Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Οικ. αποτελέσματα

AUSTRIACARD HOLDINGS: οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου

13/11/2025infocomBy infocom31 Mins Read Οικ. αποτελέσματα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google
  • Ενοποιημένα Έσοδα στα €262,4εκ (μείωση 14% έναντι του Εννεαμήνου 2024), αρνητικά επηρεασμένα από την ήδη καταγεγραμμένη στα αποτελέσματα Εξαμήνου 2025 εξομάλυνση της αγοράς καρτών πληρωμών στην Τουρκία και την προσωρινή επιβράδυνση, έναντι της σημαντικής συνεισφοράς το 2024, στις πωλήσεις μεταλλικών καρτών σε Fintech στην Ευρώπη. Οι λύσεις Document Lifecycle Management και Digital Technologies διατήρησαν σταθερή τροχιά αύξησης των εσόδων, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη στρατηγική μας για γεωγραφική επέκταση και ενίσχυση του μεριδίου αγοράς μέχρι σήμερα. Τα έσοδα του Γ’ Τριμήνου 2025 αυξήθηκαν 22% έναντι του Β’ Τριμήνου 2025.
  • Προσαρμοσμένο EBITDA στα €36,1εκ (περιθώριο 13,7%), αποτυπώνει την επίπτωση της μείωσης των εσόδων, παρά τις προσπάθειες εξορθολογισμού του κόστους και την ευνοϊκότερη διάρθρωση των εσόδων προς υπηρεσίες και λύσεις με υψηλότερα περιθώρια κέρδους. Το προσαρμοσμένο EBITDA Γ’ Τριμήνου 2025 στα €16,8εκ (περιθώριο 17,0%), αυξημένο 16% έναντι του Γ’ Τριμήνου 2024 και πάνω από 100% έναντι του Β΄Τριμήνου 2025, λόγω του ισχυρού χαρτοφυλακίου συμβασιοποιημένων έργων και της μεγαλύτερης συνεισφοράς υπηρεσιών και λύσεων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.
  • Καθαρά Κέρδη στα €9,8εκ (έναντι €16,3εκ το Εννεάμηνο 2024), αντανακλά τη μείωση στη λειτουργική κερδοφορία και την αύξηση των αποσβέσεων (+12% έναντι του Εννεαμήνου 2024), παρά τη μείωση στα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα (-14% έναντι του Εννεαμήνου 2024). Καθαρά κέρδη στα €7,4εκ το Γ’ Τρίμηνο 2025 αυξημένα 45% έναντι του Γ’ Τριμήνου 2024, λόγω της προαναφερθείσας αύξησης της λειτουργικής κερδοφορίας (προσαρμοσμένο EBITDA).
  • Ισχυρή παραγωγή λειτουργικών ταμειακών ροών στα €23,2εκ (+23% έναντι του Εννεαμήνου 2024), ως αποτέλεσμα της πειθαρχημένης στρατηγικής για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ταμειακών ροών καθώς και της επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης του κεφαλαίου κίνησης. Ελεύθερες Ταμειακές Ροές (FCF) (Λειτουργικές ταμειακές ροές μείον κεφαλαιουχικές δαπάνες CAPEX) στα €11,7εκ (έναντι €2,7εκ το Εννεάμηνο 2024).
  • Μόχλευση του Ομίλου διατηρήθηκε σε υγιή επίπεδα (1,9 φορές). Ο Καθαρός Δανεισμός του Ομίλου στα €91,2εκ (μείωση €4,4εκ σε σχέση με το τέλος του 2024).
  • Τα αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου 2025 επιβεβαιώνουν τις προηγούμενες κατευθυντήριες οδηγίες της Διοίκησης για ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική. Ο Όμιλος παραμένει σε τροχιά επίτευξης ουσιαστικής βελτίωσης των αποτελεσμάτων του έναντι του Β’ Εξαμήνου 2024, χάριν των μέτρων βελτίωσης της λειτουργικής αποδοτικότητας, της πειθαρχημένης διαχείρισης του κόστους καθώς και της ευνοϊκότερης διάρθρωσης των εσόδων προς υπηρεσίες και λύσεις με υψηλότερα περιθώρια κέρδους. Οι επιδόσεις του Ομίλου το Γ’ Τρίμηνο 2025 υπογραμμίζουν την επιτυχία των στρατηγικών μας πρωτοβουλιών για τη βελτίωση του περιθωρίου EBITDA καθώς και την επίτευξη βιώσιμης αύξησης της κερδοφορίας στο μέλλον.

13 Νοεμβρίου 2025 – Η AUSTRIACARD HOLDINGS AG (ACAG), ο διεθνής όμιλος εφαρμοσμένης τεχνολογίας με έδρα τη Βιέννη, ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα Εννεαμήνου (9Μ) 2025.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Μανώλης Κόντος, δήλωσε:

«Το Γ’ Τρίμηνο 2025 σηματοδοτεί την επιστροφή του ομίλου AUSTRIACARD σε πορεία ανάπτυξης. Οι λύσεις Document Lifecycle Management και Digital Technologies παρουσίασαν ισχυρές επιδόσεις και αντιστάθμισαν την προσωρινή υστέρηση στα έσοδα των λύσεων Πληρωμών (Payments), η οποία οφείλεται σε κυκλικούς και μακροοικονομικούς παράγοντες που επηρέασαν το Α’ Εξάμηνο. Παρά τις προσωρινές αυτές προκλήσεις, η στρατηγική μας για την εξέλιξη του Ομίλου σε έναν πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων πληρωμών και ταυτοποίησης πολιτών παραμένει αμετάβλητη και συνεχίζει να συνεισφέρει στην αύξηση των εσόδων, βασιζόμενη στις ισχυρές επιδόσεις του Ομίλου τα τελευταία χρόνια.

Το Γ’ Τρίμηνο 2025 επιτύχαμε σημαντική αύξηση έναντι του προηγούμενου τριμήνου καθώς και βελτίωση έναντι του Γ’ τριμήνου του προηγούμενου έτους σε επίπεδο EBITDA. Αυτό επιβεβαιώνει τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας, και αντικατοπτρίζει τη βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο συμβασιοποιημένων έργων και την ενισχυμένη διάρθωση των εσόδων με την αυξανόμενη συνεισφορά υπηρεσιών και λύσεων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους. Η ισχυρή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών και ο υγιής ισολογισμός του Ομίλου υπογραμμίζουν τη συνεπή χρηματοοικονομική διαχείριση και τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας για βιώσιμη δημιουργία αξίας.

Η πρόοδος που επιτεύχθηκε το Γ’ Τρίμηνο 2025 ενισχύει την εμπιστοσύνη μας στη συνεχιζόμενη δυναμική ανάπτυξης για το υπόλοιπο του έτους. Οι επενδύσεις μας το 2025 σε ανθρώπινο δυναμικό και στην ανάπτυξη νέων λύσεων και υπηρεσιών, θα αποτελέσουν τους κινητήριους μοχλούς της ανάπτυξής μας τα επόμενα χρόνια. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων, δηλαδή στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου με ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), στην ενίσχυση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας και στην εμβάθυνση και ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων μας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία εξέλιξης του Ομίλου σε έναν πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων εφαρμοσμένης τεχνολογίας και σε έναν αξιόπιστο, μακροπρόθεσμο συνεργάτη, παρέχοντας ολιστική αξία για τους πελάτες του.

Με την τεχνολογία στον πυρήνα της στρατηγικής μας, ο όμιλος AUSTRIACARD βρίσκεται στη βέλτιστη θέση να μετατρέψει την υφιστάμενη δυναμική σε βιώσιμη ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε και να επιδιώκουμε επιλεκτικές εξαγορές, οι οποίες θα ενισχύσουν τις στρατηγικές μας δυνατότητες και θα επεκτείνουν το γεωγραφικό αποτύπωμά μας, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους πελάτες και τους μετόχους μας.»

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ενοποιημένη Κατάσταση Αποτελεσμάτων | Σύνοψη

σε € εκ

9M 20259M 2024% Δ
Έσοδα262,4303,5-14%
προσαρμοσμένο EBITDA36,143,5-17%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA13,7%14,3%-0,6%
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων13,521,2-36%
Κέρδη/(Ζημιές)9,816,3-40%
    
σε € εκΓ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2025

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2024

% Δ
Έσοδα98,8108,1-9%
προσαρμοσμένο EBITDA16,814,5+16%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA17,0%13,4%+3,6%
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων9,76,4+52%
Κέρδη/(Ζημιές)7,45,1+45%

 

Ενοποιημένη Κατάσταση Χρηματοοικονομικής Θέσης | Σύνοψη

σε € εκ

30/09/202531/12/2024
Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα17,921,7
Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων323,8331,6
Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων128,8124,8
Καθαρός Δανεισμός91,295,6
Σύνολο Υποχρεώσεων194,9206,8

 Ενοποιημένα Έσοδα

Ενοποιημένα Έσοδα στα €262,4εκ μειωμένα κατά 14% έναντι του Εννεαμήνου 2024, λόγω των παρακάτω παραγόντων οι οποίοι είχαν ήδη επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα Εξαμήνου 2025:

  • Η εξομάλυνση στην αγορά καρτών πληρωμών της Τουρκίας (€25εκ επίπτωση στα έσοδα του Ομίλου), κυρίως λόγω της κυκλικότητας και των μακροοικονομικών προκλήσεων στη χώρα, έπειτα από αρκετά χρόνια εξαιρετικής ανάπτυξης (52% μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης την τελευταία πενταετία).
  • Η προσωρινή επιβράδυνση, έναντι σημαντικής συνεισφοράς το 2024, στις πωλήσεις μεταλλικών καρτών σε Fintech στην Ευρώπη (€24εκ επίπτωση στα έσοδα του Ομίλου). Εντούτοις, εξακολουθούμε να εκτιμούμε ότι η συνεισφορά των πωλήσεων μεταλλικών καρτών στα έσοδα του Ομίλου θα αυξηθεί στο μέλλον.

Οι παρακάτω κατηγορίες εν μέρει αντιστάθμισαν τις προαναφερθείσες προκλήσεις και την υστέρηση των εσόδων:

  • €16,7εκ έσοδα που σχετίζονται με την παράδοση εξατομικευμένων εγγράφων, υψηλής ασφάλειας με υπηρεσίες ιχνηλασιμότητας, για εθνικές εξετάσεις στην Ανατολική Αφρική (Document Lifecycle Management)
  • €10,5εκ έσοδα που σχετίζονται με ορισμένα συμβασιοποιημένα, μεγάλης κλίμακας, έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα (αύξηση 16% έναντι του Εννεαμήνου 2024) (Digital Technologies).

Εξαιρουμένων των αρνητικών επιπτώσεων της αγοράς καρτών πληρωμών στην Τουρκία και των πωλήσεων μεταλλικών καρτών σε Fintech στην Ευρώπη, τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν 3% έναντι του Εννεαμήνου 2024 (€8εκ αύξηση).

Συνολικά, οι παρακάτω κατηγορίες του Ομίλου συνεχίζουν να καταγράφουν σταθερή αύξηση εσόδων, επιβεβαιώνοντας τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη στρατηγική μας:

  • Document Lifecycle Management (αύξηση 11% έναντι του Εννεαμήνου 2024), κυρίως οι υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων (περιλαμβανομένου του έργου για εθνικές εξετάσεις στην Ανατολική Αφρική) και οι υπηρεσίες διανομής καρτών, ειδικά στο γεωγραφικό τομέα WEST (+36% έναντι του Εννεαμήνου 2024), οι οποίες σχετίζονται με τις αυξημένες παραδόσεις προσωποποιημένων καρτών (personalized cards) σε Fintech.
  • Digital Technologies (αύξηση 10% έναντι του Εννεαμήνου 2024), λόγω ορισμένων συμβασιοποιημένων, μεγάλης κλίμακας, έργων ψηφιοποίησης του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα, τα οποία από τις αρχές του Γ’ Τριμήνου 2025 βρίσκοντα σε πλήρη εφαρμογή, καθώς και της προόδου στην εφαρμογή σε πελάτες των τεχνολογικά προηγμένων λύσεών μας (π.χ. Card-as-a-Service) και της ιδιόκτητης πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης GaiaB™ (αν και η συνεισφορά τους είναι ακόμη σχετικά μικρή).
Έσοδα ανά γεωγραφικό τομέασε € εκ9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Δυτική Ευρώπη, Σκανδιναβία & Αμερική (WEST)87,4105,7(18,3)-17%
Κεντρική – Ανατολική Ευρώπη & DACH (CEE)149,6173,9(24,3)-14%
Τουρκία / Μέση Ανατολή & Αφρική (MEA)46,963,2(16,3)-26%
Απαλοιφές & Εταιρικά(21,4)(39,2)17,9 -45%
Σύνολο262,4303,5(41,1)-14%
     
σε € εκΓ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2025

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2024

€εκ Δ% Δ
Δυτική Ευρώπη, Σκανδιναβία & Αμερική (WEST)32,740,8(8,1)-20%
Κεντρική – Ανατολική Ευρώπη & DACH (CEE)45,652,3(6,7)-13%
Τουρκία / Μέση Ανατολή & Αφρική (MEA)30,622,38,2+37%
Απαλοιφές & Εταιρικά(10,1)(7,3)(2,7) +37%
Σύνολο98,8108,1(9,3)-9%

 Κεντρική – Ανατολική Ευρώπη & DACH (CEE)

Τα έσοδα του τομέα μειώθηκαν 14% έναντι του Εννεαμήνου 2024 στα €149,6εκ κυρίως λόγω της μείωσης των διατμηματικών συναλλαγών μεταξύ των γεωγραφικών τομέων CEE και MEA (€21εκ μείωση εσόδων για τον τομέα, λόγω της μείωσης στις παραδόσεις καρτών κατά 63% έναντι του Εννεαμήνου 2024), απόρροια της προαναφερθείσας εξομάλυνσης στην αγορά καρτών πληρωμών στην Τουρκία. Αυτή η υστέρηση των εσόδων αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των εσόδων από τα έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα (αύξηση 16% έναντι του Εννεαμήνου 2024).

Δυτική Ευρώπη, Σκανδιναβία & Αμερική (WEST)

Τα έσοδα του τομέα μειώθηκαν 17% έναντι του Εννεαμήνου 2024 στα €87,4εκ κυρίως λόγω της προαναφερθείσας προσωρινής επιβράδυνσης, έναντι σημαντικής συνεισφοράς το 2024, στις πωλήσεις μεταλλικών καρτών σε Fintech στην Ευρώπη (€24εκ επίπτωση στα έσοδα του Ομίλου). Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει (Δελτίο Τύπου Αποτελεσμάτων Εξαμήνου 2025), κατά τη διάρκεια του 2024 ορισμένοι από τους Fintech πελάτες μας στην Ευρώπη ξεκίνησαν την προώθηση μεταλλικών καρτών, με αποτέλεσμα να προκύψουν σημαντικές παραγγελίες για μεταλλικές κάρτες, οι οποίες δεν έχουν επαναληφθεί στην ίδια κλίμακα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, αν και συνεχίζουμε να καταγράφουμε ισχυρή αύξηση στις πωλήσεις μεταλλικών καρτών στις αγορές του γεωγραφικού τομέα WEST και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Τα έσοδα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες διανομής προσωποποιημένων καρτών (personalized cards) σε Fintech συνέχισαν την ανοδική πορεία τους, αυξημένα κατά 36% έναντι του Εννεαμήνου 2024, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη στρατηγική μας να επικεντρωθούμε στην εξυπηρέτηση του ταχέως αναπτυσσόμενου κλάδου Fintech. Επιπλέον, οι επενδύσεις μας τα προηγούμενα χρόνια στην αγορά των ΗΠΑ αποφέρουν τώρα σημαντικά αποτελέσματα, όπως αυτά απεικονίζονται στην αύξηση εσόδων κατά 17% έναντι του Εννεαμήνου 2024, η οποία οφείλεται κυρίως στην εστιασμένη στρατηγική μας στον κλάδο Challenger Banks/Fintech (οι πωλήσεις μεταλλικών καρτών και οι υπηρεσίες διανομής προσωποποιημένων καρτών ήταν οι βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν στην εν λόγω αύξηση). Αξίζει να επισημανθεί ότι το 2025 προσθέσαμε στο πελατολόγιο μας σημαντικούς πελάτες Tier 1 Fintech στις ΗΠΑ, παράγοντας ο οποίος θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια για αυτή τη σημαντική γεωγραφική περιοχή. Περαιτέρω, συνεχίζουμε να μεγενθύνουμε την πελατειακή μας βάση, έχοντας προσθέσει συνολικά 98 νέους πελάτες το Εννεάμηνο 2025, περιλαμβανομένων και Tier 1 τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ βάσει του υφιστάμενου προγραμματισμού προβλέπονται περαιτέρω νέοι πελάτες στο Δ’ Τρίμηνο 2025. Όλες οι παραπάνω εξελίξεις αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στις επιδόσεις του γεωγραφικού τομέα WEST από το 2026 και μετά.

Συνολικά, η στρατηγική μας για το γεωγραφικό τομέα WEST επικεντρώνεται στη δημιουργία προϊόντων αιχμής και τεχνολογικών λύσεων (π.χ. Card-as-a-Service), τα οποία θα συμβάλουν στη στοχευμένη επέκτασή μας στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο Challenger Banks/Fintech καθώς και σε Tier 2 τράπεζες.

Τουρκία / Μέση Ανατολή & Αφρική (MEA)

Τα έσοδα του τομέα μειώθηκαν 26% έναντι του Εννεαμήνου 2024 στα €46,9εκ λόγω της σημαντικής αρνητικής επίπτωσης από την εξομάλυνση της αγοράς καρτών πληρωμών στην Τουρκία (€21εκ επίπτωση στα έσοδα του γεωγραφικού τομέα), απόρροια της συνεχιζόμενης μακροοικονομικής μεταβλητότητας και αβεβαιότητας, σε συνδυασμό με την κυκλικότητα και τα εξορθολογισμένα επίπεδα αποθεμάτων των πελατών μας, έπειτα από υψηλά επίπεδα πληρωμένων αποθεμάτων λόγω της σημαντικής ανάπτυξης της αγοράς. Παρά τις αντιξοότητες, το ισχυρό μερίδιο αγοράς μας στην Τουρκία παραμένει αμετάβλητο, ενώ το Γ’ Τρίμηνο 2025 καταγράφηκαν πρώιμες ενδείξεις σταθεροποίησης της αγοράς, όπως αποτυπώνεται στην αύξηση κατά 17% έναντι του Β’ Τριμήνου 2025 στα έσοδα από προσωποποίηση καρτών (cards personalization).

Περαιτέρω, τα έσοδα του τομέα που σχετίζονται με τις λύσεις Document Lifecycle Management αυξήθηκαν 67% έναντι του Εννεαμήνου 2024, κυρίως λόγω των εσόδων από το έργο για εθνικές εξετάσεις στην Ανατολική Αφρική (€16,7εκ).

Συνολικά, η στρατηγική μας για το γεωγραφικό τομέα MEA επικεντρώνεται στη διαφοροποίηση της σύνθεσης της κερδοφορίας του τομέα, επιδιώκοντας στοχευμένες πρωτοβουλίες και έργα σχετικά με τις λύσεις Document Lifecycle Management (π.χ. έργα εξατομικευμένων εγγράφων, υψηλής ασφάλειας με υπηρεσίες ιχνηλασιμότητας, για εθνικές εξετάσεις, υψηλής ασφάλειας υλικό για εκλογές) καθώς και ολιστικές υπηρεσίες ταυτοποίησης πολιτών (Citizen Identity), οι οποίες έχουν ήδη δημιουργήσει μια πηγή επαναλαμβανόμενων εσόδων, ενώ αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω τη συνεισφορά τους τόσο στα έσοδα όσο και στην κερδοφορία EBITDA του γεωγραφικού τομέα.

Έσοδα ανά κατηγορία λύσεωνσε € εκ9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Identity & Payment133,5187,0(53,5)-29%
Document Lifecycle Management106,496,010,4+11%
Digital Technologies22,620,42,1+10%
Σύνολο262,4303,5(41,1)-14%
     
σε € εκΓ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2025

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2024

€εκ Δ% Δ
Identity & Payment45,565,0(19,4)-30%
Document Lifecycle Management45,838,47,4+19%
Digital Technologies7,44,82,7+56%
Σύνολο98,8108,1(9,3)-9%

Identity & Payment

Η συνεχιζόμενη εξομάλυνση της αγοράς καρτών πληρωμών στην Τουρκία καθώς και η προσωρινή επιβράδυνση, έναντι της σημαντικής συνεισφοράς το 2024, στις πωλήσεις μεταλλικών καρτών σε Fintech στην Ευρώπη (βλ. παραπάνω ανάλυση) είχαν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα, γεγονός το οποίο έχει ήδη αποτυπωθεί στα αποτελέσματα Εξαμήνου 2025.

Παρά τις εν λόγω προκλήσεις, οι παρακάτω κατηγορίες κατέγραψαν θετικά αποτελέσματα:

  • Στην αγορά των ΗΠΑ, τα έσοδα των λύσεων Identity & Payment στο Εννεάμηνο 2025 αυξήθηκαν 13% έναντι του Εννεαμήνου 2024, με τις πωλήσεις μεταλλικών καρτών να αποτελούν το βασικό παράγοντα αύξησης.
  • Το Γ’ Τρίμηνο 2025 τα έσοδα από την προσωποποίηση καρτών (cards personalization) αυξήθηκαν 10% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2024, με κύριους παράγοντες τους γεωγραφικούς τομείς WEST (+15% έναντι του Γ’ Τριμήνου 2024) και MEA (+16% έναντι του Γ’ Τριμήνου 2024).

Document Lifecycle Management

Τα έσοδα κατέγραψαν σημαντική αύξηση 11% έναντι του Εννεαμήνου 2024, κυρίως λόγω των εξής κατηγοριών:

  • υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων: αύξηση 16% έναντι του Εννεαμήνου 2024 (λόγω των εσόδων του έργου για εθνικές εξετάσεις στην Ανατολική Αφρική)
  • υπηρεσίες διανομής: αύξηση 7% έναντι του Εννεαμήνου 2024, με το γεωγραφικό τομέα WEST τον κύριο μοχλό ανάπτυξης (+36% έναντι του Εννεαμήνου 2024), λόγω των υπηρεσιών διανομής προσωποποιημένων καρτών σε πελάτες Fintech.

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα το Γ’ Τριμηνο 2025 αυξήθηκαν 19% του Γ’ Τριμήνου 2024, με τα έσοδα του έργου για εθνικές εξετάσεις στην Ανατολική Αφρική και τα έσοδα των υπηρεσιών διανομής (+9% έναντι του Γ’ Τριμήνου 2024) να αποτελούν τους βασικούς παράγοντες της εν λόγω αύξησης.

Digital Technologies

Τα έσοδα κατέγραψαν σημαντική αύξηση 10% έναντι του Εννεαμήνου 2024, κυρίως λόγω της αύξησης 16% έναντι του Εννεαμήνου 2024 των εσόδων από συμβασιοποιημένα, μεγάλα έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα, έχουν ανατεθεί στον Όμιλο (άμεσα και έμμεσα) έργα ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα συνολικής αξίας περίπου €60εκ, εκ των οποίων περίπου €27εκ έχουν εισπραχθεί/αναγνωριστεί αθροιστικά (από το 2023 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2025), ενώ το υπολοιπόμενο ποσό περίπου €33εκ αναμένεται να αναγνωριστεί από το Δ’ Τρίμηνο 2025 και μετά (με την πλειονότητα εντός του 2026).

Περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψη τις επενδύσεις των προηγούμενων ετών σε Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D), στοχεύοντας στην κλιμάκωση των ψηφιακών υπηρεσιών μας, συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στην εφαρμογή της υπηρεσίας Card-as-a-Service (CaaS) σε πελάτες Challenger Banks/Fintech στο γεωγραφικό τομέα WEST καθώς και στην ανάληψη έργων ψηφιοποίησης εγγράφων στο γεωγραφικό τομέα MEA (τα έσοδα και για τους δύο γεωγραφικούς τομείς υπερδιπλασιάστηκαν έναντι του Εννεαμήνου 2024, αν και από σχετικά πολύ χαμηλή βάση).

Επιπρόσθετα, τον Οκτώβριο 2025 συνάψαμε μια πολύ σημαντική συνεργασία με τη Dell Technologies, έναν παγκόσμιο τεχνολογικό ηγέτη, για την ανάπτυξη και διάθεση της ιδιόκτητης πλατφόρμας μας GaiaB™ Appliance. Το GaiaB™ Appliance είναι μια προηγμένη λύση Generative AI για την αυτοματοποίηση εταιρικών διαδικασιών και λειτουργιών, η οποία είναι προ-ενσωματωμένη στους διακομιστές Dell PowerEdge και θα λειτουργεί εξολοκλήρου σε on premise ή σε private cloud περιβάλλον. Η εν λόγω συνεργασία ενισχύει τη στρατηγική προτεραιότητα του Ομίλου να εξελιχθεί σε ένα μεγάλης κλίμακας πάροχο εφαρμοσμένης τεχνολογίας και αναδεικνύει την τεχνολογική μας υπεροχή στον τομέα του Agentic AI.

Ενοποιημένο Μικτό Κέρδος

σε € εκ

9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Μικτό κέρδος Ι130,9138,3(7,4)-5%
περιθώριο μικτού κέρδους Ι49,9%45,6%+4,3%
Μικτό κέρδος ΙΙ61,773,8(12,1)-16%
περιθώριο μικτού κέρδους ΙΙ23,5%24,3%-0,8%
σε € εκΓ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2025

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2024

€εκ Δ% Δ
Μικτό κέρδος Ι54,150,14,0+8%
περιθώριο μικτού κέρδους Ι54,7%46,3%+8,4%
Μικτό κέρδος ΙΙ24,924,70,2+1%
περιθώριο μικτού κέρδους ΙΙ25,2%22,8%+2,4%

 Μικτό κέρδος Ι: η μείωση 5% έναντι του Εννεαμήνου 2024 οφείλεται κυρίως στην προαναφερθείσα υστέρηση των εσόδων.

Περιθώριο μικτού κέρδους Ι διευρύνθηκε κατά περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 49,9%, χάριν της βελτίωσης του μείγματος εσόδων με τη μεγαλύτερη συνεισφορά από λύσεις και υπηρεσίες με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, τα οποία δεν επιβαρύνονται από το σχετικό κόστος υλικών. Αξίζει να τονιστεί ότι το περιθώριο μικτού κέρδους I διευρύνθηκε και στους 3 γεωγραφικούς τομείς (ο τομέας MEA κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες, ο τομέας WEST κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες και ο τομέας CEE κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες). Βλ. σελίδες 13-15 για τη λεπτομερή ανάλυση σχετικά με τους γεωγραφικούς τομείς του Ομίλου.

Μικτό κέρδος ΙΙ: η μείωση 16% έναντι του Εννεαμήνου 2024 οφείλεται κυρίως:

  • στη μείωση του μικτού κέρδους I, και
  • στο αυξημένο κόστος παραγωγής (κυρίως λόγω αποσβέσεων και εξόδων μεταφοράς για συγκεκριμένο έργο).

Περιθώριο μικτού κέρδους ΙΙ μειώθηκε κατά λιγότερο από 1 ποσοστιαία μονάδα στο 23,5%, καθώς το ευνοϊκότερο μείγμα εσόδων προς υπηρεσίες και λύσεις με υψηλότερα περιθώρια κέρδους αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό τη μείωση του μικτού κέρδους I και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Ενοποιημένες Λειτουργικές Δαπάνες (OPEX)

σε € εκ

9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Κόστος παραγωγής(69,2)(64,5)(4,7)+7%
Έξοδα διάθεσης & διανομής(16,6)(18,0)1,4-8%
Έξοδα διοίκησης(19,1)(21,1)2,0-10%
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(6,9)(5,7)(1,2)+21%
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις14,212,61,6+12%
Σύνολο(97,9)(96,7)(0,9)+1%
% των Εσόδων37,2%31,9%  
     
σε € εκΓ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2025

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2024

€εκ Δ% Δ
Κόστος παραγωγής(29,2)(25,4)(3,8)+15%
Έξοδα διάθεσης & διανομής(5,5)(6,1)0,6-10%
Έξοδα διοίκησης(6,0)(6,8)0,8-12%
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(2,3)(2,2)(0,2)+8%
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις4,64,40,2+5%
Σύνολο(38,4)(36,1)(2,3)+6%
% των Εσόδων38,8%33,4%  

 Τα Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου (OPEX) (εξαιρουμένων των αποσβέσεων και απομειώσεων), αυξήθηκαν οριακά (κατά €0,9εκ) έναντι του Εννεαμήνου 2024, καθώς η προσηλωμένη στρατηγική βελτίωσης της λειτουργικής αποδοτικότητας απέφερε μείωση στα έξοδα διάθεσης & διανομής και διοίκησης (SG&A) κατά 9% έναντι του Εννεαμήνου 2024. Αξίζει να τονιστεί ότι η μείωση των εξόδων διάθεσης & διανομής και διοίκησης (SG&A) είναι σημαντική στους γεωγραφικούς τομείς CEE (-14% έναντι του Εννεαμήνου 2024) και WEST (-7% έναντι του Εννεαμήνου 2024). Η αύξηση των εξόδων Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) αποτυπώνει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας σε R&D για την υποστήριξη της μελλοντικής επιχειρηματικής ανάπτυξης (ιδιαίτερα στις λύσεις Digital Technologies).

Ενοποιημένα Λειτουργικά Κέρδη

σε € εκ

9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
προσαρμοσμένο EBITDA 36,143,5(7,4)-17%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA13,7%14,3% -0,6%
προσαρμοσμένο EBIT21,830,9(9,0)-29%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBIT8,3%10,2% -1,8%
σε € εκΓ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2025

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2024

€εκ Δ% Δ
προσαρμοσμένο EBITDA 16,814,52,3+16%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA17,0%13,4% +3,6%
προσαρμοσμένο EBIT12,210,12,1+21%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBIT12,3%9,3% +3,0%

 Προσαρμοσμένο EBITDA Ομίλου: η μείωση 17% έναντι του Εννεαμήνου 2024 σχετίζεται κυρίως με την προαναφερθείσα υστέρηση των εσόδων (μείωση κατά €41εκ), η οποία υπερκάλυψε τις ενέργειες εξορθολογισμού του κόστους τόσο στο κόστος πωλήσεων (μείωση κατά €29εκ) όσο και στα έξοδα διάθεσης, διανομής και διοίκησης (SG&A) (-9% έναντι του Εννεαμήνου 2024). Το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA του Ομίλου μειώθηκε κατά λιγότερο από 1 ποσοστιαία μονάδα στο 13,7%, χάριν της βελτίωσης του μείγματος εσόδων σε λύσεις και υπηρεσίες με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Προσαρμοσμένο EBIT Ομίλου: σε συνέχεια της μείωσης του προσαρμοσμένου EBITDA, οι υψηλότερες αποσβέσεις, που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) και τις εξαγορές του προηγούμενου έτους, επιβάρυναν περαιτέρω τα αποτελέσματα προσαρμοσμένου EBIT του Ομίλου (-29% έναντι του Εννεαμήνου 2024). Το ευνοϊκότερο μείγμα εσόδων προς υπηρεσίες και λύσεις με υψηλότερα περιθώρια κέρδους συνέβαλε στη συγκράτηση της μείωσης του περιθωρίου προσαρμοσμένου EBIT κατά λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,3%.

Βλ. σελίδες 13-15 και 22-23 στο Παράρτημα για τη λεπτομερή ανάλυση των χρηματοοικονομικών επιδόσεων των γεωγραφικών τομέων του Ομίλου.

Ειδικά Στοιχεία/Προσαρμογές

σε € εκ

εμπεριέχονται9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Προγράμματα συμμετοχής διοίκησηςEBITDA(2,4)(2,9)0,5-18%
Κέρδη/(Ζημίες) συναλλαγματικές διαφορέςΚέρδη προ φόρων(0,7)(0,1)(0,5)+379%
ΔΛΠ 29 ΥπερπληθωρισμόςΚέρδη προ φόρων(0,4)(0,9)0,5-54%
Σύνολο (3,4)(3,9)0,5-13%

 Ειδικά Στοιχεία/Προσαρμογές: το χαμηλότερο κόστος που σχετίζεται με (α) τα προγράμματα συμμετοχής της διοίκησης (λόγω του μικρότερου αριθμού επιλέξιμων συμμετεχόντων) και (β) το ΔΛΠ 29 Υπερπληθωρισμός, αντισταθμίστηκε από τις υψηλότερες ζημιές από τη μεταβολή των συναλλαγματικών ισοτιμιών (κυρίως η επίπτωση του δολαρίου ΗΠΑ στις ενδοομιλικές απαιτήσεις).

Ενοποιημένα Καθαρά Αποτελέσματασε € εκ9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων13,521,2(7,7)-36%
Κέρδη/(Ζημιές) αποδιδόμενα στους

Μετόχους της Μητρικής Εταιρείας

8,616,2(7,6)-47%
Κέρδη/(Ζημιές)9,816,3(6,4)-40%
Κέρδη ανά μετοχή (EPS) (βασικά) (€)0,240,45 -46%
     
σε € εκΓ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2025

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2024

€εκ Δ% Δ
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων9,76,43,3+52%
Κέρδη/(Ζημιές) αποδιδόμενα στους

Μετόχους της Μητρικής Εταιρείας

7,25,61,6+29%
Κέρδη/(Ζημιές)7,45,12,3+45%
Κέρδη ανά μετοχή (EPS) (βασικά) (€)0,200,15 +31%

 Καθαρά Αποτελέσματα Ομίλου: τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα (-14% έναντι του Εννεαμήνου 2024), λόγω των χαμηλότερων επιτοκίων βάσης καθώς και της μείωσης του μέσου υπολοίπου του ανεξόφλητου δανεισμού (βλ. σελ. 12 για τον καθαρό δανεισμό), εν μέρει αντιστάθμισαν την προαναφερθείσα μείωση στα αποτελέσματα προσαρμοσμένου EBITDA/EBIT, η οποία επηρέασε αρνητικά την κερδοφορία του Ομίλου.

Ενοποιημένη Κατάσταση Αποτελεσμάτων

(Ανάλυση Διοίκησης)

σε € εκ

9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
    
Έσοδα262,4303,5(41,1)-14%
Κόστος υλικών και ταχυδρομικών(131,5)(165,2)33,6-20%
Μικτό κέρδος I130,9138,3(7,4)-5%
περιθώριο μικτού κέρδους Ι49,9%45,6% +4,3%
Κόστος παραγωγής(69,2)(64,5)(4,7)+7%
Μικτό κέρδος II61,773,8(12,1)-16%
περιθώριο μικτού κέρδους ΙΙ23,5%24,3% -0,8%
Λοιπά έσοδα4,03,01,0+32%
Έξοδα διάθεσης & διανομής(16,6)(18,0)1,4-8%
Έξοδα διοίκησης(19,1)(21,1)2,0-10%
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(6,9)(5,7)(1,2)+21%
Λοιπά έξοδα(1,2)(1,1)(0,1)+6%
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις14,212,61,6+12%
προσαρμοσμένο EBITDA 36,143,5(7,4)-17%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA13,7%14,3% -0,6%
– Αποσβέσεις και απομειώσεις(14,2)(12,6)(1,6)+12%
προσαρμοσμένο EBIT21,830,9(9,0)-29%
Χρηματοοικονομικά έσοδα0,30,3(0,0)-9%
Χρηματοοικονομικά έξοδα(5,3)(6,2)0,9-14%
Αποτελέσματα από συγγενείς εταιρείες0,10,1(0,1)-46%
Καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα(4,9)(5,7)0,8 -14%
προσαρμοσμένα κέρδη/(ζημιές) προ φόρων16,925,1(8,2)-33%
Ειδικά Στοιχεία/Προσαρμογές(3,4)(3,9)0,5-13%
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων13,521,2(7,7)-36%
Φόρος εισοδήματος(3,7)(5,0)1,3-26%
Κέρδη/(Ζημιές)9,816,3(6,4)-40%

 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ

Ενοποιημένη Κατάσταση Χρηματοοικονομικής Θέσης

σε € εκ

30/09/202531/12/2024€εκ Δ% Δ
Μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία156,9165,2(8,3)-5%
Κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία166,8166,40,50%
Σύνολο περιουσιακών στοιχείων323,8331,6(7,8)-2%
Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων128,8124,84,03%
Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις108,0117,3(9,3)-8%
Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις86,989,5(2,6)-3%
Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων & Υποχρεώσεων323,8331,6(7,8)-2%

 Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων την 30/09/2025 ανήλθαν σε €128,8εκ, αυξημένα κατά €4εκ έναντι της 31/12/2024, καθώς τα καθαρά κέρδη Εννεαμήνου 2025 του Ομίλου αντισταθμίστηκαν μερικώς από:

  • την καταβολή μερίσματος στους μετόχους (ποσό €4εκ ή €0,11 ανά μετοχή)
  • την αρνητική επίδραση στα αποθεματικά συναλλαγματικών διαφορών (επίπτωση από το δολάριο ΗΠΑ και RON)
Κεφάλαιο Κίνησης

σε € εκ

30/09/202531/12/2024€εκ Δ% Δ
Αποθέματα63,872,8(9,0)-12%
Συμβατικά περιουσιακά στοιχεία28,615,013,6+91%
Τρέχουσες φορολογικές απαιτήσεις2,00,51,5+291%
Εμπορικές απαιτήσεις40,145,3(5,2)-12%
Λοιπές απαιτήσεις14,511,13,4+31%
149,0144,64,3 +3%
Τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις(4,5)(3,6)(0,9)+24%
Εμπορικές υποχρεώσεις(27,4)(43,8)16,4-37%
Λοιπές υποχρεώσεις(25,7)(17,0)(8,7)+51%
Συμβατικές υποχρεώσεις(12,0)(7,2)(4,8)+67%
Έσοδα επόμενων χρήσεων(1,7)(1,8)0,1-5%
(71,3)(73,4)2,1 -3%
Καθαρό Κεφάλαιο Κίνησης77,7 71,36,4 +9%
% των Εσόδων (κυλιόμενο 12μηνο)22,1%18,2%  

 Καθαρό Κεφάλαιο Κίνησης: η αύξηση κατά €6εκ (+9%) έναντι της 31/12/2024, οφείλεται κυρίως στη μείωση των εμπορικών υποχρεώσεων (κατά €16εκ), λόγω πληρωμών σε προμηθευτές για chips καρτών, καθώς και στην αύξηση των συμβατικών περιουσιακών στοιχείων (κατά €14εκ) (σχετίζεται με την τρέχουσα υλοποίηση συμβασιοποιημένων έργων ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, τα οποία τιμολογούνται κατά την ολοκλήρωση του έργου). Αυτά υπερκάλυψαν τις θετικές επιπτώσεις από τον επιβραδυνόμενο ρυθμό αύξησης του κεφαλαίου κίνησης, τις προσπάθειες βελτίωσης των ταμειακών εισπράξεων από τους πελάτες μας και τη διαχείριση των αποθεμάτων.

Ενοποιημένη Κατάσταση Ταμειακών Ροών

σε € εκ

9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες23,218,94,3+23%
Καθαρές ταμειακές ροές από επενδυτικές δραστηριότητες(7,9)(12,0)4,1-34%
Καθαρές ταμειακές ροές από χρηματοδοτικές δραστηριότητες(18,2)(6,1)(12,2)+200%
Καθαρή αύξηση/(μείωση) στα Ταμειακά διαθέσιμα & ισοδύναμα(2,9)0,8 (3,8)—
 
Κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX)

περιλαμβάνει Χρηματοδοτικές Μισθώσεις, εξαιρεί εξαγορές (M&A)

(11,4)(16,2)4,8-30%

Καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε εισροές €23,2εκ (+23% έναντι του Εννεαμήνου 2024), κυρίως λόγω του επιβραδυνόμενου ρυθμού αύξησης του κεφαλαίου κίνησης.

Καθαρές ταμειακές ροές από επενδυτικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε εκροές €7,9εκ, λόγω:

  • τακτικών επενδύσεων σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό
  • επενδύσεων σε πρόσθετο εξοπλισμό και μηχανήματα για την υλοποίηση έργων εκτυπώσεων ασφάλειας μεγάλης κλίμακας στο γεωγραφικό τομέα MEA
  • επενδύσεων για την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού αναφορικά με τις προσφερόμενες λύσεις Digital Technologies
  • θετικού ταμειακού αποτελέσματος από την πώληση ακινήτου, χάρη στις πρωτοβουλίες για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών.

Καθαρές ταμειακές ροές από χρηματοδοτικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε εκροές €18,2εκ, λόγω:

  • καθαρών αποπληρωμών δανείων (ανακυκλούμενες πιστωτικές γραμμές) (€5,7εκ)
  • πληρωμών τόκων (€4,8εκ)
  • καταβολής μερίσματος στους μετόχους (€4εκ ή €0,11 ανά μετοχή) (καταβολή την 4η Ιουλίου)
  • πληρωμών για χρηματοδοτικές μισθώσεις (€3,2εκ)
  • κόστους προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών (€0,5εκ).
Ενοποιημένος Καθαρός Δανεισμός

σε € εκ

30/09/202531/12/2024€εκ Δ% Δ
Ταμειακά διαθέσιμα & ισοδύναμα(17,9)(21,7)3,8-18%
Δανειακές υποχρεώσεις109,1117,4(8,3)-7%
Καθαρός Δανεισμός91,295,6 (4,4)-5%

Ενοποιημένος Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €91,2εκ μειωμένος κατά €4,4εκ έναντι της 31/12/2024 και κατά €4,9εκ έναντι της 30/06/2025, καθώς η αύξηση των ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες και των ελεύθερών ταμειακών ροών (free cash flow) χρησιμοποιήθηκε για τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου.

Ενοποιημένος δείκτης Μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός/προσαρμοσμένο EBITDA κυλιόμενο 12μηνο) διατηρήθηκε σε υγιή επίπεδα (1,9 φορές), εντός του εύρους του μεσοπρόθεσμου στόχου (1,5-2 φορές).

Χρηματοοικονομική Θέση | Δείκτες30/09/202531/12/2024
Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων / Σύνολο περιουσιακών στοιχείων39,8%37,6%
Καθαρός δανεισμός / προσαρμοσμένο EBITDA (κυλιόμενο 12μηνο) (x)1,91,7

 

Μη χρηματοοικονομικοί δείκτες απόδοσης9M 20259M 2024Δ% Δ
Αριθμός πωληθέντων καρτών (σε εκ)83,7118,0(34,3)-29%
Μέσος αριθμός εργαζομένων σε αναλογία πλήρους απασχόλησης2.1202.352(232)-10%
Αριθμός εργαζομένων Ομίλου (τέλος περιόδου)2.3772.499(122)-5%

 ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Κεντρική – Ανατολική Ευρώπη & DACH (CEE)

σε € εκ9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Έσοδα149,6173,9 (24,3)-14%
Κόστος υλικών και ταχυδρομικών(79,9)(97,2)17,3-18%
Μικτό κέρδος I69,776,7 (7,0)-9%
περιθώριο μικτού κέρδους Ι46,6%44,1% +2,5%
Κόστος παραγωγής(38,2)(37,4)(0,9)+2%
Μικτό κέρδος II31,5 39,4 (7,8)-20%
περιθώριο μικτού κέρδους ΙΙ21,1%22,6% -1,6%
Λοιπά έσοδα3,82,90,9+31%
Έξοδα διάθεσης & διανομής(8,5)(9,9)1,4-14%
Έξοδα διοίκησης(10,8)(12,5)1,7-14%
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(5,7)(4,5)(1,3)+28%
Λοιπά έξοδα(1,0)(0,7)(0,3)+38%
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις8,57,51,0+14%
προσαρμοσμένο EBITDA 17,7 22,1 (4,4)-20%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA11,8%12,7% -0,9%
– Αποσβέσεις και απομειώσεις(8,5)(7,5)(1,0)+14%
προσαρμοσμένο EBIT9,2 14,6 (5,4)-37%

  

Λειτουργικές Δαπάνες (OPEX)

εξαιρεί Αποσβέσεις και απομειώσεις

σε € εκ

9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Κόστος παραγωγής(38,2)(37,4)(0,9)+2%
Έξοδα διάθεσης & διανομής(8,5)(9,9)1,4-14%
Έξοδα διοίκησης(10,8)(12,5)1,7-14%
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(5,7)(4,5)(1,3)+28%
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις8,57,51,0+14%
Σύνολο(54,8)(56,8)2,0 -4%
% των Εσόδων36,6%32,7%  

 Δυτική Ευρώπη, Σκανδιναβία & Αμερική (WEST)

σε € εκ9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Έσοδα87,4105,7(18,3)-17%
Κόστος υλικών και ταχυδρομικών(48,1)(61,7)13,6-22%
Μικτό κέρδος I39,344,0 (4,7)-11%
περιθώριο μικτού κέρδους Ι44,9%41,6% +3,4%
Κόστος παραγωγής(18,0)(17,0)(1,0)+6%
Μικτό κέρδος II21,327,0 (5,7)-21%
περιθώριο μικτού κέρδους ΙΙ24,4%25,5% -1,2%
Λοιπά έσοδα0,20,00,1+293%
Έξοδα διάθεσης & διανομής(6,2)(6,8)0,6-9%
Έξοδα διοίκησης(6,0)(6,3)0,3-5%
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(0,5)(1,1)0,7-60%
Λοιπά έξοδα(0,2)(0,1)(0,0)+33%
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις5,04,70,3+7%
προσαρμοσμένο EBITDA 13,7 17,4 (3,7)-21%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA15,7%16,4% -0,7%
– Αποσβέσεις και απομειώσεις(5,0)(4,7)(0,3)+7%
προσαρμοσμένο EBIT8,7 12,7 (4,0)-31%

 

Λειτουργικές Δαπάνες (OPEX)

εξαιρεί Αποσβέσεις και απομειώσεις

σε € εκ

9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Κόστος παραγωγής(18,0)(17,0)(1,0)+6%
Έξοδα διάθεσης & διανομής(6,2)(6,8)0,6-9%
Έξοδα διοίκησης(6,0)(6,3)0,3-5%
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(0,5)(1,1)0,7-60%
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις5,04,70,3+7%
Σύνολο(25,6)(26,5)0,9-3%
% των Εσόδων29,3%25,1%  

 Τουρκία / Μέση Ανατολή & Αφρική (MEA)

σε € εκ9M 20259M 2024€εκ Δ% Δ
Έσοδα46,963,2(16,3)-26%
Κόστος υλικών και ταχυδρομικών(23,9)(43,6)19,6-45%
Μικτό κέρδος I22,919,63,317%
περιθώριο μικτού κέρδους Ι48,9%31,0% +17,9%
Κόστος παραγωγής(13,1)(10,2)(2,8)+28%
Μικτό κέρδος II9,99,40,5+5%
περιθώριο μικτού κέρδους ΙΙ21,0%14,9% +6,2%
Λοιπά έσοδα0,00,0(0,0)—
Έξοδα διάθεσης & διανομής(1,9)(1,3)(0,6)+48%
Έξοδα διοίκησης(1,8)(1,4)(0,4)+29%
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(0,5)0,0(0,5)—
Λοιπά έξοδα(0,0)(0,2)0,2-91%
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις0,70,50,2+38%
προσαρμοσμένο EBITDA 6,47,1(0,7)-10%
περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA13,6%11,2% +2,4%
– Αποσβέσεις και απομειώσεις(0,7)(0,5)(0,2)+38%
προσαρμοσμένο EBIT5,76,6(0,9)-13%

  

Λειτουργικές Δαπάνες (OPEX)

εξαιρεί Αποσβέσεις και απομειώσεις

σε € εκ

9M 20259M 2024€m chg% chg
Κόστος παραγωγής(13,1)(10,2)(2,8)+28%
Έξοδα διάθεσης & διανομής(1,9)(1,3)(0,6)+48%
Έξοδα διοίκησης(1,8)(1,4)(0,4)+29%
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(0,5)0,0(0,5)—
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις0,70,50,2+38%
Σύνολο(16,5)(12,4)(4,2)+34%
% των Εσόδων35,2%19,6%  

 Η παρούσα Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου (9Μ) 2025 είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας:

https://www.austriacard.com/investor-relations-ac/financial-reporting-ac/

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

A.             ΚΥΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Κατάσταση Χρηματοοικονομικής Θέσης

σε € χιλ

30 Σεπτεμβρίου 202531 Δεκεμβρίου 2024
Περιουσιακά στοιχεία  
Ακίνητα, εξοπλισμός και δικαιώματα χρήσης96,049100,545
Άυλα περιουσιακά στοιχεία και υπεραξία56,36359,555
Επενδύσεις σε Συνδεδεμένες Επιχειρήσεις423395
Λοιπές απαιτήσεις1,1671,259
Αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις2,9243,474
Μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία156,925165,227
 
Αποθέματα63,77572,795
Συμβατικά περιουσιακά στοιχεία28,58014,952
Τρέχουσες απαιτήσεις από φόρους εισοδήματος2,042523
Εμπορικές απαιτήσεις40,07745,297
Λοιπές απαιτήσεις14,48211,061
Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα17,88921,737
Κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία166,845166,366
Σύνολο περιουσιακών στοιχείων323,770331,593
Ίδια κεφάλαια
Μετοχικό κεφάλαιο36,35436,354
Μετοχές υπέρ το άρτιο32,74932,749
Ίδιες μετοχές(2,584)(2,064)
Λοιπά αποθεματικά17,66019,856
Κέρδη εις νέον41,18637,385
Ίδια κεφάλαια Μετόχων Μητρικής Εταιρείας125,365124,281
Μη ελέγχουσες συμμετοχές3,473524
Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων128,839124,805
 
Υποχρεώσεις
Δάνεια και δανεισμός93,474101,261
Παροχές σε εργαζομένους3,6034,005
Λοιπές υποχρεώσεις1,6581,726
Αναβαλλόμενες φορολογικές υποχρεώσεις9,31210,336
Μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις108,046117,328
 
Τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις4,4853,615
Δάνεια και δανεισμός15,60116,097
Εμπορικές υποχρεώσεις27,40843,807
Λοιπές υποχρεώσεις25,71616,985
Υποχρεώσεις από συμβάσεις11,9897,188
Αναβαλλόμενα έσοδα1,6861,769
Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις86,88589,460
Σύνολο υποχρεώσεων194,931206,788
Σύνολο ιδίων κεφαλαίων και υποχρεώσεων323,770331,593

 

Κατάσταση Ενοποιημένων Αποτελεσμάτων

σε € χιλ

9M 20259M 2024
  
Έσοδα262,443303,494
Κόστος πωλήσεων(200,779)(229,712)
Μικτό κέρδος61,66473,782
 
Λοιπά έσοδα3,9593,004
Έξοδα διάθεσης & διανομής(16,578)(17,967)
Έξοδα διοίκησης(21,475)(24,013)
Έξοδα έρευνας και ανάπτυξης(6,909)(5,717)
Λοιπά έξοδα(1,183)(1,113)
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις14,20312,626
EBITDA33,68240,601
– Αποσβέσεις και απομειώσεις(14,203)(12,626)
EBIT19,47927,975
Χρηματοοικονομικά έσοδα361351
Χρηματοοικονομικά έξοδα(6,374)(7,214)
Αποτελέσματα από συγγενείς εταιρείες70129
Καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα(5,943)(6,734)
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων13,53621,241
Φόρος εισοδήματος(3,701)(4,980)
Κέρδη/(Ζημιές)9,83516,260
Κέρδη/(Ζημιές) αποδιδόμενα σε:
Μετόχους της Μητρικής Εταιρείας8,58816,222
Μη ελέγχουσες συμμετοχές1,24638
Κέρδη/(Ζημιές)9,83516,260
 

Κέρδη/(Ζημίες) ανά μετοχή

Βασικά0.240.45
Απομειωμένα0.220.42

 

Κατάσταση Ενοποιημένων Αποτελεσμάτων

σε € χιλ

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2025

Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ

2024

  
Έσοδα98,822 108,120
Κόστος πωλήσεων(73,924)(83,434)
Μικτό κέρδος24,89824,686
 
Λοιπά έσοδα1,4771,019
Έξοδα διάθεσης & διανομής(5,491)(6,117)
Έξοδα διοίκησης(6,793)(7,642)
Έξοδα έρευνας και ανάπτυξης(2,346)(2,179)
Λοιπά έξοδα(349)(493)
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις4,6164,397
EBITDA16,01113,672
– Αποσβέσεις και απομειώσεις(4,616)(4,397)
EBIT11,3959,275
Χρηματοοικονομικά έσοδα137102
Χρηματοοικονομικά έξοδα(1,829)(2,990)
Αποτελέσματα από συγγενείς εταιρείες00
Καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα(1,692)(2,888)
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων9,7036,387
Φόρος εισοδήματος(2,344)(1,306)
Κέρδη/(Ζημιές)7,3595,081
Κέρδη/(Ζημιές) αποδιδόμενα σε:
Μετόχους της Μητρικής Εταιρείας7,2275,589
Μη ελέγχουσες συμμετοχές132(508)
Κέρδη/(Ζημιές)7,3595,081
 

Κέρδη/(Ζημίες) ανά μετοχή

Βασικά0.200.15
Απομειωμένα0.190.14

 

Κατάσταση Ενοποιημένων Ταμειακών Ροών

σε € χιλ

9M 20259M 2024
Ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων13,53621,241
Προσαρμογές για:
-Αποσβέσεις και απομειώσεις14,20312,626
-Καθαρό χρηματοοικονομικό κόστος5,9436,734
-Άλλες μη ταμειακές συναλλαγές1,2442,739
34,92643,340
Μεταβολές σε:
-Αποθέματα9,020(14,133)
-Συμβατικά περιουσιακά στοιχεία(13,628)3,072
-Εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις1,799(3,132)
-Υποχρεώσεις από συμβόλαια4,800(10,605)
-Εμπορικές και λοιπές υποχρεώσεις(8,973)3,919
-Φόροι που καταβλήθηκαν(4,789)(3,567)
Καθαρές ταμειακές εισροές/(εκροές) από λειτουργικές δραστηριότητες23,15518,894
   
Ταμειακές ροές από επενδυτικές δραστηριότητες
Εισπραχθέντες τόκοι311306
Αποκτήσεις θυγατρικών, καθαρά αποκτηθέντα χρηματικά διαθέσιμα0(1,297)
Έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού1,7950
Μερίσματα από συνδεδεμένες επιχειρήσεις4258
Πληρωμές για απόκτηση εγκαταστάσεων, εξοπλισμού & άυλων περιουσιακών στοιχείων(10,006)(11,053)
Καθαρές ταμειακές εισροές/(εκροές) από επενδυτικές δραστηριότητες(7,857)(11,986)
 
Ταμειακές ροές από χρηματοδοτικές δραστηριότητες
Πληρωθέντες τόκοι(4,757)(5,880)
Εισπράξεις από δάνεια4,95717,339
Αποπληρωμές δανείων(10,619)(9,422)
Πληρωμές χρηματοδοτικών μισθώσεων(3,206)(3,315)
Απόκτηση ιδίων μετοχών(520)(739)
Πληρωθέντα μερίσματα σε μη ελέγχουσες συμμετοχές10(429)
Πληρωθέντα μερίσματα σε μετόχους της εταιρείας(3,950)(3,627)
Απόκτηση μη ελέγχουσας συμμετοχής(156)0
Καθαρές ταμειακές εισροές/(εκροές) από χρηματοδοτικές δραστηριότητες(18,241)(6,074)
Καθαρή αύξηση/(μείωση) στα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα(2,943)833
Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα την 1η Ιανουαρίου21,73723,825
Επίδραση των μεταβολών των συναλλαγματικών ισοτιμιών στα ταμειακά διαθέσιμα(906)(175)
Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα την 30η Σεπτεμβρίου17,88924,483

B.             ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ

9M 2025

σε € χιλ

WESTCEEMEAΕταιρικάΑπαλοιφέςΣΥΝΟΛΟ
    
Έσοδα85.615146.04746.8611.793(17.873)262.443
Διατμηματικά έσοδα1.7543.5535935(6.247)0
Έσοδα κατά τομέα87.370149.60046.8652.729(24.121)262.443
Κόστος υλικών και ταχυδρομικών(48.098)(79.857)(23.946)020.364(131.538)
Μικτό κέρδος I39.27269.74322.9192.729(3.757)130.905
Κόστος παραγωγής(17.965)(38.214)(13.063)00(69.241)
Μικτό κέρδος II21.30731.5299.8562.729(3.757)61.664
 
Λοιπά έσοδα1933.77591(101)3.958
Έξοδα διάθεσης & διανομής(6.161)(8.538)(1.878)(16.578)
Έξοδα διοίκησης(6.002)(10.829)(1.759)(4.258)3.740(19.108)
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(455)(5.750)(495)(210)(6.909)
Λοιπά έξοδα(160)(995)(18)(14)9(1.178)
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις4.9898.5116772614.203
προσαρμοσμένο EBITDA13.71017.7046.383(1.635)(109)36.052
– Αποσβέσεις και απομειώσεις(4.989)(8.511)(677)(26)(14.203)
προσαρμοσμένο EBIT8.7219.1925.706(1.661)(109)21.849
Χρηματοοικονομικά έσοδα311
Χρηματοοικονομικά έξοδα(5.311)
Αποτελέσματα από συγγενείς εταιρείες70
Καθαρά χρηματοοικομικά έξοδα     (4.929)
προσαρμοσμένα κέρδη/(ζημιές) προ φόρων     16.920
Ειδικά Στοιχεία/Προσαρμογές(3.384)
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων     13.536
Φόρος εισοδήματος(3.701)
Κέρδη/(Ζημιές)     9.834

 

9M 2024

σε € χιλ

WESTCEEMEAΕταιρικάΑπαλοιφέςΣΥΝΟΛΟ
      
Έσοδα104.138157.02763.1341.210(22.015)303.494
Διατμηματικά έσοδα1.52516.887301.000(19.442)
Έσοδα κατά τομέα105.663173.91463.1642.210(41.457)303.494
Κόστος υλικών και ταχυδρομικών(61.712)(97.194)(43.552)37.277(165.181)
Μικτό κέρδος I43.95176.72019.6122.210(4.180)138.313
Κόστος παραγωγής(16.964)(37.356)(10.216)5(64.531)
Μικτό κέρδος II26.98739.3639.3962.210(4.175)73.782
 
Λοιπά έσοδα492.89312503.004
Έξοδα διάθεσης & διανομής(6.774)(9.927)(1.266)(17.967)
Έξοδα διοίκησης(6.305)(12.521)(1.368)(5.112)4.175(21.131)
Έξοδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)(1.127)(4.489)(101)(5.717)
Λοιπά έξοδα(120)(723)(200)(68)(1.111)
+ Αποσβέσεις και απομειώσεις4.6587.474490312.626
προσαρμοσμένο EBITDA17.36822.0717.064(3.018) 43.484
– Αποσβέσεις και απομειώσεις(4.658)(7.474)(490)(3)(12.626)
προσαρμοσμένο EBIT12.71014.5976.573(3.021) 30.859
Χρηματοοικονομικά έσοδα343
Χρηματοοικονομικά έξοδα(6.200)
Αποτελέσματα από συγγενείς εταιρείες129
Καθαρά χρηματοοικομικά έξοδα     (5.728)
προσαρμοσμένα κέρδη/(ζημιές) προ φόρων     25.131
Ειδικά Στοιχεία/Προσαρμογές(3.890)
Κέρδη/(Ζημιές) προ φόρων     21.241
Φόρος εισοδήματος(4.980)
Κέρδη/(Ζημιές)     16.260

 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Austriacard Holdings
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Profile: αλματώδης ανάπτυξη με αύξηση το Α’ εξάμηνο 2026

    Η Performance Technologies δημοσίευσε τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του α’ εξαμήνου 2026

    THEON: ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων Α’ εξαμήνου 2026

    Softweb: αύξηση 56,97% στον κύκλο εργασιών και 49,24% στο EBITDA του Ομίλου το Α’ εξάμηνο 2026

    Quest: διψήφια ανάπτυξη στην πληροφορική με ανεκτέλεστο πάνω από 650 εκατ. ευρώ

    Η Nova ανεβάζει έσοδα και επενδύσεις με το FTTH στο 30% της βάσης

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • Επίτευξη συναίνεσης για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Φιλιππίνων
    • HELLENiQ ENERGY: Υποτροφίες σε 54 φοιτητές για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια
    • Έκθεση KPMG: Η φορολογική ετοιμότητα ως νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων
    • «Ένα ταξίδι που μας φέρνει κοντά»: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ομίλου ΟΤΕ
    • Ο Διεθνής Αερολιμένας του Κάλγκαρι και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υπογράφουν συμφωνία συνεργασία
    • LG Electronics και Marriott International προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία
    • ΣΒΕ: Η βιομηχανία δεν μπορεί να μείνει απροστάτευτη απέναντι στη νέα ενεργειακή κρίση
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Fortinet Security Day Greece 2026: Η κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο μιας δυναμικής και εξαιρετικά επιτυχημένης συνάντησης της αγοράς
    • Η Hg αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ENTERSOFTONE: €1 δισ. η αποτίμηση
    • Τα κενά πληροφόρησης αποτελούν τροχοπέδη για την απόκριση της ΕΕ σε περιστατικά κυβερνοασφάλειας
    • Η Akeydor Group ανακοινώνει την έκδοση Netop Self Hosted του Netop Remote Control για όλους τους Enterprise πελάτες!
    • EY και Microsoft ανακοίνωσαν παγκόσμια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του AI σε εταιρική κλίμακα
    • Νέα έκθεση της Check Point Research για τον τριπλό ρόλο του AI στις κυβερνοεπιθέσεις
    • Η Cloudway ανέδειξε στην Αθήνα το επιχειρησιακό οικοσύστημα της PostgreSQL
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.