Ψηφιοποίηση διαδικασιών εξέτασης υποθέσεων ιθαγένειας με έργο της ΚτΠ 6,1 εκατ. ευρώ

0

Στο συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό των διαδικασιών εξέτασης υποθέσεων ιθαγένειας της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας (ΓΓΙ), με την υλοποίηση κεντρικής και ενοποιημένης πληροφοριακής υποδομής στοχεύει έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης του έργου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την ΚτΠ το έργο θα αναπτυχθεί αξιοποιώντας την υπάρχουσα πληροφοριακή υποδομή ECM στην οποία βασίζονται τα υφιστάμενα συστήματα που λειτουργούν ήδη στη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας, δηλαδή το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εξετάσεων κτήσης του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση» και το «Σύστημα επιλογής Αξιολογητών/Επιτηρητών, καταγραφής βαθμολογιών και αποτελεσμάτων για τις εξετάσεις κτήσης του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων της ΓΓΙ».

Τα συστήματα αυτά θα πρέπει να ενσωματωθούν επιχειρησιακά στο παρόν έργο και να διαλειτουργούν με όλα τα υποσυστήματα που θα υλοποιηθούν και να αξιοποιηθεί το σχετικό περιβάλλον παραμετροποίησης επιχειρησιακής λογικής στην οργάνωση και διαχείριση πληροφοριών, εγγράφων και διαδικασιών.

Οι βασικοί άξονες του έργου είναι η υλοποίηση ενός νέου εσωτερικού συστήματος Διαχείρισης Υποθέσεων Ιθαγένειας, και η υλοποίηση συστήματος Ψηφιακής Θυρίδας αιτούντα, η οποία θα επικουρείται από τα υποσυστήματα Πρόσβασης Τρίτων Υπηρεσιών, το υποσύστημα Διαχείρισης Ερωτημάτων αιτούντων, το υποσύστημα Διαχείρισης Χρηστών και το υποσύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence), τα οποία θα χρησιμοποιήσουν ως βάση ανάπτυξης την υπάρχουσα πληροφοριακή υποδομή η οποία θα παραμετροποιηθεί σχετικά.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.