Dell Latitude 9510: a business laptop that… means business!

0

Ποια είναι τα κριτήρια όταν επιλέγουμε ένα laptop για επαγγελματική χρήση; Η αλήθεια είναι πολλά και διάφορα, ειδικά στη σημερινή εποχή, που σχεδόν κάθε δουλειά περιλαμβάνει ψηφιοποιημένες διαδικασίες. Το σημαντικό δεν είναι τι θέλετε να κάνετε εσείς με το laptop, αλλά τι μπορεί να κάνει το laptop για εσάς. Η Dell εδώ και πολλά χρόνια έχει αποδείξει ότι προσφέρει αρκετά αξιόπιστες και ευέλικτες λύσεις, ώστε να αποτελεί την de facto επιλογή για πολλούς, όταν επιλέγουν επαγγελματικό υπολογιστή. Μία από τις τελευταίες προτάσεις της στη business κατηγορία φορητών είναι το Latitude 9510.

Η διακριτική εμφάνιση και παρουσία του, δεν προϊδεάζει για τον πλούτο των εργαλείων που διαθέτει, ώστε να καλύψει πραγματικά κάθε ανάγκη. Το πρώτο που παρατηρεί κάποιος είναι τα υλικά κατασκευής, που περιλαμβάνουν ειδικά επεξεργασμένο αλουμίνιο, κομμένο με διαμάντι, και φινιρισμένο. Έτσι όχι μόνο διαθέτει χάρμα οφθαλμών εμφάνιση, αλλά γίνεται και πολύ καλύτερη διαχείριση θερμότητας, αφού υπάρχει περισσότερο μέταλλο απ’ότι πλαστικό.

Όταν έρθει η ώρα να ανοίξετε το lid, η οθόνη θα γυρίσει maximum 180 ή 360 μοίρες, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου που θα επιλέξετε. Η 15 ιντσών Infinity Edge οθόνη έχει εξαιρετικά λεπτά bezels, ώστε η ωφέλιμη επιφάνεια να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο, και να μη μεγαλώνει περιττά το μέγεθος του laptop. Ένα απλό χαρακτηριστικό, που όμως κάνει μεγάλη διαφορά, είναι ότι το γυαλί της οθόνης αποτελείται από τύπου ματ επιφάνεια, και όχι γλασέ, ώστε να μην αντανακλάται έντονα το φως του χώρου, και να δουλεύετε όσο πιο άνετα γίνεται. Η ανάλυση της είναι φυσικά Full HD (1920×1080 pixels) για να μην υστερεί ούτε στην αναπαραγωγή βίντεο, αλλά ούτε στον χώρο που έχετε για να δουλεύετε.

Το δε πληκτρολόγιο είναι από τα πλέον ποιοτικά και εργονομικά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, αποτελούμενο από chiclet πλήκτρα για γρήγορη, ξεκούραστη και αθόρυβη πληκτρολόγηση. Παράλληλα ενσωματώνει φωτισμό τριών επιπέδων, που διευκολύνει την πληκτρολόγηση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, δηλαδή δεν χρειάζεται να κουράζετε τα μάτια σας με έντονο περιβαλλοντικό φωτισμό για να βλέπετε τα πλήκτρα. Εκτός αυτού είναι και spill resistant, ώστε να μην ανησυχείτε αν σας πέσει κατά λάθος το ρόφημα σας επάνω του.

Όπως καταλαβαίνετε, ένα επαγγελματικού επιπέδου laptop δεν θα μπορούσε να μην ήταν εξοπλισμένο με εξελιγμένη υποδομή ασφαλείας. Το Latitude 9510 ενσωματώνει συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλήκτρο power, αλλά και ένα μικρό και διακριτικό συρόμενο καπάκι, που καλύπτει με physical τρόπο τη webcam. Επιπλέον, ενσωματώνει infrared scanner και proximity sensor, που λειτουργούν συνδυαστικά. Σε συνεργασία με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, των Windows, μπορεί να κλειδώνει την οθόνη αυτόματα όταν απομακρύνεστε, και να την ξεκλειδώνει επίσης αυτόματα όταν κάθεστε για να εργαστείτε. Μάλιστα αυτό λειτουργεί και με χρονοδιακόπτη, δίνοντας σας τη δυνατότητα να κλειδώνει όχι μόνο αν απομακρυνθείτε αμέσως, αλλά αν δεν έχετε επιστρέψει π.χ. μέσα σε 5 λεπτά.

Στον άκρως σημαντικό για τις σύγχρονες απαιτήσεις, τομέα της συνδεσιμότητας, το Latitude 9510 διαθέτει την τελευταία λέξη, με Bluetooth 5.1 και WiFi 6 (802.11ax). Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι διαθέτει τόσο υποδοχή για κάρτα SIM όσο και ενσωματωμένο κύκλωμα eSIM. Με αυτές τις δυνατότητες μπορείτε να παραμένετε συνεχώς online με ευκολία και διακριτικότητα, χωρίς να αναζητάτε διαρκώς WiFi hotspots, ούτε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας για tethering. Το καλύτερο όμως είναι ότι το Dell Latitude 9510 είναι συμβατό με την τεχνολογία δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G !!! Έτσι μπορείτε να απολαμβάνετε πρωτοφανείς ταχύτητες πρόσβασης στο Internet όταν ταξιδεύετε σε χώρες με έτοιμες υποδομές 5G, και φυσικά να είστε απόλυτα έτοιμοι όταν ενεργοποιηθούν αυτές οι υπηρεσίες και στην Ελλάδα!

Η μπαταρία προσφέρει 7-8 ώρες αυτονομίας σε μέτρια χρήση, και περίπου 3 ώρες με ενεργοποιημένα όλα τα χαρακτηριστικά του hardware στο full. Με την τεχνολογία Express Charge, μπορείτε να φορτίσετε τη μπαταρία κατά 35% σε 15 λεπτά και 80% σε 60 λεπτά, με τη φόρτιση να πραγματοποιείται μέσω του νέου πολύ-λειτουργικού προτύπου USB-C. Συγκεκριμένα στις πλευρές του θα βρείτε δύο θύρες USB-C, μία USB 3.2, υποδοχές για κάρτα μνήμης microSD και SmartCard, όπως επίσης μία στερεοφωνική υποδοχή 3,5 mm, και βεβαίως μία θύρα HDMI για έξοδο εικόνας και ήχου σε monitor ή τηλεόραση.

Στο εσωτερικό του τώρα, ανάλογα με το configuration που θα επιλέξετε να συνθέσετε, μπορείτε να έχετε επεξεργαστή Intel Core 10ης γενιάς, i5 ή i7, έως και 10810U, με τεχνολογία vPro, η οποία αποτελεί μία εξελιγμένη πλατφόρμα της Intel για απομακρυσμένη διαχείριση συστημάτων. Η δε RAM μπορεί να φτάσει τα 16 GB, ενώ το storage μέχρι το 1 TB, σε μορφή M.2 SSD.

Στον τομέα των multimedia, τα 4 ηχεία αποδίδουν πολύ καλά και διακριτά οποιονδήποτε ήχο, ενώ τα αντίστοιχα 4 μικρόφωνα προσφέρουν τεχνολογία noise cancelling, συνδυασμός ιδιαίτερα χρήσιμος σήμερα, που η απομακρυσμένη εργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ άλλοτε. Όλα αυτά είναι υπερ-αρκετά για να τρέξετε ομαλά ακόμα και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές της αγοράς, καθώς ουσιαστικά έτσι αποκτάτε έναν πλήρες desktop replacement υπολογιστή!

Τέλος, το Dell Latitude 9510 ενσωματώνει ως λειτουργικό σύστημα τα Windows 10 64-bit, και φυσικά την Professional έκδοση, όπου είναι ενεργοποιημένα και άμεσα διαθέσιμα όλα τα χαρακτηριστικά με τα οποία είναι εξοπλισμένο από τη Microsoft. Όπως καταλαβαίνετε, η επαγγελματική κατηγορία των laptops περιλαμβάνει πολλές επιλογές, όμως δύσκολα θα βρείτε ένα τόσο ποιοτικό και ολοκληρωμένο σύστημα, όσο το Latitude 9510. Επικοινωνήστε με τη Dell για να ενημερωθείτε σχετικά με τα διαθέσιμα configurations και τις ανταγωνιστικές τιμές.

Share.

Comments are closed.