Ο επικεφαλής της GSMA ζητά νέες συνεργασίες για την ανάδειξη του 5G

0

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GSMA, John Hoffman, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Μπανγκόκ, αναφέρθηκε στα σημαντικά οικονομικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την ανάπτυξη του 5G, προειδοποιώντας, όμως, τη βιομηχανία ότι πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας για την παροχή συναρπαστικών και βιώσιμων υπηρεσιών και λειτουργικών μοντέλων.

«Ως βιομηχανία, βρισκόμαστε στη μέση μιας εξέλιξης που μετατρέπει τους παρόχους από telcos σε μελλοντικές εταιρείες tech communications», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ικανοποίηση των μεταβαλλόμενων απαιτήσεων του πελάτη απαιτεί όλο και πιο περίπλοκα προϊόντα και υπηρεσίες.

Καθώς το 5G ωριμάζει, ο Hoffman είπε ότι η βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, να εισαγάγει εμπορικά βιώσιμες υπηρεσίες που ωφελούν τους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων, τους κλάδους και τους καταναλωτές, αλλά και να οικοδομήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Παγκοσμίως, 297 πάροχοι σε 100 χώρες έχουν προχωρήσει σε εμπορική διάθεση δικτύων 5G. Ο αριθμός των συνδέσεων 5G ξεπέρασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου το 2022. Ο Hoffman αναφέρθηκε στα δεδομένα του GSMA Intelligence, όπου προβλέπεται πως οι συνδέσεις 5G θα φτάσουν τα 5,4 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030.

Στην Κίνα, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των σταθμών βάσης 5G παγκοσμίως, ο αριθμός των συνδέσεων 5G αναμένεται να αυξηθεί, από περίπου 750 εκατομμύρια σήμερα σε 1 δισεκατομμύριο έως το 2025.

Η GSMA προβλέπει ότι το 5G θα προσθέσει σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ έως το 2030, με σχεδόν το μισό να δημιουργείται από τον τομέα των υπηρεσιών, με εφαρμογές σε τομείς όπως τα οικονομικά, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση, υπογράμμισε ο Hoffman.

Για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση δεδομένων, οι πάροχοι θα δαπανήσουν περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως σε mobile capex τα επόμενα επτά χρόνια, με περισσότερο από το 92 τοις εκατό του συνόλου να δαπανάται στο 5G.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.