Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, θα ήθελε να εξαγοράσει τη Nintendo. Σε ένα email που εστάλη τον Αύγουστο του 2020, προς δύο κορυφαία στελέχη marketing της Microsoft, αναφέρθηκε στην αξία της Nintendo, σημειώνοντας ότι «η απόκτηση της θα ήταν ένα “career moment” και μια καλή κίνηση και για τις δύο εταιρείες».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύφθηκαν ως μέρος μιας σειράς εγγράφων που διέρρευσαν από την αγωγή της FTC κατά της Microsoft. Ένα στέλεχος της δεύτερης, ο Takeshi Numoto, σε ένα email με τίτλο «τυχαία σκέψη», ρώτησε τους Spencer και Chris Capossela σχετικά με το γιατί η Microsoft δεν θεωρεί στόχους όπως η Nintendo έναν «πιο ελκυστικό» τρόπο για την ενίσχυση της παρουσίας της.

Εκείνη την εποχή, η Microsoft ήταν σε συζητήσεις για την εξαγορά της TikTok και ο Numoto θεωρούσε πως αυτό δεν ήταν το καλύτερο δυνατό «deal». «Είχα πολλές συζητήσεις με το LT της Nintendo για στενότερη συνεργασία και νιώθω ότι, αν κάποια αμερικανική εταιρεία θα είχε την ευκαιρία με τη Nintendo, είμαστε πιθανώς στην καλύτερη θέση», έγραψε ο Spencer – όπου το «LT» είναι πιθανώς συντομογραφία για την «ηγετική ομάδα».

Πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft είναι σύμφωνο με την ιδέα της εξαγοράς της Nintedo ή της Valve (η οποία διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό κατάστημα Steam) «και υποστηρίζει πλήρως και τα δύο, εάν παρουσιαστεί η ευκαιρία, όπως και εγώ».

Ο Spencer σημείωσε, επίσης, ότι η εταιρεία βρισκόταν σε «αρκετά ενεργές συζητήσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών», όπως με τη τη ZeniMax Media (η οποία κατέληξε σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε ένα μήνα αργότερα) και την Warner Brothers Interactive (η οποία δεν ολοκληρώθηκε).

Προηγούμενα έγγραφα από την υπόθεση αποκάλυψαν ότι η Microsoft έχει σκεφτεί να εξαγοράσει πολλά άλλα στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Bungie (που ανήκει πλέον στη Sony), Sega και Square Enix. Αυτή η πιο πρόσφατη σειρά εγγράφων διέρρευσε ένα νέο design για το Xbox Series X και μερικά παιχνίδια games της Bethesda που δεν έχουν ανακοινωθεί.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.