Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»AI

Ενδιαφέρον από 12 φορείς για το έργο της ανάπτυξης δράσεων Τεχνητής Νοημοσύνης στο δημόσιο

05/04/2025Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read AI Focus - Ελληνική Αγορά
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Συνολικά 12 φορείς (10 κοινοπραξίες και 2 εταιρίες) εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) «Ανάπτυξη δράσεων με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) για τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης».

Το έργο, προϋπολογισμού 47,393 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ και δικαιωμάτων προαίρεσης) χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 και θα εκτελεστεί με συμφωνίες πλαίσιο.

Η ΚτΠ θα επιλέξει να συνεργαστεί με έως πέντε φορείς από τους παρακάτω: 1) Deloitte Business Solutions – Cognity, 2) Diadikasia Business Consulting – QNR – Cosmos Business Systems, 3) Netcompany – Intrasoft – ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ – Pragma – IοT, 4) Mckinsey & Company – KPMG Σύμβουλοι – Planet – Λαμπαδάριος και Συνεργάτες Εταιρία Δικηγόρων, 5) Profile, 6) Unisystems – Grant Thornton, 7) Vodafone – IknoWhow, 8) Ubitech – Pricewaterhousecoopers Business Solutions – Nvisionist, 9) European Dynamics, 10) Dataverse – Priority Quality Consultants, 11) OTE – Accenture και 12) Ernst & Young – Nova ICT.

Στόχος του έργου είναι η παροχή προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλους φορείς του δημοσίου τομέα, υπηρεσιών ανάλυσης, σχεδιασμού και υλοποίησης εφαρμογών και λύσεων που βασίζονται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι υπηρεσίες στοχεύουν στη βελτίωση συγκεκριμένων λειτουργιών του δημόσιου τομέα, δίνοντας προτεραιότητα στις περιπτώσεις που η χρήση τεχνολογίας ΤΝ προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι πιο παραδοσιακών προσεγγίσεων και τεχνικών.

Στους βασικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, για τους οποίους μπορεί να ζητηθεί η υλοποίηση λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης, περιλαμβάνονται οι έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση, παροχή υπηρεσιών υγείας, ηλεκτρονική διακυβέρνηση – συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το δημόσιο, διαχείριση των οικονομικών του κράτους, κοινωνική πολιτική, μεταφορές και επικοινωνίες, πολιτική προστασία και εσωτερική ασφάλεια.

Οι φορείς που θα επιλεγούν θα προχωρήσουν στον εντοπισμό των ευκαιριών, την αξιολόγηση σεναρίων και σε ανάλυση σκοπιμότητας, στο σχεδιασμό, την υλοποίηση ενώ θα παρέχουν υποστήριξη και νομικές υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι με χθεσινή απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, το προαναφερόμενο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027.

Σε έναν άλλο διαγωνισμό, μικρότερου αντικειμένου, που διενεργεί απευθείας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ), προσφορές έχουν καταθέσει δύο κοινοπραξίες: 1) Cognity – Ernst & Young – Pricewaterhousecoopers και 2) KPMG – Nova ICT. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.

Πρόκειται για το έργο «Ανάπτυξη Κεντρικού Πλαισίου Διακυβέρνησης και Ταξινόμησης Δεδομένων των Υποδομών Κυβερνητικών Υπολογιστικών Νεφών και Εκπόνηση Μελετών Ταξινόμησης Δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων που φιλοξενούνται στο Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα» συνολικού προϋπολογισμού 14,357 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και δικαιωμάτων προαίρεσης) με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στόχος του είναι η δημιουργία αξίας από τα δεδομένα που παράγει το δημόσιο ώστε να προωθηθεί η ευρεία χρήση τους από όλους τους τομείς της οικονομίας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

δημόσιο
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    EY & Microsoft: παγκόσμια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του AI σε εταιρική κλίμακα

    Sophea AI: η ελληνική τεχνολογία AI που κερδίζει έδαφος διεθνώς

    OpenAI, Anthropic και DeepMind συνεργάζονται για την ασφάλεια της AI

    ΔΕΗ και AWS βάζουν τη Δυτική Μακεδονία στον χάρτη των hyperscalers! [Weekly Telecom]

    Infocom Today #182: Στα 2,7 τρισ. δολάρια οι δαπάνες AI, συνεργασία ΔΕΗ και AWS!

    Frontier AI: η Commvault προτείνει ένα νέο μοντέλο κυβερνοανθεκτικότητας για τις επιχειρήσεις

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Η Deutsche Welle, το Protagon και οι νέες επενδύσεις στο ραδιόφωνο
    • The Ellinikon Sports Park: Αθλητικές εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών με τη σφραγίδα του AKTOR
    • ΑΑΔΕ- ΕΘΕΑΣ – ΓΕΩΤΕΕ: Σε πλήρη λειτουργία η ΕΑΕ 2026 – Κανονικά η υποβολή αιτήσεων
    • ΕΤΕπ και Εθνική Τράπεζα ενισχύουν τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων ασφάλειας και άμυνας
    • Μασούτης και ΣΟΥΡΩΤΗ: Στηρίζουν το πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων της Alzheimer Ελλάς
    • Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση των εταιρειών της ABO Energy στην Πολωνία
    • Η Air Canada ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Συμφωνία ΔΕΗ – AWS για data center 300 MW με προοπτική επέκτασης στο 1 GW
    • Το Physical AI ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης για την LG
    • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα που έκανε χρήση A.I. για την κλωνοποίηση φωνής και διέπρατταν απάτες και διακεκριμένες κλοπές
    • Νέο μοντέλο κυβερνοανθεκτικότητας για τις επιχειρήσεις, προτείνει η Commvault με βάση το Frontier AI
    • To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας
    • Η Sparkle γιορτάζει 30 χρόνια Seabone και συνεχίζει να συνδέει τον κόσμο στην εποχή του cloud και του AI
    • Υπόθεση Revolut: Hackers ζητούν λύτρα 3 εκατ. δολαρίων απειλώντας με πώληση δεδομένων πελατών
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.