Θα αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις φραγής πειρατικών IP που μεταδίδουν παράνομα το τηλεοπτικό περιεχόμενο των Cosmote TV και Nova.

Είναι ενδεικτικό ότι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πιο εκτεταμένη επιχείρηση φραγής πειρατικών IP η οποία είχε σαν να αποτέλεσμα να επηρεαστούν χιλιάδες τελικοί απλοί χρήστες / πελάτες παράνομης πρόσβασης σε συνδρομητικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο από τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (Stoiximan Super League, Premier League, Serie A, LaLiga, κ.α.).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση που οργάνωσαν οι ομάδες antipiracy των δύο συνδρομητικών καναλιών, της Nova και της Cosmote TV έδωσε ένα μεγάλο χτύπημα στην παράνομη θέαση συνδρομητικών υπηρεσιών και η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο συστηματική.

Στους αγώνες κορυφαίων πρωταθλημάτων που μεταδίδουν αποκλειστικά οι δύο πάροχοι (Cosmote TV, Nova) πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένα IP blocking σε 20 σημαντικά παράνομα πειρατικά δίκτυα με δεκάδες IP, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι συνδρομητικές πλατφόρμες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τις δυναμικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει σημαντική απειλή στα νοικοκυριά και στους τελικούς χρήστες από την χρήση παράνομων πειρατικών συνδέσεων, όχι μόνο από την νομοθετική – ποινική τους μεταχείριση, αλλά και από την απειλή της προσωπικής τους ψηφιακής ασφάλειας.

Δίνοντας πρόσβαση στο οικιακό τους δικτυακό περιβάλλον σε μεγάλα δίκτυα πειρατών, προκειμένου να συνδέσουν πειρατικές συσκευές ή παράνομα iptv λογισμικά, ουσιαστικά «ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες» των προσωπικών τους δεδομένων.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.