Με επιτυχία συνεχίζεται το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών & Αξεσουάρ της Vodafone που υλοποιείται από το 2008 σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ). Σε ολόκληρη την Ελλάδα τα 13 χρόνια υλοποίησης του βραβευμένου περιβαλλοντικού προγράμματος, έχουν συλλεγεί από τους Προσκόπους και παραδοθεί στη Vodafone περισσότερες από 68.000 συσκευές και αξεσουάρ, συμβάλλοντάς στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου.

Στόχος του Προγράμματος είναι να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης συσκευών, αξεσουάρ κινητής & σταθερής τηλεφωνίας. Για το λόγο αυτό έχουν μοιραστεί ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης Vodafone στα 350 Προσκοπικά Συστήματα που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και κάθε χρόνο το υλικό αυτό ανανεώνεται όπου και όποτε υπάρχει ανάγκη.

Αναλυτικότερα, μόνο τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν συλλεγεί περισσότερες από 37.000 συσκευές και αξεσουάρ, συμβάλλοντας:

  • στην αποτροπή 000 κιλών CO2 στην ατμόσφαιρα
  • στην αποτροπή απόρριψης στη χωματερή 3,3 κιλών τοξικών μετάλλων (μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο, αρσενικό)
  • στην ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση 193 κιλών μετάλλων (χαλκός, χρυσός, πλατίνα, παλλάδιο, αλουμίνιο, χάλυβας)
  • στην «κατάκτηση» δύο Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (12, Υπεύθυνη Κατανάλωση & 16, Συνεργασία στους Στόχους)

Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών & Αξεσουάρ της Vodafone εντάσσεται στο πλαίσιο της υπεύθυνης επιχειρηματικής λειτουργίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας. Για την Vodafone η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική επιλογή γι’ αυτό και χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της για να συμβάλλει στην προσπάθεια για έναν καλύτερο μέλλον. Από την έναρξη του συνολικού της προγράμματος η Vodafone έχει συντονίσει την συλλογή και την διαχείριση εξουσιοδοτημένου από το κράτος φορέα ο οποίος παραλαμβάνει από την Vodafone τις άχρηστες συσκευές, μπαταρίες και αξεσουάρ. Ο ίδιος έχει την ευθύνη, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, για την επαναχρησιμοποίηση, αποσυναρμολόγηση και περαιτέρω χρήση των υλικών για την παραγωγή άλλων αντικειμένων. Από την αρχή του προγράμματος έχουμε συγκεντρώσει και διαχειριστεί περισσότερες από 900.000 συσκευές & αξεσουάρ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.