Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Προϊόντα - Υπηρεσίες

Με χρέωση η πρόσβαση στο X, το πρώην Twitter – Τι προσφέρει, που εφαρμόζεται

18/10/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Προϊόντα - Υπηρεσίες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το X, η πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, άρχισε να εφαρμόζει ετήσια χρέωση 1 δολαρίου, για τους νέους χρήστες από τη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες, σε μια κίνηση που η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι στοχεύει στην καταπολέμηση των bot.

Το πακέτο, που παρέχεται έναντι ενός δολαρίου, προσφέρει πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες, όπως η δημοσίευση, η απάντηση, το retweet και το like.

«Από τις 17 Οκτωβρίου 2023 ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε το “Not A Bot”, μια νέα μέθοδο συνδρομής για νέους χρήστες, σε δύο χώρες», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανάρτηση. «Αυτή η νέα δοκιμή αναπτύχθηκε για να ενισχύσει τις ήδη σημαντικές προσπάθειές μας να μειώσουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα, τη χειραγώγηση της πλατφόρμας και τη δραστηριότητα των bot.

«Αυτό θα αποτελέσει αξιολόγηση ενός δυνητικά ισχυρού μέτρου που θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τα bots και τους spammers στο X, ενώ θα εξισορροπήσουμε την προσβασιμότητα της πλατφόρμας με ένα μικρό ποσό χρέωσης. Στο πλαίσιο αυτής της δοκιμής, οι υπάρχοντες χρήστες δεν επηρεάζονται».

Οι νέοι λογαριασμοί που δημιουργούνται στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες θα πρέπει πρώτα να επαληθεύσουν τον αριθμό τηλεφώνου τους και, στη συνέχεια, να πληρώσουν το ετήσιο τέλος του 1$ για να μπορούν να δημοσιεύουν, να κάνουν like, να απαντούν, να αναδημοσιεύουν, να αναφέρουν αναρτήσεις και να προσθέτουν bookmarks.

«Οι νέοι χρήστες που δεν θα επιλέξουν τη συνδρομή, θα μπορούν να κάνουν ενέργειες “μόνο για ανάγνωση”, όπως ανάγνωση αναρτήσεων, παρακολούθηση βίντεο και παρακολούθηση λογαριασμών», ανέφερε το Χ.

«Αυτό το νέο πρόγραμμα στοχεύει να υπερασπιστεί [την πλατφόρμα] απέναντι στα bots και τους spammers που προσπαθούν να τη χειραγωγήσουν και να διαταράξουν την εμπειρία άλλων χρηστών. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα για τα αποτελέσματα σύντομα».

Οι όροι και οι προϋποθέσεις λένε ότι η νέα χρέωση είναι ένα πρόγραμμα beta και οι χρήστες που εγγράφονται πρέπει να συμφωνήσουν σε μια επαναλαμβανόμενη πληρωμή.

Ο Musk αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη δυνατότητα χρέωσης όλων των χρηστών τον περασμένο μήνα, σε συνομιλία με τον Benjamin Netanyahu, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, αλλά το τρέχον σχέδιο περιορίζεται σε νέους χρήστες.

Η χρέωση των νέων χρηστών έρχεται καθώς ο Musk, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, αναζητά εναλλακτικές οδούς για έσοδα από τη διαφήμιση και πιέζει ώστε το X να γίνει μια εφαρμογή «για τα πάντα» – συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληρωμών.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Elon Musk twitter x
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Samsung Connect ανοίγει τις πύλες του στην IFA 2026

Η TCL διευρύνει τις φιλοδοξίες της στην αγορά των smartphones με τη σειρά P80 στην IFA 2026

Η TCL παρουσιάζει στην IFA 2026 τη σειρά TAB A1 με δύο διαφορετικές εμπειρίες θέασης

Η TP-Link συστήνει τη νέα γενιά Wi-Fi 8 στην IFA 2026

Η Philips Monitors παρουσιάζει την 34B2U5900C με Dual Mode

Η Canon παρουσιάζει τον imageFORMULA DR-C360

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
  • ΑΑΔΕ: Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Θεσσαλονίκης
  • Η Sleed εντάσσει τα OpenAI Ads στη full-funnel προσέγγισή της
  • ΥΠΕΝ: «Έργα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών»
  • Tetra Pak: Λαμβάνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Kepner-Tregoe Excellence Award
  • Lidl Ελλάς: Επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ για το ανανεωμένο κατάστημά της στον Γέρακα
  • Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εξωτερικών και ΣΕΒΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Check Point ενσωματώνει τα μοντέλα OpenAI Daybreak για ταχύτερο εντοπισμό και αντιμετώπιση κυβερνοκινδύνων
  • Quishing; Πώς το phishing μέσω QR code μπορεί να παρακάμψει τα μέτρα ασφαλείας των επιχειρήσεων
  • Η Sparkle και η Hellas Sat πετυχαίνουν την πρώτη δορυφορική σύνδεση κβαντικής ασφάλειας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου
  • Η Netcompany υποστηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου
  • Η Forscope ξεπερνά το ορόσημο των 500.000 πωλήσεων αδειών λογισμικού, εξασφαλίζοντας άνω των €41 εκατ. σε εξοικονόμηση για τις επιχειρήσεις
  • Akeydor Group: Δυναμική παρουσία σε Identity & Access Management, Education Technology και Secure Remote Access
  • Η Mind The Hack παρουσιάζει την Exposure Decision Platform – Aπό την ανίχνευση ευπαθειών στις αποφάσεις βάσει πραγματικού κινδύνου
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.