Επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Alibaba.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αφότου ο Michael Evans, ο πρόεδρος του Alibaba Group, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Evans είπε στον Erdogan ότι η Alibaba έχει επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα μέσω της e-commerce πλατφόρμας Trendyol, χάρη στην εμπιστοσύνη του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου «στα υγιή οικονομικά μεγέθη της Τουρκίας».

ο ίδιος μοιράστηκε λεπτομέρειες με τον Τούρκο πρόεδρο για νέες επενδύσεις, όπως το κέντρο δεδομένων και το κέντρο logistics στην Άγκυρα, αλλά και το κέντρο για τις εξαγωγές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος συναντήθηκε, επίσης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, στη Νέα Υόρκη, προσκαλώντας τον στην Τουρκία και ζητώντας του να ιδρύσει το έβδομο εργοστάσιο της εταιρείας εκεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα στο Μανχάταν, ο Erdogan ενημέρωσε τον Musk, τον ιδρυτή της Tesla και της SpaceX, για το όραμα «Digital Türkiye» και την εθνική στρατηγική γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Ο Πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες για συνεργασία με τη SpaceX μέσω των βημάτων που έγιναν και που πρέπει να ληφθούν ως μέρος του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και κάλεσε τον Musk στο Teknofest που θα διεξαχθεί στη Σμύρνη», σημείωσε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών, ο Musk, σε αντάλλαγμα, είπε ότι πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία βρίσκεται μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιο.

Σε απάντηση στην προσφορά του Erdogan για συνεργασία με τη Starlink καθώς και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ο Musk είπε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια, ώστε να προσφερθούν δορυφορικές υπηρεσίες Starlink στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Erdogan αναφέρθηκε και στην παραγωγή των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Bayraktar TB2, ενώ ο Musk απάντησε λέγοντας ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου για αυτά.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.