Στην Nova οι περισσότερες νέες συνδέσεις κινητής και συνδρομητικής TV

0

Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν η Nova κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το πρωί η διοίκησή της.

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ανακοίνωσε επίσης το λανσάρισμα ενός 5G Smartphone με τη μάρκα της εταιρείας σε συνεργασία με την ZΤΕ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nova, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας της Nova αυξήθηκαν κατά 76.600 συνδέσεις και αυτές αποτελούσαν το σύνολο των καθαρών συνδέσεων όλης της αγοράς (market net adds).

Το μερίδιο της Nova με βάση τους συνδρομητές στην κινητή έχει διαμορφωθεί στο 21,6% με συνολικά 3,2 εκατ. συνδέσεις (14,8 εκατ. είναι η συνολική συνδρομητική βάση).

Στη συνδρομητική τηλεόραση βάσει ανακοινωμένων στοιχείων των παρόχων οι καθαρές νέες συνδέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν 63 χιλ. και από αυτές το 60% κατευθύνθηκε στη Nova (38 χιλ.).

Στη σταθερή τηλεφωνία το μερίδιο της Nova έχει διαμορφωθεί στο 26% με βάση τον αριθμό των συνδρομητών (1,2 εκατ. πελάτες). Στην περίπτωση της σταθερής η ανάπτυξη χαρακτηρίστηκε «αναιμική» με τον κ. Γεωργιόπουλο να επαναλαμβάνει ότι είναι αναγκαίο να μειωθούν οι τιμές χονδρικής.

Τονίστηκε επίσης ότι δίνεται έμφαση στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας. Μέχρι σήμερα το δίκτυο οπτικών ινών Nova έχει περάσει από περίπου 190 χιλ. σπίτια (οι ενεργές συνδέσεις σε αυτά υπολογίζονται περίπου στο 70%) θα φτάσουν τις 250 χιλ. στο τέλος του έτους και τις 500 χιλ. στο τέλος του 2024.

Ο κ. Γεωργιόπουλος κατά την σημερινή ενημέρωση του Τύπου επανέλαβε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, ύψους 2 δις. ευρώ, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο, είναι σε εξέλιξη, με τα 400 εκατ. να έχουν ήδη επενδυθεί σε περιεχόμενο, δίκτυα και δίκτυο λιανικής. Επεσήμανε ακόμη ότι «με την υποστήριξη της τεχνογνωσίας του Ομίλου United Group, ο οποίος έχει επενδύσει 1,8 δισ. ευρώ, ποσό που τον καθιστά τον τέταρτο μεγαλύτερο επενδυτή στη χώρα, η Nova αναβαθμίζει συνεχώς το 5G δίκτυό της, επεκτείνει το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικής ίνας για το σπίτι και εμπλουτίζει το διεθνές και εγχώριο περιεχόμενό της».

Ο Μιχάλης Αναγνωστάκος, Chief Marketing Officer της Nova, σημείωσε: «Πριν από εννέα μήνες, παρουσιάσαμε τη νεα Nova, με πελατοκεντρική προσέγγιση δεσμευόμενοι για αναβαθμισμένες υπηρεσίες με προσιτές τιμές και διαφάνεια. Σήμερα, βλέπουμε την προσέγγιση μας να αποδίδει καρπούς με τη Nova να γίνεται ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος στην κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση στην χώρα.»

Το Nova 5G Smartphone τηλέφωνο υλοποιείται σε συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία ZΤΕ, θα πωλείται με τίμημα 165 ευρώ και έχει τρία χρόνια εγγύηση. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν οθόνη 6,52 ιντσών HD+, διπλή κύρια κάμερα 50 megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 128GB, μνήμη RAM 4GB, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και υποστήριξη NFC για ανέπαφες πληρωμές μέσω τηλεφώνου. Με το λανσάρισμα του, το τηλέφωνο διατίθεται δωρεάν στους συνδρομητές του προγράμματος Unlimited All.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.