Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Security

Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: στρατηγική συμμετοχή στο European Security Program της Microsoft

22/01/2026infocomBy infocom2 Mins Read Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας στο πλαίσιο της διαρκούς ενίσχυσης της εθνικής και ευρωπαϊκής ψηφιακής ασφάλειας, υποστηρίζοντας τη συλλογική «ασπίδα προστασίας», συμμετέχει στο European Security Program της Microsoft. Η Αρχή συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό με σκοπό να ανταλλάσσει τεχνογνωσία και κρίσιμες πληροφορίες με ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους, για την έγκαιρη ανίχνευση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων κυβερνοαπειλών, συμβάλλοντας με το τρόπο αυτό στη συλλογική πρόληψη.

«Συμμετέχουμε ενεργά, τηρώντας όλα τα πρότυπα εμπιστευτικότητας και υπεύθυνης διαχείρισης ευαίσθητων δεδομένων στο European Security Program της Microsoft, αξιολογώντας ως ύψιστης προτεραιότητας τη συνεργασία, την ανταλλαγή πληροφορίας και εμπειρίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους υπόλοιπους φορείς, για την από κοινού συστράτευση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων κυβερνοαπειλών» δήλωσε ο Υποδιοικητής της ΕΑΚ Ιωάννης Παυλόσογλου, χαρακτηρίζοντας καίριο ανάχωμα στο κυβερνοέγκλημα την από κοινού συνεκτική πολιτική στην ψηφιακή άμυνα.

«Σε ένα περιβάλλον όπου οι κυβερνοαπειλές εξελίσσονται ταχύτερα από τα σύνορα ή τις δομές των οργανισμών, το European Security Program μετατρέπει την έγκαιρη πληροφόρηση σε συλλογική κυβερνοανθεκτικότητα. Μέσα από πρόσβαση σε παγκόσμια τεχνογνωσία και ανάλυση απειλών, ενισχύει την προληπτική προστασία, τη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών φορέων και τη συντονισμένη αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών, με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία και την εμπιστευτικότητα» συμπλήρωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου.

Η συνεργασία αυτή ενισχύει τη δυνατότητα της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας να λαμβάνει έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με νέες και εξελισσόμενες κυβερνοαπειλές, δράσεις κυβερνοεγκλήματος, επιθέσεις παραπληροφόρησης, κρίσιμες ευαλωτότητες και σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής αντίληψης για το τοπίο των απειλών.

Όλες οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται στο πλαίσιο του European Security Program αντιμετωπίζονται ως απολύτως εμπιστευτικές και προστατεύονται μέσω αυστηρών μηχανισμών ασφάλειας, διασφαλίζοντας την υπεύθυνη διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας στο πρόγραμμα δεν συνεπάγεται νομικές ή οικονομικές δεσμεύσεις και επιτρέπει αποχώρηση οποιαδήποτε στιγμή, διατηρώντας την πλήρη θεσμική της αυτονομία.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

European Security Program microsoft Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026

    Δωρεάν Robux: τι ισχύει στην πραγματικότητα και τι είναι απάτη

    Η Gen Z βλέπει την Τεχνητή Νοημοσύνη ως το μέλλον της εκπαίδευσης

    Ευρωβαρόμετρο: Συχνή έκθεση σε κυβερνοαπειλές και κενά στις συνήθειες προστασίας

    Ενοποιημένη ασφάλεια υποδομών για τη Mitsopoulos The Meat Family μέσω Fortinet Security Fabric από την BEWISE

    Η AI επιταχύνει τις κυβερνοεπιθέσεις και αυξάνει την πίεση στις επιχειρήσεις

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Όταν ο τουριστικός οδηγός Michelin έκανε απόβαση στη Νορμανδία
    • The Media Business Game: Το deal της Real Group και το σχέδιο για το CNN Greece TV
    • Η Tools of Tech αναλαμβάνει Country Partner του KSF Space Foundation στην Ελλάδα
    • Η Logitech παρουσιάζει τη μεγαλύτερη σειρά νέων εταιρικών προϊόντων στην ιστορία της
    • 3ο Space Symposium: 25 χρόνια διαδρομής, το μέλλον στα χέρια της νέας γενιάς
    • Ολοκληρώθηκε στο ΙΤΕ το SPACE-Crete Info Day
    • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 46 νέα στρατηγικά έργα για την ενίσχυση του εφοδιασμού της ΕΕ
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026
    • Automation, AI agents ή άνθρωποι; Ποιος πρέπει να διαχειρίζεται κάθε security finding;
    • ENISA Threat Landscape 2026: Οι ψηφιακές εξαρτήσεις διευρύνουν το πεδίο της κυβερνοαπειλής
    • NIS2 και Credentials: Η ασφάλεια των ταυτοτήτων γίνεται ζήτημα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.