Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παρείχαν παράνομα υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης ξεπερνά το 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιά στους παρόχους συνδρομητικών υπηρεσιών ανέρχεται σε περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες η υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Πατρών η οποία οργάνωσε και υλοποίησε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν σε περιοχές της Αττικής τρεις ημεδαπούς άνδρες, ενώ αναζητούνται ακόμη οι τέσσερις συνεργοί τους.

Η περίπτωση αυτή είναι ενδεικτική των όσων συμβαίνουν με την παράνομη διακίνηση περιεχομένου και τiς απώλειες που έχει η συγκεκριμένη αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται οι Cosmote, Nova, Vodafone και ξένες πλατφόρμες.

Σε βάρος των επτά κατηγορούμενων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συγκροτήσει πελατολόγιο 1.370 ατόμων στην ελληνική Επικράτεια.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και στα οχήματα τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν χρηματικό ποσό 40.966 ευρώ, αποκωδικοποιητές, υπολογιστές, tablet, κινητά τηλέφωνα και ένα πάνελ διαχείρισης πελατών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος συνομιλιών σε διαδικτυακές εφαρμογές σχετικές με την προαναφερόμενη δράση, τόσο μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, όσο και μεταξύ των μελών με τους πελάτες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.