ότι δεν τους αρέσει ή το φοβούνται…
 • Τώρα ενδεχομένως να μπορούν να ηρεμήσουν λίγο στα κεντρικά της Xiaomi. Γι’ αυτό άλλωστε και έβγαλαν και σχετική ανακοίνωση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η τρομερή άνοδος της Xiaomi δεν μπορεί να αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα. Η άποψή μας είναι ότι η πολιτική πρέπει να μένει μακριά από την επιχειρηματικότητα. Και το ανάποδο βεβαίως - βεβαίως…
combox
 • Με την ευκαιρία: έχω ένα iPhone που έχει σαν ήχο κλήσης τον ύμνο της Γ’ Διεθνούς. Ποιος μπαίνει στη λίστα; Η Apple ή εγώ;
 • Μιλώντας για κινητά, η απογαλακτισμένη Honor ανακοίνωσε ότι διέθεσε το 2020 πάνω από 2 δισεκατομμύρια συσκευές. Pas Mal!
 • Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Stock Apps και δημοσίευσε ο ΣΕΠΕ, τα παγκόσμια έσοδα από τις πωλήσεις καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας αναμένεται να ανακάμψουν φέτος. Οι αναλυτές τοποθετούν την αύξηση ποσοστιαία στο 3,6% σε ετήσια βάση, που μεταφράζεται σε απόλυτα μεγέθη σε πωλήσεις $1,06 τρισ. το 2021 από $1.02 το 2020.
 • Η ΕΕΤΤ πάει social media. Αν θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι, μπορείτε να ακολουθήσετε το λογαριασμό της στο LinkedIn αλλά και στο Twitter… Άντε και στο Instagram!
 • Το myOAEDlive, η online πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, εμπλουτίζεται με νέες υπηρεσίες. Πλέον η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κλείνουν ραντεβού με συμβούλους του ΟΑΕΔ για την ενημέρωση των στοιχείων του κάθε ανέργου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δυνατότητα για ραντεβού με το EURES, ένα δίκτυο για εύρεση εργασίας στην Ευρώπη. Το myOAEDlive αποτελεί τμήμα του portal gov.gr και μπορείτε να το επισκεφτείτε στο myoaedlive.gov.gr
 • Καλά νέα και για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε έγκριση για επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ που είχε προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Από αυτό θα επωφεληθούν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων με την ονομασία Elevate Greece, ή που θα εγγραφούν οσονούπω.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
 • Σκοπός αυτής της δράσης είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων, και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας. Η επιχορήγηση θα αποτελεί το 80% του κεφαλαίου κίνησης για το 2019/2020 και το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης θα είναι 5.000 έως 10.000 ευρώ.
 • Άντε, να γίνει και η Πολιτεία Καινοτομίας στην οδό Πειραιώς, για να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο οικοσύστημα των startups. Πολλά πράγματα γίνονται και στη Θεσσαλονίκη, ενώ αξιοσημείωτη δράση υπάρχει στην Πάτρα και τα Ιωάννινα.
 • Το ζητούμενο είναι ένα και είναι απλό. Που θα βρει κάποιος developers, δεδομένου ότι είναι είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία… Οι περισσότεροι δουλεύουν ως freelancers στο εξωτερικό, πληρώνονται με Revolut, και μην τον είδατε μην τον απαντήσατε…
 • Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το μέλλον της επιχειρηματικότητας ανήκει στους νέους, και έτσι η Vodafone για μία ακόμα φορά αναδεικνύει τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα τους, μέσα από το πρόγραμμα Generation Next. Το χρυσό, αργυρό και χάλκινο βραβείο, αποδόθηκαν σε μαθητές από την Κομοτηνή, το Κερατσίνι και τα Τρίκαλα, αντίστοιχα.
 • Το πρώτο βραβείο κέρδισε η εφαρμογή e-Αιμοδότες, που προσφέρει ειδοποιήσεις για επείγοντα περιστατικά που απαιτούν αιμοδοσία. Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η εφαρμογή με το λογοπαίγνιο όνομα, Newclear Vision, που βοηθά στην υλοποίηση οικολογικής καλλιέργειας και αστικής γεωπονίας με ανανεώσιμους πόρους. Το τρίτο βραβείο ανήκει στην εφαρμογή Smart Path, που αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά των πεζοδρομίων ώστε να βοηθήσει τα ΑμεΑ να μετακινηθούν πιο ασφαλώς.
 • Εμείς, μέσα από αυτή τη στήλη θα θέλαμε να δώσουμε ένα virtual βραβείο στη Vodafone για αυτές τις δραστηριότητες. Μπράβο!
anycast-m4-plus-600x80
 • Δράση αναλαμβάνει η Vodafone όμως και στον τομέα του περιβάλλοντος, με το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ, που η εταιρεία υλοποιεί σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν ανακυκλωθεί πάνω από 37.000 ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στα 13 χρόνια του προγράμματος, πάνω από 68.000. Παράλληλα έχουν δοθεί προς επεξεργασία πάνω από 900.000 συσκευές και αξεσουάρ.
 • Πολύ ενδιαφέρουσα η κίνηση του ομίλου Olympia να επενδύσει στο Douleutaras. Ωραίο concept, πλατφόρμα που πάει πολύ καλά και εξαιρετική ομάδα.
 • Γενικώς, στην Olympia δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμάζουν τέτοιου είδους επενδύσεις. Το έχουν ξανακάνει με ελληνικό startup. Δεν βγαίνει πάντα, αλλά όταν βγει είναι πολύ επιτυχημένο! Βέβαια στην Olympia και ιδιαίτερα στα Public έχουν γεμίσει ξένους. Σε βαθμό που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν η επίσημη γλώσσα θα είναι τα αγγλικά και που στοχεύει όλο αυτό…
 • Μιλώντας για Olympia να ευχηθούμε τα καλύτερα στη Νικόλ Ιωαννίδη που ανέλαβε διευθύντρια επικοινωνίας στον όμιλο. Μεγάλη η πρόκληση, αλλά υπάρχουν οι βάσεις για να γίνει καλή δουλειά.
 • Αρκετά καλά δείχνει να πηγαίνει η αποδοχή του Apple Pay στην Ελλάδα. Τουλάχιστον όσον αφορά στην Alpha Bank: 120 χιλιάδες χρήστες, 500 χιλιάδες συναλλαγές το μήνα (ΜΟ) και με τον τζίρο να φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση.
 • Γενικώς, η Alpha Bank είναι από τις τράπεζες που έχουν σπρώξει περισσότερο τα ψηφιακά πορτοφόλια. Οι χρήστες του MyAlpha Wallet έχουν φθάσει ήδη τις 150 χιλιάδες. Alpha - Alpha θα έλεγα!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στην πορεία του iPhone 12 Mini, καθώς οι «κακές γλώσσες» το θέλουν να μην μπορεί να κερδίσει το ενδιαφέρον των Apple fans.
Σύμφωνα με ένα έγκριτο report του Nikkei, η Apple προχώρησε πρόσφατα σε περικοπή κατά 70% της παραγωγής του iPhone 12 Mini, απέχοντας έτσι αρκετά από τα αρχικά σχέδια που είχε στο συρτάρι της και αφορούσαν στην παραγωγή του «Βενιαμίν» της οικογένειας 12.
Μάλιστα, πολλές έγκριτες πηγές αναφέρουν ότι η Apple συνεννοήθηκε με τους hardware προμηθευτές της, έτσι ώστε να σταματήσουν την παράδοση υλικού σε ορισμένα parts. Μερικά δε από αυτά, μεταβιβάστηκαν στην παραγωγή του iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max.
Παρά τις περικοπές στην παραγωγή, η Apple εξακολουθεί να έχει στα σχέδια της να ξεπεράσει την παραγωγή του 2020, με το Nikkei να τονίζει ότι ο κολοσσός της τεχνολογίας σχεδιάζει να κατασκευάσει 75 εκατ. units μέσα στους πρώτους έξι μήνες. Αυτό μεταφράζεται σε +11.6% σε σχέση με την προηγούμενη «φουρνιά» από iPhones.
Όσον αφορά τις κύριες αιτίες που το iPhone 12 Mini δεν… περπάτησε στην αγορά, είναι ότι η μπαταρία του δεν μπορεί να συναγωνιστεί το παλαιότερο iPhone 11, το οποίο κοστίζει και λιγότερο, ενώ και το μικρό display των 5.4 ιντσών δύσκολα καταφέρνει να πείσει.
cl8-sept-2019-600x80
Η επόμενη ναυαρχίδα της Huawei όλοι γνωρίζουμε ότι θα είναι το P50 και είμαστε βέβαιοι ότι το camera setup του θα απογειώνει τις mobile φωτογραφίες των χρηστών του.
Ωστόσο, η Huawei όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται μόνο να εστιάσει στο υψηλό performance και στις κάμερες, αλλά και στον σχεδιασμό του.
Και εάν κρίνουμε από τα renders που έγιναν πρόσφατα leak, μέσω του γνωστού @OnLeaks, το P50 Pro θα κλέψει πολλές καρδιές με το φουτουριστικό και sleek design του.
Ρίχνοντας μια ματιά στα renders, το βλέμμα αμέσως πέφτει όχι μόνο στις εξαιρετικά κομψές και λεπτές γραμμές, αλλά και στις κυκλικές περιοχές στο πίσω μέρος, όπου εκεί θα «φιλοξενούνται» οι camera sensors της επόμενης ναυαρχίδας της Huawei.
Εάν κρίνουμε λοιπόν από το μέγεθος τους (και χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάτι το επιβεβαιωμένο) για μια ακόμη φορά η κινεζική εταιρεία φαίνεται να έχει στα σκαριά κάτι πολύ δυνατό (οι φήμες την θέλουν να χρησιμοποιεί τον πανίσχυρο IMX800 1” sensor (50MP) της Sony.
Παράλληλα, μία από τις μεγάλες ιδιαιτερότητες του θα είναι ότι θα βασίζεται στο Homemade λειτουργικό σύστημα της Huawei, Harmony OS, για αυτό και αν μη τι άλλο θα αποτελεί μια πολύ σημαντική συσκευή.
Πάντως, από άποψη design δείχνει να… σκίζει!
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Το Netflix είναι αυτή τη στιγμή η πιο ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα online streaming προβολής σειρών και ταινιών στον κόσμο.
Ο αριθμός των χρηστών που το χρησιμοποιούν ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, ωστόσο το Netflix έχει εντοπίσει ένα… πρόβλημα, καθώς πολλοί από τους συνδρομητές του έχουν το «κακό συνήθειο» να διαμοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα με τους φίλους τους ή με τα κοντινά πρόσωπα.
Αυτό δεν είναι κάτι που το αποτρέπει η ίδια η πλατφόρμα, παρόλα αυτά η λογική που το επιτρέπει είναι για να μπορούν να παρακολουθούν το περιεχόμενο του, αποκλειστικά τα άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι σε διαφορετικές συσκευές. Ωστόσο, αυτό το feature δείχνει να γυρίζει μπούμερανγκ για το Netflix, καθώς πολλοί users κάνουν κατάχρηση και μοιράζονται τον κωδικό τους… δεξιά και αριστερά.
Αυτό είναι κάτι που το Netflix θέλει τώρα να το σταματήσει, για αυτό ήδη σε ορισμένα accounts εμφανίζεται ένα disclaimer, το οποίο ενημερώνει τους χρήστες ότι σε περίπτωση που δεν ζουν μαζί με τον κάτοχο του λογαριασμού, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το δικό τους αποκλειστικό account (είναι σε δοκιμαστικό status).
Όταν εμφανιστεί το εν λόγω μήνυμα στη συνέχεια, οι χρήστες καλούνται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους μέσω ενός κωδικού που θα τους αποσταλεί με SMS είτε στο κινητό τους τηλέφωνο ή email τους.
Το Netflix δεν είναι η μόνη πλατφόρμα streaming περιεχομένου που αντιμετωπίζει το προαναφερθέν πρόβλημα, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο παρελθόν και με το Spotify.
Το Netflix σε αυτή τη φάση επιχειρεί να τεστάρει την παραπάνω «μέθοδο», έτσι, ώστε οι υπεύθυνοι του να διαπιστώσουν ότι μπορούν να μειώσουν το password sharing, κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν αυστηροποιώντας τους όρους της χρήσης των κωδικών.
Το ζητούμενο είναι πως θα το πετύχουν χωρίς να είναι αντικίνητρο, χωρίς να ενοχλήσει τους συνδρομητές και χωρίς να μειώσει τις συνδέσεις. Στο φινάλε και μιλώντας για τη χώρα μας, έχουμε και Cosmote, Nova, Vodafone και Wind Vision!
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin