Η Lancom καλωσόρισε τον οργανισμό RIPE NCC στη Θεσσαλονίκη

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά μαθήματα του RIPE NCC στη Θεσσαλονίκη, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. H Lancom σε συνεργασία με το Réseaux IP Européens Network Coordination Centre (RIPE NCC), έφερε για πρώτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες δικτύων.

Σηματοδοτώντας την πρώτη τους παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα, τα σεμινάρια εκπαίδευσης είχαν μεγάλη ανταπόκριση από τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι έμπειροι εκπαιδευτές του RIPE NCC έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις γνώσεις τους, τόσο στη RIPE Database όσο και στα στοιχεία ασφάλειας του πρωτοκόλλου BGP routing. Ο συνδυασμός πρακτικών δραστηριοτήτων με θεωρία εξασφάλισε ότι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν τα μέγιστα, για την ενίσχυση της ασφάλειας των δικτύων τους. Η Lancom ως μέλος του RIPE NCC από το 2009, συνεργάζεται ενεργά με τον οργανισμό, ο οποίος ως μοναδική Regional Internet Registry (RIR) στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία, παρέχει διευθύνσεις IP και για πάνω από δύο δεκαετίες, προσφέρει εκπαιδεύσεις σε τεχνικά θέματα σε όλο τον κόσμο.

Ο γενικός διευθυντής της Lancom κ. Νίκος Ζαχαριάδης δήλωσε σχετικά: H Lancom φιλοξενεί σταθερά από το 2014 τα αντίστοιχα σεμινάρια του RIPE στην Αθήνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εισακουσθήκαμε και πετύχαμε την τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στον χάρτη των RIPE trainings. Η Θεσσαλονίκη εξελίσσετε γοργά, στο τεχνολογικό hub των Βαλκανίων και κάθε εκπαίδευση που στοχεύει στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των επαγγελματιών και στην προαγωγή της γνώσης και της εξειδίκευσης προσφέρει συνολικά στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων και των τεχνολογικών υποδομών της χώρας.

Το RIPE NCC είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει την υποδομή του Διαδικτύου μέσω του τεχνικού συντονισμού στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τμήματα της Κεντρικής Ασίας. Η σημαντικότερη δραστηριότητα του RIPE NCC είναι να ενεργεί ως Regional Internet Registry (RIR), παρέχοντας παγκόσμιους πόρους Διαδικτύου και συναφείς υπηρεσίες (IPv4, IPv6 και AS Numbers) στα μέλη του. Παρέχει επίσης υπηρεσίες που ωφελούν την κοινότητα του Διαδικτύου στο σύνολό της. Το RIPE NCC λειτουργεί από το κεντρικό του γραφείο στο Άμστερνταμ και από το περιφερειακό του γραφείο στο Ντουμπάι.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.