Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 27 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Ο 3GPP αλλάζει τους κανόνες – Στο «στόχαστρο» οι μεγάλες εταιρείες

14/07/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο 3GPP, που αποτελείται από τους οργανισμούς τυποποίησης τηλεπικοινωνιών και επιβλέπει την ανάπτυξη του 5G, βρίσκεται σε διαδικασία ενημέρωσης των κανόνων για τις ψηφοφορίες που πραγματοποιεί, προκειμένου να αποτρέψει μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple, να αποκτήσουν υπερβολικά μεγάλη ισχύ.

Σύμφωνα με τον Kevin Flynn, εκπρόσωπο του οργανισμού, ο 3GPP έχει ήδη συμφωνήσει να εισάγει ανώτατο όριο στον αριθμό των ψήφων που μπορούν να έχουν τα εταιρικά του μέλη. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι νέοι κανόνες εγκρίθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ αναμένεται πως θα τεθούν σε ισχύ το φθινόπωρο.

Ο Flynn σημείωσε ότι οι νέοι κανόνες θα περιορίσουν τον συνολικό αριθμό των ψήφων οποιουδήποτε εταιρικού ομίλου σε 16. Θα περιορίσουν, επίσης, τις ψήφους μέσω οποιουδήποτε μεμονωμένου «οργανωτικού εταίρου» σε οκτώ. Πρόσθεσε ότι ο οργανισμός «θα απαιτήσει από τα μεμονωμένα μέλη του να δηλώνουν μόνα τους εάν αποτελούν μέρος ενός εταιρικού ομίλου». Ο στόχος, όπως εξήγησε, είναι να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα κυριαρχίας οποιουδήποτε εταιρικού ομίλου.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, το καλοκαίρι του 2022, τα μέλη του 3GPP παρατήρησαν ότι τα μεμονωμένα μέλη της Apple είχαν σχεδόν διπλασιαστεί, από περίπου 17 σε 33, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Παρατηρήσαμε ένα νέο μοτίβο συμπεριφοράς, που δείχνει ότι η κατοχή πολλών δικαιωμάτων ψήφου από μια ομάδα στενά συνδεδεμένων εταιρειών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει μελλοντικές αποφάσεις του 3GPP», προειδοποίησε πέρυσι η ATIS, μια αμερικανική εμπορική ένωση που επικεντρώνει σε ζητήματα γύρω από τις τηλεπικοινωνίες.

Ορισμένοι αναλυτές που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία καθορισμού προτύπων γύρω από το 5G, υποστήριξαν ότι η Apple δεν είναι ο μόνος λόγος που γίνονται οι προαναφερθείσες αλλαγές. «Δεν είναι μόνο η Apple, αλλά πολλές άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών και κινεζικών, που στέλνουν πολλούς αντιπροσώπους σε συναντήσεις του 3GPP. Αυτές οι εταιρείες μπορούν ενδεχομένως να επηρεάσουν τις ψηφοφορίες», έγραψε ο Prakash Sangam, ιδρυτής και διευθυντής της Tantra Analyst. «Ο περιορισμός των μέγιστων ψήφων ανά εταιρεία περιορίζει την υπερμεγέθη επιρροή των μεγάλων εταιρειών».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

3GPP
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vodafone – Πιερρακάκης: στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος

Η ΕΕΤΤ στη 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το 90% των παρόχων αναμένει έσοδα από συνδεσιμότητα υποδομών AI

Οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι αναζητούν νέα έσοδα από AI και υποδομές

NGMN: Το Agentic AI απαιτεί κοινά πρότυπα και ισχυρές δικλίδες στα δίκτυα

Kearney: Μικτή εικόνα για την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δείκτη τηλεπικοινωνιών

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η κρίση στον Περσικό Κόλπο αυξάνει την πίεση σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
  • Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ε.Β.Ε.Π. και Νεπάλ
  • ΣΕΒΕ: Ολοκληρώθηκε η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τα Επίτιμα Μέλη
  • “Πράσινες Ανάσες για την Αττική”: Πρόγραμμα 60,4 εκ. ευρώ για 13 παρεμβάσεις
  • Η Revolut λανσάρει το EURR, το πρώτο της stablecoin συνδεδεμένο με το ευρώ
  • Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • ΥΠΕΚΑ: Επανεκκινεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.