Κατά 33% αυξήθηκε η παγκόσμια κίνηση δεδομένων στην κινητή

0

Η παγκόσμια κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε κατά 33% από έτος σε έτος, στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, σε περίπου 134 exabyte το μήνα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ericsson. Η αύξηση έφτασε το 6 τοις εκατό σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την Ericsson, η κίνηση στα δεδομένα ενισχύεται τόσο από τον αυξημένο αριθμό χρηστών internet από κινητά, όσο και από την ενισχυμένη χρήση δεδομένων, λόγω εφαρμογών όπως το streaming video. Ωστόσο, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας κίνησης επιβραδύνεται σταδιακά, μετά από αυξήσεις άνω του 40 τοις εκατό το 2021 και άνω του 50 τοις εκατό το 2020.

Σε μια ενημέρωση του Mobility Report για το δεύτερο τρίμηνο, που δημοσιεύθηκε αρχικά τον Ιούνιο, η Ericsson σημείωσε ότι οι συνολικές συνδρομές (καθώς η εταιρεία μετρά «subscriptions») κινητής τηλεφωνίας, σε παγκόσμια επίπεδο, έφτασαν τα 8,3 δισεκατομμύρια στα τέλη Ιουνίου, αφού καταμετρήθηκαν 40 εκατομμύρια νέες συνδρομές στους τρεις μήνες του δεύτερου τριμήνου. Αυτό ισοδυναμεί με διείσδυση πληθυσμού 105 τοις εκατό.

Η ανάπτυξη του 5G βελτιώθηκε σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, με 175 εκατομμύρια συνδρομές στο δεύτερο τρίμηνο, ήτοι συνολικά σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια. Οι προσθήκες στο 4G επιβραδύνθηκαν, στα 11 εκατομμύρια, και η βάση του 4G έφτασε περίπου τα 5,2 δισεκατομμύρια συνολικά, ίσο με το 62 τοις εκατό όλων των γραμμών κινητής τηλεφωνίας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.