Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

ΟΗΕ: Να κλείσει το χάσμα σε συνδεσιμότητα και ψηφιακή διακυβέρνηση

10/10/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, κρίσεων και ανισοτήτων, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα στην επίτευξη της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι τεράστιες.

Με το Διαδίκτυο να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο, το 18ο ετήσιο Φόρουμ Διακυβέρνησης του Διαδικτύου που φιλοξενείται από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας πραγματοποιείται υπό τον τίτλο «Το Διαδίκτυο που θέλουμε – Ενδυνάμωση όλων των ανθρώπων».

Λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες τεχνολογικές προόδους, συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Νοημοσύνης, «που κινδυνεύει να επιδεινώσει τις υπάρχουσες ανισότητες», το Φόρουμ εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούνται τα οφέλη των ψηφιακών τεχνολογιών, ενώ μετριάζονται οι κίνδυνοι.

Ενώ η τεχνολογία κινείται με ταχύτητα σε ένα γκρουπ χωρών, η πραγματικότητα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι ότι 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται offline, κυρίως στο νότο και σε ευάλωτες κοινότητες.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ψηφιοποίηση είναι ένα φαινόμενο ολόκληρης της κοινωνίας, που επηρεάζει εξίσου τους online και τους offline πληθυσμούς. Ωστόσο, η κατανομή των οφελών της παραμένει εξαιρετικά άνιση.

Στο εναρκτήριο μήνυμά του στο Φόρουμ, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, υπογράμμισε την ανάγκη «να εργαστούμε από κοινού για να καλύψουμε το χάσμα της συνδεσιμότητας και της ψηφιακής διακυβέρνησης και να ενισχύσουμε την ψηφιακή συνεργασία, έχοντας στο επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση».

«Πρέπει να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις ψηφιακές τεχνολογίες που ενεργοποιούνται από το Διαδίκτυο για να συμβάλουμε στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, να αναλάβουμε δράση για το κλίμα και να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο», είπε ο Guterres.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε, επίσης, τη σημασία του Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο στοχεύει στον καθορισμό αρχών, στόχων και δράσεων για τη διασφάλιση ενός ανθρωποκεντρικού ψηφιακού μέλλοντος, το οποίο θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος του επόμενου έτους.

Υπογράμμισε ότι «οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία των πολιτών πρέπει να συνέρχονται τακτικά για να διασφαλίζουν ότι οι δεσμεύσεις που κατοχυρώνονται στο Σύμφωνο τηρούνται».

Την ημέρα έναρξης του Φόρουμ κυκλοφόρησε και το έγγραφο «Το Διαδίκτυο που θέλουμε», από τον διορισμένο από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Πρόεδρο της Επιτροπής της IGF, Vint Cerf, ο οποίος αναγνωρίζεται ως ένας από τους «πατέρες του Διαδικτύου», και την Αντιπρόεδρο, δημοσιογράφο Maria Ressa, κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης 2021.

Το έγγραφο τονίζει ότι η ψηφιακή διακυβέρνηση είναι κρίσιμη για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη και αποτελεί κρίσιμο παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης.

«Το Διαδίκτυο που Θέλουμε είναι ολόκληρο και ανοιχτό, καθολικό και χωρίς αποκλεισμούς, με ελεύθερη ροή και αξιόπιστο, ασφαλές και με σεβασμό των δικαιωμάτων».

Τονίζοντας τον αναπόσπαστο ρόλο του Διαδικτύου απέναντι στις στις παγκόσμιες προκλήσεις, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Οικονομικές και Κοινωνικές Υποθέσεις, Li Junhua προειδοποίησε πως «αυτό απαιτεί πολιτικές που αξιοποιούν τα οφέλη των ψηφιακών τεχνολογιών μετριάζοντας τους κινδύνους».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

internet united nations
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

Η DOTSOFT επεκτείνει τη συμμετοχή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καλαμαριάς

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • GR8 Communication: Βραβείο για το καλύτερο ΑΙ Video στα Content Marketing Awards 2026
  • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
  • Ν. Παπαθανάσης: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης
  • Δικαίωση ΚΕΕΕ & Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για τον Κανονισμό PPWR
  • Συμπράξεις της ΕΕ στον τομέα της έρευνας: Πράσινο φως για τα οικονομικά τους
  • Ν. Παπαθανάσης: 2,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στην Κοζάνη
  • Στρατηγική συμφωνία Serdal Holding και AWG META
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
  • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
  • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
  • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
  • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
  • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.