Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Μητσοτάκης: Στόχος να γίνουμε startup nation με 10% του ΑΕΠ από την τεχνολογία

19/06/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read AI IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Échos, ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση επιδιώκει η Ελλάδα να εξελιχθεί σε “startup nation”, με τους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας να συμβάλλουν, σε βάθος χρόνου, έως και στο 10% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί εντυπωσιακή ανάπτυξη του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, με πληθώρα ταλέντων να επιλέγει να επιστρέψει στη χώρα και με τα ελληνικά πανεπιστήμια να συνεχίζουν να παρέχουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους τομείς της μηχανικής και της τεχνολογίας. Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων σε data centers από μεγάλους διεθνείς παίκτες, αξιοποιώντας τόσο τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας όσο και το πλεονέκτημα της αυξημένης χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εξέλιξη του ψηφιακού κράτους αποτελεί κομβικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως καταδεικνύει η λειτουργία της πλατφόρμας gov.gr, η οποία το 2023 κατέγραψε περισσότερες από 1,4 δισεκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, διευκολύνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών και ενισχύοντας τη διαλειτουργικότητα των δημόσιων υπηρεσιών. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το gov.gr έχει καταστεί η δεύτερη πιο δημοφιλής πλατφόρμα στη χώρα, γεγονός που αναδεικνύει το εύρος του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη δέσμευση των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων για διπλασιασμό των επενδύσεών τους, αναγνωρίζοντας την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης του τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό μέρος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνεται στην τεχνολογία και στις σχετικές υποδομές, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού τοπίου της Τεχνητής Νοημοσύνης, επιδιώκοντας να καταστεί η χώρα ηγετική δύναμη στον τομέα της καινοτομίας στη δημόσια διοίκηση. Ενδεικτικό της προόδου είναι η λειτουργία του Κτηματολογίου με υποστήριξη Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και η πρόσφατη ανακοίνωση του Προσωπικού Αριθμού, που ενοποιεί διάφορους αριθμούς μητρώου πολιτών, στοχεύοντας στην απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών διαδικασιών.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Μητσοτάκης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εργαζόμενοι συνδέουν την AI με απολύσεις, burnout και ανασφάλεια

Ο Τραμπ βλέπει οικονομικές συνέπειες από το μπλοκάρισμα των data centers

Το FSB προειδοποιεί για χρηματοπιστωτικούς κινδύνους από τα frontier AI μοντέλα

Η ψηφιακή ετοιμότητα συνδέεται στενότερα με τον δημόσιο ανοιχτό κώδικα

ΣΕΤΠΕ: 50 εκατ. € για AI στις ΜμΕ, 1.000 θέσεις τεχνολογίας και νέοι κανόνες για τα δημόσια ψηφιακά έργα

Τα Σπάτα στον χάρτη των data centers βάζει το νέο Ειδικό Χωροταξικό

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Κ. Χατζηδάκης: Νέα Συμφωνία Αλήθειας για την επόμενη τετραετία θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
  • Η ICTS Hellas στο πλευρό των πυρόπληκτων
  • Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη»
  • Υπογραφή Συμφωνίας για τον Θόλο («Ασπίδα του Αχιλλέα») στο Τελ Αβίβ
  • Emirates: Διοργανώνει Open Days στην Ελλάδα για την πρόσληψη νέων μελών
  • Bally’s Intralot: Έσοδα 544,2 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο
  • Superbet League 2: H νέα εποχή ξεκινά
RSS itsecuritypro.gr
  • Post-Quantum Migration: Η μεγάλη πρόκληση δεν είναι μόνο η κρυπτογραφία – είναι τα κλειδιά
  • Προστατεύοντας τα ΑΙ εργαλεία των συσκευών μας
  • Cyber Attack στη Manchester Airports Group: Δεδομένα 8,7 εκατ. πελατών εκτέθηκαν
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.