Η LG φιλοξένησε το Software Developer Conference 2023

0

Η LG Electronics πραγματοποίησε πρόσφατα το “LG Software Developer Conference (SDC) 2023” στο LG Sciencepark στη Σεούλ της Νότιας Κορέας με στόχο να διευκολύνει την επικοινωνία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των επαγγελματιών προγραμματιστών λογισμικού της εταιρείας.

Με οικοδεσπότη το LG Software Council, ένα σώμα που αποτελείται από συνεργάτες της LG και στο οποίο προεδρεύει η LG Electronics, το συνέδριο επικεντρώθηκε στο θέμα “Οι δυνατότητες της σύγκλισης”. Οι 33 παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν κάλυψαν έξι, διαφορετικούς τομείς του τομέα του λογισμικού: ΑΙ/big data, mobility/automotive, platform/architecture, software technology/development culture, cloud και emerging technology.

Περισσότεροι από 1.000 μηχανικοί λογισμικού από την LG Electronics και τις θυγατρικές της LG, καθώς και από εταιρείες όπως η Amazon Web Services (AWS) και η Microsoft, συμμετείχαν στο συνέδριο για να μοιραστούν τεχνογνωσία σε θέματα τεχνολογίας και ανάπτυξης.

Το SDC 2023 ξεκίνησε με τις κεντρικές ομιλίες του Bae Kyung-hoon, διευθυντή του LG AI Research Institute, και του James Gosling, διακεκριμένου μηχανικού της AWS, ο οποίος είναι γνωστός ως ο επικεφαλής σχεδιασμού της γλώσσας προγραμματισμού Java.

Ο κ. Bae παρουσίασε την ultra-large multimodal AI λύση της LG – EXAONE 2.0 – και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί εντός του ομίλου LG, ενώ ο κ. Gosling μοιράστηκε την εκτεταμένη καριέρα του στην ανάπτυξη λογισμικού.

Κατά τη διάρκεια του SDC, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν προγραμματιστές λογισμικού που εργάζονται σε διάφορους τομείς, όπως οικιακές συσκευές, τηλεοράσεις, ηλεκτρικά οχήματα και εμπορικές οθόνες, ενώ πολλοί ομιλητές συζήτησαν συγκεκριμένες υλοποιήσεις των τελευταίων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι πλατφόρμες λογισμικού και η αναγνώριση φωνής.

Στην κατηγορία platform/architecture, ερευνητές από την εταιρεία Home Appliance & Air Solution Company και το τμήμα CTO της LG παρουσίασαν το ThinQ UP 2.0, το οποίο σηματοδοτεί μια νέα κατεύθυνση στο λογισμικό οικιακών συσκευών με τον απρόσκοπτο συνδυασμό συσκευών και υπηρεσιών. Στον τομέα του mobility/automotive, οι ερευνητές από το τμήμα CTO παρουσίασαν έναν οδικό χάρτη για την εφαρμογή τεχνολογιών λογισμικού στα οχήματα οι οποίες θα αποτελέσουν κρίσιμες καινοτομίες στον τομέα του AI/big data, όπως οι αυτόνομοι agents που βασίζονται σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και η επεξεργασία ποιότητας εικόνας με βάση το deep learning.

Η LG ανακοίνωσε πρόσφατα το όραμά της για τη μετατροπή της σε μια “εταιρεία έξυπνων λύσεων ζωής” που επιταχύνει τις προσπάθειες για την ενίσχυση των δυνατοτήτων λογισμικού σε ολόκληρο τον οργανισμό. Η εταιρεία θεωρεί ότι το λογισμικό είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των υπαλλήλων και για τη δημιουργία μιας διευρυμένης και πιο συνδεδεμένης εμπειρίας του πελάτη. Για το σκοπό αυτό, η LG συνεργάζεται με μεγάλα πανεπιστήμια στην Κορέα και σε όλο τον κόσμο για τον εντοπισμό και την εξασφάλιση νέων ταλέντων στην ανάπτυξη λογισμικού. Επίσης, λειτουργεί ένα εσωτερικό πρόγραμμα επανεκπαίδευσης στο λογισμικό για την επιτάχυνση της εκπαίδευσης των νέων προσλήψεων. Η εταιρεία διεξάγει επίσης τα δικά της προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης ικανοτήτων για την προώθηση του επόμενου κύματος εμπειρογνωμόνων λογισμικού της LG.

Η LG διοργανώνει συνέδρια ανάπτυξης λογισμικού από το 2016, προκειμένου οι επιχειρηματικές της μονάδες να μοιραστούν την τεχνολογική τους τεχνογνωσία και να ενισχύσουν τις δυνατότητες λογισμικού της ευρύτερης εταιρείας. Από πέρυσι, οι εκδηλώσεις αυτές επεκτάθηκαν ώστε να συμπεριλάβουν και τις θυγατρικές της LG.

Το SDC 2023 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του “LG SPARK”, ενός φεστιβάλ πολιτισμού, καινοτομίας και τεχνών που έχει ως στόχο να πυροδοτήσει τη σπίθα της καινοτομίας. Το LG SPARK, το οποίο πραγματοποιείται στο LG Sciencepark καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και στο οποίο συμμετέχουν διάφορες εταιρείες-εταίροι της LG, άνοιξε με τη Super Start Day (7-8 Σεπτεμβρίου), η οποία επικεντρώθηκε στον τρόπο υποστήριξης καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων για την επίτευξη ανάπτυξης. Το φεστιβάλ συνεχίστηκε με το SDC 2023 και το DX Fair 2023 (και τα δύο 14-15 Σεπτεμβρίου), όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρέθηκε στο επίκεντρο, και θα ολοκληρωθεί με την Εβδομάδα Πολιτισμού (20-22 Σεπτεμβρίου), η οποία θα αποτελέσει ένα βήμα για τους κατοίκους της Σεούλ, τους επαγγελματίες της βιομηχανίας και τους ακαδημαϊκούς να συζητήσουν τον μελλοντικό αντίκτυπο της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή.

«Η ανταγωνιστικότητα του λογισμικού είναι το κλειδί για να είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον», δήλωσε ο Park In-sung, επικεφαλής του Κέντρου Λογισμικού της LG Electronics. «Αυξάνοντας τις ευκαιρίες για τους προγραμματιστές της να επικοινωνούν ελεύθερα μεταξύ τους, η LG επιταχύνει τη σύγκλιση των τεχνολογιών λογισμικού και γίνεται μια εταιρεία έξυπνων λύσεων ζωής που μπορεί να συνδέσει τους διάφορους χώρους και εμπειρίες στη ζωή των πελατών».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.