Τεχνητή νοημοσύνη: Οι χώρες του G7 δεσμεύονται για την ανάπτυξη «rulebook»

0

Αξιωματούχοι του G7 συμφώνησαν στη δημιουργία ενός διεθνή «κώδικα συμπεριφοράς» για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς οι πολιτικοί από τις Βρυξέλλες μέχρι την Ουάσιγκτον επιδιώκουν μεγαλύτερο έλεγχο γύρω από την αναδυόμενη τεχνολογία.

Ως μέρος των εθελοντικών κατευθυντήριων γραμμών, οι χώρες θα συνεργαστούν πάνω σε συγκεκριμένες αρχές, μέσα των οποίων θα πραγματοποιείται η επίβλεψη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και άλλων προηγμένων τεχνολογιών. Αυτή η προσπάθεια δημιουργίας ενός ενιαίου, αλλά μη δεσμευτικού, διεθνούς εγχειριδίου κανόνων, θα παρουσιαστεί, στη συνέχεια, στους ηγέτες του G7.

Ο κώδικας αναμένεται να περιλαμβάνει δεσμεύσεις από εταιρείες για την ανάληψη μέτρων που θα βάλουν τέλος στον πιθανό αρνητικό αντίκτυπο των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, θα προβλέπονται επενδύσεις σε ελέγχους κυβερνοασφάλειας για τον τρόπο ανάπτυξης της τεχνολογίας, αλλά και η δημιουργία συστημάτων διαχείρισης κινδύνου, για τον περιορισμό της πιθανής κακής χρήσης της τεχνολογίας.

«Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να διαχειριστούμε νέους κινδύνους και προκλήσεις για τους ανθρώπους, την κοινωνία και τις δημοκρατικές αξίες και να αξιοποιήσουμε τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης», τονίζεται σε δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα. «Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε κατευθυντήριες αρχές και έναν διεθνή κώδικα δεοντολογίας για τους οργανισμούς».

Οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν ξανά στο Κιότο της Ιαπωνίας στις αρχές Οκτωβρίου, πριν οι υπουργοί του G7 που είναι αρμόδιοι για τη ψηφιακή ατζέντα οριστικοποιήσουν τον κώδικα, σε μια virtual συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να ολοκληρώσει τη δική της νομοθεσία για την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το τέλος του έτους και οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν τις δικές τους εθελοντικές δεσμεύσεις, που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.