Η Μεγάλη Βρετανία σχεδιάζει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής σε σχέση με την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Rishi Sunak, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, θα συζητήσουν για την τεχνολογία κατά τη διάρκεια συνάντησης τους που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, η σύνοδος κορυφής που ετοιμάζει η Μεγάλη Βρετανία θα επικεντρώσει στους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και θα φιλοξενήσει ομιλίες σε σχέση με το πώς μπορούν αυτοί να μετριαστούν μέσω συντονισμένης δράσης, σε διεθνές επίπεδο.

Άλλωστε, μια σειρά κυβερνήσεων εξετάζουν πώς θα μπορέσουν να μετριάσουν τους κινδύνους της συγκεκριμένης αναδυόμενης τεχνολογίας, η οποία γνώρισε σημαντική ανάπτυξη σε επενδύσεις και δημοτικότητα τους τελευταίους μήνες, μετά και την ευρεία διάθεση του ChatGPT της OpenAI.

Στη λίστα των συγκεκριμένων χωρών περιλαμβάνεται η Κίνα, της οποίας η κυβέρνηση επιδιώκει να θεσπίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, σύμφωνα με αναφορά του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, ο οποίος συνάντησε Κινέζους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού του στην χώρα.

Ο Sunak βρίσκεται σε ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται πως θα συναντήσει τον Biden στον Λευκό Οίκο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.