Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 28 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Βρετανία: «Πράσινο φως» από τις ρυθμιστικές αρχές για τη συμφωνία Vodafone – Three

05/12/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms

Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε τη συγχώνευση μεταξύ δύο εκ των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της χώρας.

Η Vodafone και η Three αποτελούν δύο από τους τέσσερις παρόχους κινητής τηλεφωνίας με ιδιόκτητη υποδομή στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τις O2 και EE. Όταν οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τον περασμένο Ιούνιο το σχέδιο τους να συγχωνευθούν σε μια συναλλαγή αξίας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσέλκυσαν έντονο έλεγχο. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ξεκίνησε την αρχική «Φάση 1» της έρευνάς της τον Ιανουάριο, πριν προχωρήσει σε πλήρη και ενδελεχή διερεύνηση τον Ιούνιο, αφού ολοκλήρωσε ανάλυση αγοράς και συγκέντρωσε σχόλια από τη βιομηχανία.

Τον Σεπτέμβριο, η CMA παρουσίασε τα προσωρινά της ευρήματα, καταλήγοντας ότι η συγχώνευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές, υποβάθμιση των υπηρεσιών και μείωση των επενδύσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, δεν απέκλεισε τη συμφωνία, προτείνοντας αντ’ αυτού πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών.

Σήμερα, η CMA ενέκρινε τελικά τη συμφωνία — υπό όρους. Δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες πρέπει να υπογράψουν δεσμευτικές συμφωνίες για την επένδυση δισεκατομμυρίων στη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου 5G σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Βραχυπρόθεσμα, η CMA τόνισε, επίσης, ότι η νέα οντότητα θα πρέπει να επιβάλει ανώτατο όριο σε «ορισμένα τιμολόγια κινητής τηλεφωνίας» για τρία χρόνια, ενώ οι εικονικοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας (MVNOs) θα συνεχίσουν να έχουν προκαθορισμένους συμβατικούς όρους για την ίδια περίοδο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Vodafone, Margherita Della Valle, δήλωσε ότι η απόφαση «δημιουργεί μια νέα δύναμη» στην τηλεπικοινωνιακή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. «Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα απολαύσουν ευρύτερη κάλυψη, καλύτερες ταχύτητες και καλύτερης ποιότητας συνδέσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δημιουργούμε το μεγαλύτερο και καλύτερο δίκτυο στην εγχώρια αγορά», ανέφερε σε δήλωσή της. «Η σημερινή έγκριση αφαιρεί το “χειρόφρενο” από τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου και η αυξημένη επένδυση θα προωθήσει τη χώρα στην κορυφή των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών».

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα συμφωνημένα μέτρα είναι καθαρά συμπεριφορικά και όχι δομικά, όπως η πώληση επιχειρηματικών μονάδων ή υποδομών, κάτι που η CMA είχε προηγουμένως αφήσει να εννοηθεί ως πιθανή επιλογή. Παρά ταύτα, οι συμφωνηθείσες δεσμεύσεις θα εποπτεύονται από την CMA και την Ofcom, τη ρυθμιστική αρχή και αρχή ανταγωνισμού για τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Three Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παιδιά online αλλά με όρια – το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

AI Concierge: η νέα υπηρεσία της Vodafone που έρχεται και στην ελληνική αγορά

Η ελληνική ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Skills Upload Jr του Ιδρύματος Vodafone

Άλμα 25% σημείωσαν οι δορυφορικές συνδέσεις smartphone σε οκτώ μήνες

Morgan Stanley για ΟΤΕ: ανάπτυξη με μοχλό την κινητή, περιορισμένη η επίδραση της ΔΕΗ στο FTTH

Στα 1,3 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα παγκόσμια έσοδα των τηλεπικοινωνιών

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Από την Εκπαίδευση στην Παραγωγή: Το Νέο Στοίχημα των Δεξιοτήτων
  • Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επαφές στην Κύπρο – Ενίσχυση συνεργασιών και διμερών σχέσεων
  • 30% Success Rate στην έρευνα στη Θεσσαλία – Έξι φορές πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο
  • Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
  • ΑΑΔΕ: Ψηφιακή βεβαίωση δραστηριοτήτων για τη μετάβαση στους νέους ΚΑΔ
  • Στα 2,9 τρισ. δολάρια οι στρατιωτικές δαπάνες το 2025
  • Η ΕΚΤ επιλέγει ανοιχτά πρότυπα για το ψηφιακό ευρώ
RSS itsecuritypro.gr
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.