Συμμαχία Ericsson και Deutsche Telekom για τα network API – «Νέα πηγή εσόδων»

0

Η σουηδική Ericsson δήλωσε ότι συνεργάζεται με τη γερμανική Deutsche Telekom για να προσφέρει εργαλεία λογισμικού για developers και επιχειρηματικούς πελάτες, που θα επιτρέψουν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να έχουν περισσότερα έσοδα.

Γνωστά ως API (Application Programming Interface), το συγκεκριμένο λογισμικό θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Vonage -μια εταιρεία που εξαγόρασε η Ericsson για 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022- για να βοηθήσει τους developers να αναπτύξουν νέα «use cases» που θα βασίζονται στην υποδομή του δικτύου κινητής.

«Βλέπουμε τη δραστηριότητα γύρω από τα API ως αυτόνομη, επομένως πρέπει να την κάνουμε κερδοφόρα από μόνη της και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η κατανομή εσόδων είναι ελκυστικός για εμάς και θα είναι ελκυστικός και για την Deutsche Telekom», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson, Borje Ekholm.

Η STL Partners προβλέπει ότι τα έσοδα από τα network API της κινητής τηλεφωνίας θα ανέλθουν σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028. Περισσότερες από 140 εταιρείες εργάζονται στο πλαίσιο ενός έργου ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται CAMARA, για τον καθορισμό, την ανάπτυξη και τη δοκιμή network API.

«(Αν) θέλουν οι πάροχοι να έχουν περισσότερα έσοδα, θα μπορούν να πουλήσουν χαρακτηριστικά, είτε πρόκειται για ταχύτητα, καθυστέρηση, έλεγχο ταυτότητας τοποθεσίας, θα πουλήσουν πολλά διαφορετικά πράγματα που βγαίνουν από το δίκτυο», είπε ο Ekholm. «Αυτό δίνει μια νέα πηγή εσόδων που δεν είχαν εδώ και πολύ καιρό».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.