Καθήκοντα Chief Strategy and Investor Relations Officer στον Όμιλο Intrakat αναλαμβάνει ο κ. Λουκάς Καραλής, προερχόμενος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ο κ. Λουκάς Καραλής, διακεκριμένο στέλεχος με εμπειρία άνω των 20 ετών στους τομείς χρηματοοικονομικής στρατηγικής, συγχωνεύσεων και εξαγορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα έχει τη συνολική εποπτεία της διαμόρφωσης και υλοποίησης της Στρατηγικής και των Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του μεταξύ άλλων μέσα από έργα εταιρικού μετασχηματισμού, στρατηγικών συνεργασιών και συναλλαγών, καθώς και μέσα από την διεύρυνση των σχέσεων με την επενδυτική κοινότητα.

Ο κ. Λουκάς Καραλής, εντάχθηκε στο δυναμικό του ΤΧΣ πριν από περίπου 10 χρόνια, ενώ από το 2018 ως σήμερα κατείχε και τη θέση του Chief Investment Officer, έχοντας μέχρι προσφάτως υπό την ευθύνη του τη Διεύθυνση Επενδύσεων και Αποεπενδύσεων καθώς και τις Επενδυτικές Σχέσεις του ΤΧΣ, ενώ ήταν μέλος και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.

Όλα αυτά τα χρόνια, συμμετείχε ενεργά στην πλειονότητα των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιήσει οι συστημικές και μη τράπεζες, στις οποίες το ΤΧΣ διατηρεί μετοχική σχέση, ενώ μέχρι προσφάτως είχε υπό την ευθύνη του την διαμόρφωση της στρατηγικής του ΤΧΣ σχετικά με την προετοιμασία αποεπένδυσης του από τις συμμετοχές του στις συστημικές τράπεζες.

Επίσης, κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Portfolio Manager στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά και Παρατηρητής, για λογαριασμό του ΤΧΣ, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στις Επιτροπές Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ προηγουμένως κατείχε επιτελικές θέσεις στην EY και τη Eurobank τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

Παλαιότερα, είχε εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στους τομείς των εξαγορών και συγχωνεύσεων καθώς και κεφαλαιαγορών, καλύπτοντας κυρίως συναλλαγές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Καραλής είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά, με πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες, κάτοχος MSc στην Διεθνή Τραπεζική και Χρηματοοικονομική από το Cass Business School και MBA από το ALBA Graduate Business School.

Η Intrakat επιταχύνει και ενισχύει τη στρατηγική της για τον μετασχηματισμό της σε έναν σύγχρονο όμιλο, με διεύρυνση δραστηριοτήτων και διασπορά επενδύσεων σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, διεκδικώντας δυναμικά ηγετική θέση στην αγορά.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.