Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Δημήτρης Παπαστεργίου για MWC24: Τεράστια ευκαιρία για το ελληνικό οικοσύστημα

26/02/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά IT MWC 2024
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου της ελληνικής αποστολής στο MWC 2024, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε, στην κάμερα του Infocom.gr, πως η έκθεση αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για το ελληνικό οικοσύστημα της πληροφορικής και της τεχνολογίας, που το βοηθά «να δείξει τι αξίζει».

«Το πιο σημαντικό είναι πως είμαστε όλοι εδώ πέρα. Όλο το οικοσύστημα της τεχνολογίας, προκειμένου να υποστηρίξουμε ελληνικές λύσεις, να δείξουμε τι προϊόν μπορούμε να εξάγουμε και, φυσικά, να πάρουμε καλές ιδέες και να τις κουμπώσουμε στις ανάγκες μας. Θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση που υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για μια καινούργια, πιο ψηφιακή, πιο φωτεινή, πιο αποτελεσματική Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου, ο Υπουργός τόνισε πως έχει ανατείλει «μια καινούργια εποχή για την Ελλάδα», «η οποία πρωτοπορεί, είναι παράδειγμα προς μίμηση – όχι μόνο για την τεχνολογία, αλλά για τα οικονομικά της, για το πώς πλέον κινείται στην Ευρώπη και τον κόσμο. Την Ελλάδα σήμερα φέρνουμε εδώ και ελπίζουμε να είναι μόνο ένα μικρό περίπτερο αυτό, σε σχέση με αυτό το οποίο του χρόνου μπορούμε, με συνεργασίες, να αναπτύξουμε».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε πως η χώρα μας αποτελεί «μια καινούργια Ελλάδα, η οποία ακολουθεί το όραμα του Πρωθυπουργού. Ένα ψηφιακό κράτος, στο οποίο πλέον θα πάμε πολύ πιο γρήγορα, δεν θα ταλαιπωρούμε τους πολίτες, θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τη γραφειοκρατία με ψηφιακές διαδικασίες. Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε και να για να την υλοποιήσουμε θέλουμε τη βοήθεια όλων των εταιρειών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, ότι το οικοσύστημα της τεχνολογίας δεν προλαβαίνει όλα αυτά τα έργα τα οποία τρέχουν και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να μπορέσουμε, στους χρόνους που απαιτούνται, να δώσουμε πίσω έργα αποτελεσματικά, έργα τα οποία θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα τα οποία έχουμε. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πιο ασφαλή τη ζωή στην χώρα, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα».

Τέλος, σημείωσε πως το επόμενο διάστημα έρχονται ακόμη περισσότερες υπηρεσίες από το ψηφιακό κράτος, όπως ο προσωπικός αριθμός και η κατάργηση πιστοποιητικών, «έτσι ώστε και όλοι οι πολίτες να βλέπουν ότι υπάρχει ένα κράτος το οποίο μπορούν να εμπιστευτούν». «Να δείξουμε στους πολίτες ότι μπορούν να εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος και στους επιχειρηματίες να έρθουν και να επενδύσουν, γιατί δεν θα ταλαιπωρηθούν Να γίνουμε πραγματικά ένα hub καινοτομίας καινοτομίας».

«Η MWC είναι μια πολύ καλή πηγή για σκέψη, για εμπειρία, για ερεθίσματα τα οποία προκύπτουν».

Αποστολή στην Βαρκελώνη: Δημήτρης Σκιάννης, Πέτρος Κυπραίος, Βλάσης Αμανατίδης. Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Κοτσακάς

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Greece MWC
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΔΑΕ: διπλός έλεγχος ταυτοποίησης για SIM, eSIM και φορητότητα από το Νοέμβριο

SmartTalks #129: Θεοφάνης Γιώτης, 12PM – Η διοίκηση έργων στο επίκεντρο!

CBS: αναβάθμιση των ψηφιακών εκπαιδευτικών υποδομών της Λεοντείου Σχολής Αθηνών

Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα ΟpenGov.gr

ΙΤΕ: εγκαίνια του Κόμβου Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης

ΔΕΗ και AWS βάζουν τη Δυτική Μακεδονία στον χάρτη των hyperscalers! [Weekly Telecom]

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Σταθερότητα στην παγκόσμια οικονομία αναμένει το 56% των επικεφαλής οικονομολόγων
  • Το πιο επικίνδυνο σημείο μιας εταιρείας δεν είναι η κρίση. Είναι η επιτυχία που έχει αρχίσει να λήγει
  • Επίτευξη συναίνεσης για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Φιλιππίνων
  • HELLENiQ ENERGY: Υποτροφίες σε 54 φοιτητές για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια
  • Έκθεση KPMG: Η φορολογική ετοιμότητα ως νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων
  • «Ένα ταξίδι που μας φέρνει κοντά»: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ομίλου ΟΤΕ
  • Ο Διεθνής Αερολιμένας του Κάλγκαρι και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υπογράφουν συμφωνία συνεργασία
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • CLOSEDQUORUM: Malware χρησιμοποιεί AI για να αποφασίζει το επόμενο βήμα του
  • Κλωνοποίηση φωνής: Η τεχνολογία deepfake που απειλεί όλους
  • Fortinet Security Day Greece 2026: Η κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο μιας δυναμικής και εξαιρετικά επιτυχημένης συνάντησης της αγοράς
  • Η Hg αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ENTERSOFTONE: €1 δισ. η αποτίμηση
  • Τα κενά πληροφόρησης αποτελούν τροχοπέδη για την απόκριση της ΕΕ σε περιστατικά κυβερνοασφάλειας
  • Η Akeydor Group ανακοινώνει την έκδοση Netop Self Hosted του Netop Remote Control για όλους τους Enterprise πελάτες!
  • EY και Microsoft ανακοίνωσαν παγκόσμια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του AI σε εταιρική κλίμακα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.