Αυξάνεται ο αριθμός των ιδιωτικών δικτύων – Επικράτηση του LTE

0

Η Global mobile Suppliers Association (GSA) δήλωσε ότι ο αριθμός των οργανισμών που αναπτύσσουν τουλάχιστον ένα ιδιωτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει παρουσιάσει διαδοχική αύξηση 6 τοις εκατό, στο δεύτερο τρίμηνο.

Υπολογίζεται ότι 1.212 οργανισμοί είχαν πρόσβαση σε private mobile networks στο δεύτερο τρίμηνο, από 1.148 την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου και 889 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο GSA αποκάλυψε, επίσης, ότι το LTE εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των υλοποιήσεων ιδιωτικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, με το 4G να εξυπηρετεί 899 καταγεγραμμένους πελάτες και το 5G να φτάνει τους 537.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στην έκθεση Private Mobile Networks – Mobile Status Update, στην οποία αναφέρεται πως ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης είναι βασικός προορισμός για το private 5G, ενώ το LTE εξακολουθεί να κυριαρχεί στην εξόρυξη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η GSA αναφέρθηκε, επίσης, σε μια «θετική συσχέτιση» μεταξύ των χωρών με αποκλειστικό φάσμα και της επικράτησης των ιδιωτικών δικτύων. Η Γερμανία εμφανίζεται ως μια από τις σημαντικότερες αγορές για το private 5G, ενώ οι χώρες της Λατινικής Αμερικής παρουσιάζουν έντονη ζήτηση για LTE.

Οι ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών δείχνουν, ολοένα και περισσότερο, ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τις κατανομές χωρητικότητας φάσματος για ιδιωτικά δίκτυα, με ορισμένες ρυθμιστικές αρχές να επιλέγουν, επίσης, να λαμβάνουν άμεσες προσφορές από πιθανούς πελάτες ιδιωτικών δικτύων, αντί να επιμένουν σε προσφορές χονδρικής από παρόχους.

Εκτός από τα στοιχεία για την υιοθέτηση ιδιωτικών δικτύων, η GSA ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει επεκτείνει την εμπορική εκπροσώπηση προμηθευτών κινητής τηλεφωνίας στο Private Mobile Networks Special Interest Group. Η συμμαχία 5G 5G-ACIA και η αμερικανική CBRS OnGo Alliance βρίσκονται μεταξύ εκείνων που εντάχθηκαν πρόσφατα στον όμιλο ιδιωτικών δικτύων της GSA.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.