Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Κίνα ότι προχωρά στην απαγόρευση των iPhone της Apple, υποστηρίζοντας ότι αυτό έρχεται ως αντίποινα, εν μέσω των συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, John Kirby, εξέφρασε την ανησυχία του, δηλώνοντας ότι η φερόμενη απαγόρευση των iPhone φαίνεται να αποτελεί μέρος ενός μοτίβου επιθετικών αντιποίνων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας εναντίον αμερικανικών εταιρειών.

«Το παρακολουθούμε με ανησυχία, ξεκάθαρα. Φαίνεται να είναι ένα κομμάτι – από τα είδη των επιθετικών και ακατάλληλων αντιποίνων σε αμερικανικές εταιρείες που έχουμε δει από τη ΛΔΚ στο παρελθόν. Αυτό φαίνεται να είναι», είπε ο Kirby.

Πρόσθεσε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε εξαιρετική ορατότητα για το τι ακριβώς κάνουν και γιατί και σίγουρα θα τους καλούσαμε να είναι πιο διαφανείς για το τι βλέπουν και τι κάνουν».

Προηγουμένως, αναφέρθηκε ότι η Κίνα σχεδιάζει να απαγορεύσει το iPhone από οργανισμούς που υποστηρίζονται από το κράτος, συμπεριλαμβανομένων πολλών υπηρεσιών. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Mao Ning, αρνήθηκε την ύπαρξη συγκεκριμένων νόμων και κανονισμών που στοχεύουν Apple ή ξένα smartphones brand.

Αντίθετα, αναφέρθηκε στη σημασία της ασφάλειας και την ανάγκη για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανονισμούς της. «Παρατηρήσαμε ότι υπήρξαν πολλές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για περιστατικά ασφαλείας σχετικά με τηλέφωνα της Apple».

Η αβεβαιότητα σχετικά με το καθεστώς της Apple στην Κίνα, μια κρίσιμη βάση παραγωγής και αγορά για την εταιρεία, ανησυχεί τους επενδυτές. Με την Κίνα να αντιπροσωπεύει το 19% των εσόδων της Apple, οποιαδήποτε δυσμενής αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική οικονομική απόδοση της εταιρείας.

Αυτή η εξέλιξη συμπίπτει με την κυκλοφορία των iPhone 15.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.