Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τους μικροδορυφόρους

0

Με μια σύντομη ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ακύρωσε διαγωνιστική διαδικασία για το έργο των μικροδορυφόρων και ενώ βρισκόταν στη φάση της κατάθεσης προσφορών που είχαν προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Επικαλείται σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει, έπειτα από επανεξέταση των εθνικών προτεραιοτήτων της για το εθνικό διαστημικό πρόγραμμα.

Την εξέλιξη αυτή είχε προδιαγράψει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στην πρόσφατη συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου, «λόγω και των πυρκαγιών υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για το αν τελικά η μία και μόνη, μείζων ανάγκη είναι οι τηλεπικοινωνίες. Θα ξαναδούμε το θέμα της γεωεπισκόπησης και τις δυνατότητες να έχουμε ακριβείς, τακτικές και πολυεπίπεδες εικόνες από το διάστημα για τη χώρα, εκμεταλλευόμενοι τις υπάρχουσες τεχνολογίες».

Να σημειωθεί ότι το έργο είχε συνολική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 70 εκατ. έχουν διατεθεί, μεταξύ άλλων, για το πιλοτικό πρόγραμμα κατασκευής έως και 15 νανοδορυφόρων και απομένουν 130 εκατ. ευρώ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αν η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα καταφέρει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη νέα δράση και να την ολοκληρώσει εγκαίρως, ώστε να μην υπάρξει απώλεια πόρων.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.