Ξεκίνησε η παραγωγή smartphone στην Ευρώπη – Έρχεται το Nokia XR21

0

Η HMD Global, η οποία έχει την άδεια χρήσης του brand της Nokia για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας, γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρεία smartphone που ξεκινά διαδικασίες παραγωγής στην Ευρώπη, με το πρώτο της ευρωπαικό 5G μοντέλο να γίνεται διαθέσιμο στην αγορά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που κατασκευάζουμε το Nokia XR21, μια ναυαρχίδα στα ανθεκτικά 5G smartphone, στην Ευρώπη», δήλωσε ο συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HMD Global, Jean-Francois Baril.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στις επενδύσεις γύρω από την ασφάλεια, την τεχνολογία και τις διαδικασίες κατασκευής, που κάνουν τις συσκευές μας πιο ασφαλείς και με μεγαλύτερη διάρκεια».

Πριν η HMD ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην Ουγγαρία, η Ευρώπη δεν είχε μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικές διαδικασίες στην αγορά των smartphone, καθώς μεγάλες εταιρείες όπως η Apple και η Samsung φτιάχνουν τα τηλέφωνά τους στην Ασία, ώστε να μειώσουν το κόστος.

Η HMD αναφέρει ότι το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο σχεδιάστηκε για εταιρικούς πελάτες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν ζητήσει πρόσθετη ασφάλεια.

Η εταιρεία ήδη αποθηκεύει δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα δεδομένα καταναλωτών και επιχειρήσεων από όλα τα smartphone της να τηρούνται και να υποβάλλονται προς επεξεργασία σε διακομιστές που βρίσκονται στη Φινλανδία από το 2019.

Η εταιρεία υπέγραψε το 2016 μια αποκλειστική συμφωνία αδειοδότησης διάρκειας 10 ετών με τη Nokia Oyj, που κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, για την κατασκευή smartphone και tablet με το brand της Nokia.

Η εταιρεία ανέφερε τον Μάρτιο ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Γηραιά ήπειρο να ενθαρρύνει τις εταιρείες να αναπτύξουν παραγωγή σε βασικούς τομείς όπως οι ημιαγωγοί.

Το Nokia XR21 European edition κοστολογείται στα 649 ευρώ. Μια περιορισμένη έκδοση 30 μονάδων από την ευρωπαϊκή γραμμή παραγωγής θα είναι διαθέσιμη για αγορά από τον ιστότοπο της εταιρείας στα 699 ευρώ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.