Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 26 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Μνημόνιο συνεργασίας της EY Ελλάδος με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

22/06/2023infocomBy infocom3 Mins Read Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υπέγραψε η ΕΥ Ελλάδος. Η συνεργασία αποσκοπεί στη στενότερη σύνδεση του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την αγορά εργασίας, την ενίσχυση της στήριξης προς τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την παραγωγή ερευνητικού έργου γύρω από κοινούς τομείς ενδιαφέροντος και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Η συνεργασία επισημοποιήθηκε στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν ο Πρύτανης, καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, και οι καθηγητές Γρηγόρης Χονδροκούκης και Σίμος Ρετάλης. Από την πλευρά της EY, παρευρέθηκε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος και ο Μύρων Φλουρής, Associate Director στο Τμήμα Business Development.

Μεταξύ άλλων, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει:

  • Την υλοποίηση δράσεων και ενεργειών, για τομείς και κλάδους κοινού ενδιαφέροντος, προς όφελος της ανάπτυξης ευκαιριών εργασιακής απασχόλησης
  • Τη διενέργεια κοινών δράσεων δικτύωσης με το οικοσύστημα καινοτομίας
  • Την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης (mentoring) από την EY προς το Πανεπιστήμιο, σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
  • Την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές ή μέλη του Πανεπιστημίου, για την εκπόνηση μεταπτυχιακών, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών εργασιών συναφών με τα αντικείμενα ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου και της ΕΥ.

Η συνεργασία των δυο οργανισμών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενεργότερη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, την από κοινού υποστήριξη και δημιουργία δομών ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο μέσω της εκτεταμένης εμπειρίας της EY με το οικοσύστημα καινοτομίας, ενώ θα δώσει και τη δυνατότητα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους στην πράξη.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, δήλωσε: «Η ΕΥ έχει αναδείξει εδώ και χρόνια την ανάγκη ουσιαστικής σύνδεσης και στενότερης συνεργασίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με στόχο την ευθυγράμμιση της αγοράς εργασίας με τις σημερινές απαιτήσεις και τις νέες αναπτυξιακές ανάγκες της Ελλάδας. Την πεποίθησή μας αυτή, την υπηρετούμε έμπρακτα, προωθώντας συνεργασίες με σημαντικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, και δίνοντας, παράλληλα, ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και αποφοίτους. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία και ενδιαφέρεται έμπρακτα για την προώθηση της καινοτομίας. Η υπογραφή του μνημονίου θέτει τα θεμέλια μίας ευρύτερης συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των δυο οργανισμών, ειδικότερα σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που αναμένουμε να δημιουργήσει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία για την αγορά εργασίας, και την οικονομία ευρύτερα».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, έχοντας δημιουργήσει μεταπτυχιακά τμήματα τα οποία προσεγγίζουν την επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα σε εννοιολογικό, πρακτικό και ερευνητικό επίπεδο. Το ελληνικό οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων τείνει να αποτελέσει σταδιακά έναν πολλά υποσχόμενο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας με γρήγορη και υγιή ανάπτυξη. Η συνεργασία με την EY, είναι βέβαιο ότι, θα συμβάλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων με ανάλογα χαρακτηριστικά αλλά και θα οδηγήσει πολλές από αυτές προς τη διεθνοποίηση».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EY Ελλάδος Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεργασία AMPLUS και Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου για τη διασύνδεση εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας

Εθνική Τράπεζα και SAP ενισχύουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρικής τραπεζικής

Nova & Nova ICT: νέα εποχή στην ογκολογική φροντίδα με το ψηφιακό σύστημα ΗΔΥΚΑ

H Κωτσόβολος επιλέγει τη Search Magic ως στρατηγικό συνεργάτη SEO

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Accenture

Η Commvault ενδυναμώνει τη Multi-Cloud στρατηγική της με νέες Cloud-Native δυνατότητες της Clumio

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΑΑΔΕ: 3 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές έως 150 ευρώ από χώρες εκτός ΕΕ
  • ΑΑΔΕ: 1.500 πολίτες εξυπηρετήθηκαν τις πρώτες 15 ημέρες του myPoint Κεραμεικού
  • Στ. Καλαφάτης: «Στόχος μας η Θεσσαλονίκη να καταστεί διεθνές κέντρο διαλόγου και έρευνας»
  • Β. Κικίλιας: 4 εκατ. ευρώ για κατοίκους και επιχειρήσεις των νησιών μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων
  • ΑΑΔΕ: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026
  • ΣΕΠΕ: Παρουσία του Υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση
  • Ο Όμιλος AKTOR παρουσιάζει επενδυτικό σχέδιο €3 δισ. έως το 2031
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.