Ελλάδα – Ισραήλ ετοιμάζουν AI για τον γρήγορο εντοπισμό πυρκαγιών

0

Η Ελλάδα συνεργάζεται με το Ισραήλ για την ανάπτυξη τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσει στον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων πυρκαγιών, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.

Μετά από συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Benjamin Netanyahu, και τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση γύρω από πρωτοβουλίες πολιτικής προστασίας, για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης.

Το Ισραήλ και η Κύπρος βρίσκονται μεταξύ των χωρών που έστειλαν πυροσβεστικά αεροσκάφη και πληρώματα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, οι οποίες κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις δάσους τους τελευταίους δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης πυρκαγιάς που έχει καταγραφεί στην ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πεδίο για τη χρήση της ισραηλινής τεχνολογίας AI στον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.