Newsletter Banner 600x150_no logo
Beach notice board.

Πτώση εσόδων ελέω COVID-19

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο COVID-19 χτύπησε και τα ταμεία των παρόχων τηλεπικοινωνιών, αφού η ανατροπή των δεδομένων και της κανονικότητας ήταν καταιγιστική.
Αυτή τη φορά, τα αποτελέσματα έρχονται από τη Vodafone Ελλάδας, η οποία το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου σημείωσε μείωση εσόδων 8,7%, με κύκλο εργασιών 199 εκατ. ευρώ από 218 εκατ. πέρσι το ίδιο διάστημα.
Η κύρια αιτία ήταν τα έσοδα από την περιαγωγή, αφού οι επισκέπτες στην Ελλάδα ήταν ελάχιστοι.
Επίσης, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μείωση στα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι αυτή στη σταθερή, και ήταν αυτή που συνέβαλε κυρίως στο μείον 8,7%. Προφανώς αυτό συνέβη λόγω της κατακόρυφης μείωσης των μετακινήσεων, και φυσικά της συγκέντρωσης των επικοινωνιακών αναγκών στις υποδομές σταθερής.
Όμως υπήρξε και ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που έχει επίδραση στις ταμειακές ροές των παρόχων, και δεν είναι άλλος από την εκτόξευση κάθε είδους απλήρωτων οφειλών, ως συνέπεια της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης, που μετασχηματίστηκε σε οικονομική.
Η αλλαγή των προτεραιοτήτων των πολιτών, όσον αφορά στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με ένα άτυπο μορατόριουμ διακοπών συνδέσεων εκ μέρους των παρόχων τον καιρό του «Μένουμε Σπίτι», δημιούργησε τρύπα στα ταμεία η οποία μάλλον θα αργήσει να κλείσει.
Φυσικά πρόκειται για μία παρένθεση, η οποία όμως θα αφήσει το στίγμα της στις τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνται να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και να συνεχίσουν τις επενδύσεις, ενώ σύντομα θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη (ευτυχώς όχι πολύ βαθιά) και για το φάσμα 5G. Η Vodafone αναζητεί ήδη νέα κανάλια για να καλύψει το κενό και οι προσφορές που έκανε για τις διακοπές σε WiFi και TV είναι ασυναγώνιστες!
cosmote_july2020_600x80
syzeyxis-ii

Μειοδότες για καλό

Προχωράει το «Συζευξις 2» και οι πρώτες 20 εκτελεστικές συμβάσεις κατοχυρώθηκαν στους μειοδότες.
Στις δημοπρασίες συμμετείχαν άπαντες οι πάροχοι (ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Forthnet), και όλοι σύμφωνα με τις πληροφορίες πήραν από ένα τμήμα.
Το σύνολο των συμβάσεων ήταν ονομαστικής αξίας 330 εκατ. ευρώ και μετά τη λήξη της μειοδοτικής διαδικασίας το ύψος του ποσού φτάνει τα 260 εκατ. ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΤΕ ανακηρύχθηκε μειοδότης στις 11 από τις 20 συμβάσεις, καταθέτοντας συνολική προσφορά ύψους 138 εκατ. ευρώ.
Από πλευράς Vodafone, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι οι εκτελεστικές συμβάσεις στις οποίες το Vodafone Business προκρίθηκε ως μειοδότης ήταν τέσσερις, και η συνολική προσφορά που κατατέθηκε ήταν ύψους 51 εκατ. ευρώ.
Αφορούν τέσσερα τμήματα των νησίδων 1, 5 και 6 του σχετικού διαγωνισμού της ΚτΠ, και περιλαμβάνουν φορείς του Δημοσίου σε Αττική, Θεσσαλία, Κρήτη και Μακεδονία.
Από τη Wind, μετά τη μειοδοτική διαδικασία, αναλήφθηκαν τρεις συμβάσεις με συνολική προσφορά 37 εκατ. ευρώ.
Τέλος, δύο από τις συμβάσεις κατέληξαν στην Κάντζα, και η Forthnet σε με συνολική προσφορά 33 εκατ. ευρώ, βρέθηκε και εκείνη στο ταμπλό των αναδόχων.
Αν και τα αποτελέσματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς ακόμη υπάρχει η δυνατότητα για ενστάσεις, φαίνεται ότι από τη στιγμή που κανείς δεν αποκλείστηκε, δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις ή εμπλοκές, και άρα θα δούμε -έστω και μετά από μια 5ετή καθυστέρηση- να προχωράει η ψηφιοποίηση του Δημοσίου.
monitoring-600-2
ookla

Το γοργόν και χάριν έχει, ή «τρέχουμε τώρα»

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει το γνωστό speed test της Ookla, για να δούμε με τι ταχύτητα «τρέχει» το δίκτυό μας.
Με περισσότερους από 10.000 servers παγκοσμίως, εκατομμύρια speed tests πραγματοποιούνται καθημερινά από χρήστες της Ookla, με τα συνολικά tests να έχουν ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια, από το 2006.
Ίσως δεν ξέρετε όμως, ότι η εταιρεία που λαμβάνει τις περισσότερες μετρήσεις broadband και mobile internet παγκοσμίως, έχει θεσπίσει και βραβεία.
Σύμφωνα με την Ookla λοιπόν, και όσον αφορά στην Ελλάδα, το δίκτυο της Cosmote αναδείχθηκε το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής, πετυχαίνοντας σκορ ταχύτητας (Speed Score) 44,38, πάνω από 40% υψηλότερο από εκείνο του δεύτερου παρόχου (2ος: 30,93 και 3ος: 25,63).
Το βραβείο «Greece’s Fastest Mobile Network 2020» βασίστηκε σε περίπου 400.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες κινητών δικτύων, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Τα tests έγιναν μέσω της εφαρμογής Speedtest σε πραγματικές συνθήκες, σε ολόκληρη τη χώρα, στα δίκτυα όλων των παρόχων κινητής, μέσω συσκευών iOS και Android.
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1
GY-1537-600X80-1
Είμαστε πλέον στα μέσα του καλοκαιριού και όπως θα έλεγε ο Umberto Eco, «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Όλα τα στελέχη, κουρασμένα από την ένταση της νέας (αντι)κανονικότητας και τα ατέλειωτα zoom meetings, αναζητούν λίγες στιγμές ηρεμίας.

Όλοι θέλουν να χαλαρώσουν στην παραλία χωρίς «ειδήσεις», χωρίς τηλεόραση, και αν είναι δυνατόν, χωρίς κινητό. Όλοι θέλουμε να κατεβάσουμε στροφές, να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους και να νιώσουμε λίγο πιο ανθρώπινα, μακριά από τις τοξινωμένες ώρες του γραφείου.

Και επειδή όπως είπαμε ειδήσεις δεν υπάρχουν, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Πίκος Ινφοκομίκος (δεύτερος εξάδελφος του Πίκου Απίκου, βρήκε και ανέλυσε τα στοιχεία από τις πωλήσεις των smartphones.

Η αγορά ήταν αρκετά κάτω το α’ εξάμηνο. Σε επίπεδο τεμαχίων ενδεχομένως να ήταν κάτω ακόμη και χωρίς την καραντίνα, αλλά τότε θα ήταν ένα μικρό μονοψήφιο νούμερο και όχι 18%.

Από την άλλη, σε μία χώρα γεμάτη αντιφάσεις, οι καταναλωτές προτίμησαν τα πιο ακριβά κινητά με αποτέλεσμα αφενός μεν η Apple -χάρη και στις προσφορές- να αυξήσει το μερίδιο της, και αφετέρου η πτώση σε αξία να κυμανθεί στο 10% και η αίσθηση είναι ότι «άνευ καραντίνας» οι αξίες θα μπορούσαν να είναι οριακά θετικές.

Σε επίπεδο μεριδίων αγοράς υπάρχει μία απίστευτη συγκέντρωση. Οι 4 μεγάλοι κατασκευαστές (Samsung, Xiaomi, Huawei, Apple) έχουν το 85% της αγοράς σε τεμάχια και το 93% σε αξία !!!
17367_Acbg Banner New applied now, 600x80 01_18_02
Η Samsung παραμένει πρώτη και σε αξία και σε τεμάχια, και γενικώς δείχνει εξαιρετική αντοχή, χάρη και στο μεγάλο της portfolio που συνδυάζει ιδανικά τις high end ναυαρχίδες, με μεγάλη ποικιλία στα μεσαία και τα φθηνά μοντέλα.

Από τους μεγάλους νικητές του 6-μηνου είναι η Xiaomi που πέρασε 2η σε τεμάχια και 3η σε αξία. Πάει πολύ καλά, ιδίως στη μεσαία κατηγορία, και όλες οι ενδείξεις είναι ότι θα πάει πολύ καλύτερα.

Η Huawei είχε πτώση μεν γύρω στις 5 μονάδες στα τεμάχια και 7 σε αξία, αλλά η αίσθηση είναι ότι και αυτή έδειξε αξιοθαύμαστη αντοχή σε έναν πολυμέτωπο -και ενδεχομένως άδικο- αγώνα.

Παρεμπιπτόντως, σε παγκόσμιο επίπεδο η Huawei πέρασε στο νο1 για το β’ τρίμηνο. Πιθανότατα γιατί η μόνη περιφέρεια που είχε άνοδο ήταν η Κίνα, η καραντίνα στην οποία εστιάστηκε στο α’ τρίμηνο. Καλές επιδόσεις σημειώνει και η Honor.

Για την Apple είπαμε ότι χάρη στις προσφορές, αλλά και στα iPhone 11 και iPhone SΕ πήγε πάρα πολύ καλά.

Από τους πιο μικρούς ξεχωρίζουν οι Honor και MLS με πάνω από 4% αλλά και η TCL-Alcatel που έχει πολύ καλό portfolio και θα δείξει πολύ περισσότερα πράγματα στις 3 Σεπτεμβρίου στην IFA στο Βερολίνο! Η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου θα γίνει live, αλλά θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.
PanelTV_infocom_website_600x80_06_2018
Γενικά, παρ’όλο που το τελευταίο τετράμηνο θα έχουμε πολλές καλές νέες συσκευές, η αγορά είναι λίγο «μαγκωμένη» και οι retailers επιφυλακτικοί στο να κάνουν μεγάλες παραγγελίες.

Οπότε, το μόνο βέβαιο είναι ότι επιστρέφοντας από τις διακοπές θα σηκώσουν όλοι τα μανίκια και θα πέσουν «με τα 1.000», στη διεκδίκηση των μεριδίων αγοράς.

Το είδος της υπηρεσίας που ακολουθεί είναι λίγο-πολύ γνωστό, καθώς χρησιμοποιείται από διάφορες εταιρείες τεχνολογίας, banking κλπ. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να το δούμε σε χρήση και από το Δημόσιο, παρά τη ραγδαία ψηφιακή πρόοδο που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες.

Ο λόγος για το my KEP live, που επιτρέπει σε πολίτες και επιχειρήσεις, είτε διαμένουν στην Ελλάδα είτε μόνιμα στο εξωτερικό, να εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης από εξειδικευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται 52 διοικητικές διαδικασίες και 235 διαδικασίες αδειοδότησης.

Σημαντικό είναι ότι υπάρχει και η απαραίτητη πρόβλεψη για εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ, με αυξημένο χρόνο (slot) στα 30 λεπτά αντί για 20, αλλά και δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας στη νοηματική γλώσσα.

Επίσης, σημαντικό είναι ότι οι βιντεοκλήσεις περιλαμβάνουν μόνο streaming και όχι καταγραφή προκειμένου να μην υπάρχει θέμα με τα προσωπικά δεδομένα.
combox
Σίγουρα αν μέχρι και ένα χρόνο πριν, μας έλεγε κάποιος ότι θα γινόταν αυτό, θα το θεωρούσαμε fake news! Τώρα όμως έχουμε ήδη 38 Δήμους να συμμετέχουν σε αυτή την υπηρεσία, με όλους τους υπόλοιπους να ακολουθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Και βέβαια μην ξεχνιόμαστε, είναι εξαιρετικά χρήσιμο όχι μόνο για όσους δυσκολεύονται να μετακινηθούν από το σπίτι, αλλά και για τους εργαζόμενους, που έπρεπε είτε να αργούν να πάνε στη δουλειά τους ή να φεύγουν ενδιάμεσα, είτε να ξυπνούσαν αξημέρωτα, για να εξυπηρετηθούν.

Κοντά στα 1,3 εκατ. ευρώ επενδύει το κράτος για την αναβάθμιση του προγράμματος Διαύγεια, ώστε να δημοσιεύονται περισσότεροι τύποι πράξεων, με στόχο να αυξηθεί η διαφάνεια της πλατφόρμας και να αναδειχτεί ως ο de facto χώρος αποθήκευσης δημοσίων εγγράφων σε ψηφιακή μορφή.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί τόσο αναβάθμιση της υποδομής, σε επίπεδο API, όσο και στο περιβάλλον χρήσης, δηλαδή στο interface, ενώ θα προστεθούν νέες δυνατότητες και στη λειτουργία αναζήτησης, με περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης.

Προχωράει περισσότερο και το Σύζευξις 2, με την ανάθεση συμβάσεων στους μειοδότες του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ αναλαμβάνει συμβάσεις αξίας 138 εκατ. ευρώ, η Vodafone 51 εκατ., η Wind 40 εκατ. και η Forthnet 33 εκατ.

Καλά τα γραφόμενα στα δελτία τύπου, αλλά ο μεγάλος Gil Grissom έλεγε: «οι άνθρωποι ψεύδονται, τα στοιχεία ποτέ». Γι’αυτό πολλοί από εμάς δεν αρκούμαστε στις δηλώσεις καλύτερης ταχύτητας δικτύου, αλλά αντίθετα πραγματοποιούμε μόνοι μας δοκιμές. Το πιο σύνηθες εργαλείο που χρησιμοποιούμε είναι η mobile εφαρμογή Speedtest της Ookla.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final
Επειδή είναι τόσο δημοφιλές app, και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, η Ookla έχει θεσπίσει τα δικά της βραβεία για τους παρόχους που πετυχαίνουν τις μεγαλύτερες ταχύτητες σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα λοιπόν, για το 2020, το «χρυσό» κατέκτησε η Cosmote, με διαφορά 14 πόντους από το «αργυρό», και 19 από το «χάλκινο».

Αυτό βέβαια ήταν περισσότερο επιβεβαίωση, και όχι αποκάλυψη, αφού ακόμα και χωρίς μετρήσεις, η εμπειρία μας με το δίκτυο της Cosmote είναι εξαιρετική. Χαρακτηριστικά, στο ορεινό χωριό των Χανίων όπου βρίσκεται ο υπογράφων, μέσω Cosmote 4G, το downlink δίνει 56 Mbps και το uplink 16 Mbps !!! Δηλαδή το uplink κινητής είναι μεγαλύτερο από το downlink σταθερής, στην ίδια περιοχή! Αυτά είναι… καλές διακοπές, χωρίς «διακοπές».

Βέβαια, το καλύτερο πακέτο για διακοπές έρχεται από τη Vodafone που είναι πολύ κινητική και δοκιμάζει διαρκώς νέα πράγματα. Πρόκειται για το Giga Wifi on the spot που είναι ένα συμβόλαιο χωρίς μηνιαίο πάγιο.

Όποτε κάνεις χρήση, πληρώνεις! Η προσφορά είναι φοβερή, αφού με 10 ευρώ παίρνεις 40 GB. Δεν ξέρω αν είναι η ταχύτερη αλλά σίγουρα είναι η οικονομικότερη λύση!

Και επειδή στις διακοπές όλοι θέλουν και την TV τους, το Vodafone TV παρουσιάζει το επόμενο βήμα στην παροχή περιεχομένου. Από τη Δευτέρα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, shows και εκπομπές.

Χωρίς αποκωδικοποιητή και δέσμευση συμβολαίου, όποια στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή θέλουν, με μόλις 6,90 ευρώ ανά μήνα και με τον πρώτο μήνα δωρεάν! Ενδιαφέρουσα πρόταση για το καλοκαίρι, που βάζει ήδη ψηλά τον πήχη της συνδρομητικής για το penetration μετά την επιστροφή.
Galaxy-A41_Banner_600x80
Η καλή και χρόνια σχέση που έχει η Office Line με τη Microsoft είναι γνωστή, ειδικά για όσους είστε πελάτες της πρώτης. Αυτό επιβεβαιώνει και η διάκριση «Microsoft Country Partner of the Year 2020» για την Ελλάδα, που απένειμε η Microsoft στην Office Line, για την υλοποίηση των πλατφορμών Azure Cloud Adoption και Modern Workplace. Ο Πάνος -ως δεινός ομιλητής- δεν είναι καλός μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις!

Επειδή κάποιοι από εμάς παίρνουμε πάντα το γραφείο μαζί στις διακοπές, κάτι ακόμα πιο απαραίτητο στη χρονιά του remote working, είναι σημαντικό να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δηλαδή ένα laptop ανθεκτικό, γρήγορο, ασφαλές και εργονομικό, όπως το Dell Latitude 9510. Για την «ιστορική» Dell δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Για το δε laptop, διαβάστε τις πολύ καλές εντυπώσεις μας στο review του InfoCom.

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο πλειοδοτικό διαγωνισμό (πλειστηριασμό) για τη χορήγηση Αδειών (εξουσιοδοτήσεων χρήσης του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων 700 MHz, και 3.6 GHz) με σκοπό την Ίδρυση και Λειτουργία Δικτύων τεχνολογίας 5G, δημοσιοποίησε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Προθεσμία υποβολής προτάσεων η 17η Σεπτεμβρίου.

Μεγάλες διοικητικές αλλαγές στη Liknoss (την παλιά ForthCRS) που προσέλαβε ως διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην επικεφαλής της TUI Greece. Τελικά δεν θα πλήξουμε ποτέ σε αυτή την αγορά!

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) ο διαγωνισμός για την επιλογή του φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του πρώτου ESA Business Incubation Centre (ESA BIC) στην Ελλάδα.

Θα κλείσουμε με ένα πολιτικό νέο, που όμως έχει τηλεπικοινωνιακές «βάσεις». Η Κατερίνα Γκαγκάκη, που όλοι γνωρίσαμε από την TV αλλά και στη Vodafone, και συνεργαστήκαμε μαζί της για πολλά χρόνια, απέκτησε μόλις πριν λίγες μέρες τη θέση Αντιδημάρχου Αθηνών. Εμείς δεν μπορούμε παρά να της ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία!
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
anycast-m4-plus-600x80
Η Vodafone καινοτομεί και φέρνει το Vodafone Giga WiFi on the spot, μέσα από το οποίο οι καταναλωτές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν γρήγορο WiFi, όπου και εάν βρίσκονται, χωρίς να δεσμεύονται με μηνιαίo πάγιο ή την ανάγκη μίας σταθερής γραμμής Internet.
Το μόνο που χρειάζεται είναι η SIM κάρτα Giga WiFi on the spot, που διατίθεται δωρεάν, με την οποία ο καταναλωτής μπορεί να ενεργοποιήσει το πακέτο Internet Giga Boost που ταιριάζει στις ανάγκες του, όποτε έχει ανάγκη για Internet.
Tα Giga Boost πακέτα Internet διατίθενται σε προνομιακή τιμή και για μικρό χρονικό διάστημα παρέχεται έκπτωση 50%.
Giga Boost 10GB για 30 μέρες από 9,90 ευρώ τώρα μόνο με 4,95 ευρώ
Giga Boost 40GB για 30 μέρες από 19,90 ευρώ τώρα μόνο με 9,95 ευρώ
Και για μία ακόμα πιο Giga εμπειρία Internet, ο συνδρομητής μπορεί να προμηθευτεί τη 4G MiFi συσκευή της Vodafone, ώστε να μπορεί να διαμοιράζεται τα GB του και να έχει WiFi παντού μαζί του, καθώς το μικρό μέγεθός της συσκευής, την καθιστά εύκολη στη μεταφορά.
Η MiFi συσκευή Vodafone R218h 4G Hotspot, προσφέρει 4G mobile internet παντού σε έως 10 συσκευές ταυτόχρονα, με αυτονομία 6 ωρών.
Tο Vodafone Giga WiFi on the spot διατίθεται μέσω του eshop και του δικτύου καταστημάτων της Vodafone.
Tο Vodafone Giga Network μεταμορφώνει την εμπειρία των καταναλωτών σε Giga με το Vodafone Giga WiFi on the spot που αποτελεί την ιδανική λύση για όσους χρειάζονται γρήγορο Internet κατά την περίοδο των διακοπών, όπου και αν βρίσκονται, χωρίς δεσμεύσεις.
cl8-sept-2019-600x80
H Info Quest Technologies, επίσημος διανομέας της Xiaomi σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου Smartphone Mi 10 Lite στην ελληνική και κυπριακή αγορά.
Το Mi 10 Lite, είναι το ιδανικό Smartphone για την εποχή του 5G, προσφέροντας περισσότερες επιλογές, είτε πρόκειται για live streaming, downloading υψηλής ταχύτητας ή για απαιτητικό gaming.
Με τη διάδοση των δικτύων 5G, ακόμη περισσότερες δυνατότητες και γρηγορότερες ταχύτητες είναι βέβαιο ότι θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.
Αυτή την πρωτόγνωρη και συναρπαστική εμπειρία του 5G, το καινοτόμο Mi 10 Lite την κάνει προσιτή σε όλο τον κόσμο.
Το Mi 10 Lite διαθέτει 6,57 ιντσών AMOLED οθόνη με TrueColor και ελάχιστα περιθώρια για ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης.
Χάρη στον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 765G (2,4GHz) προσφέρει πανίσχυρες επιδόσεις στην εργασία και το gaming, ενώ τα 128GB αποθηκευτικού χώρου θα καλύψουν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες.
Η τετραπλή κάμερα του κινητού μπορεί να χειριστεί οποιαδήποτε περίσταση, είτε πρόκειται για πανόραμα, για πορτρέτο, νυχτερινή σκηνή ή macro φωτογράφιση.
Η βασική κάμερα των 48MP διαθέτει φακό επιπέδου flagship, που σε συνδυασμό με το ΑΙ εξασφαλίζει άψογες φωτογραφίες.
Επιπλέον, τα εφέ μετάβασης, η προσαρμογή ταχύτητας video και οι πολλαπλές λειτουργίες επεξεργασίας επιτρέπουν στον καθένα να γίνει ο σκηνοθέτης που πάντα ονειρευόταν. Η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία (4160mAh) επιτρέπει τη χρήση της συσκευής για ακόμα περισσότερο χρόνο, ενώ η ταχεία φόρτιση 20W αποκαθιστά άμεσα την ισχύ.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Το ανθεκτικό Smartphone CΑΤ S42, είναι διαθέσιμο, αποκλειστικά έως τις 27/08, στα καταστήματα Cosmote και Γερμανός και online στα cosmote.gr και germanos.gr.
Το CΑΤ S42, ειδικά σχεδιασμένο για να αντεπεξέρχεται και υπό τις πιο ακραίες συνθήκες, απευθύνεται σε όσους χρειάζονται ένα αξιόπιστο smartphone - εργαλείο για τη δουλειά τους.
Όπως όλες οι κινητές συσκευές CΑΤ, το S42 έχει υποστεί εξαιρετικά αυστηρές δοκιμασίες αντοχής σε σχέση με την σκόνη και το νερό, αλλά και δοκιμές κραδασμών.
Μπορεί να καθαρίζεται τακτικά για τήρηση των κανόνων υγιεινής, και να πλένεται με ζεστό νερό και σαπούνι ή απολυμαντικό.
Επιπλέον, το νέο smartphone είναι ειδικά κατασκευασμένο για να λειτουργεί σε ακραίες συνθήκες υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών.
Στα highlights της συσκευής συγκαταλέγεται η μεγάλη οθόνη αφής 5,5 ιντσών HD, εξαιρετικής φωτεινότητας για ανάγνωση ακόμα και σε έντονες ηλιακές συνθήκες, με πάνελ αφής που επιτρέπει τη λειτουργία της ακόμα και με γάντια ή με βρεγμένα δάχτυλα. Το CΑΤ S42 είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,8 GHz, 3 GB RAM, 32 GB ROM με επεκτάσιμο χώρο αποθήκευσης και ισχυρή μπαταρία 4.200 mAh, που μπορεί να φθάσει έως και δύο ημέρες χρήσης. Επιπλέον, διαθέτει δύο κάμερες, η κύρια στο πίσω μέρος με ανάλυση 13 MP και εμπρόσθια με 5 MP.
Οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν τo CΑΤ S42 στα 289€ ή φθηνότερα στα προγράμματα κινητής Cosmote.
clickevents 600x80 banner 21-4-20 sent
facebook instagram twitter youtube linkedin