Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς τηλεπικοινωνιακών υποδομών έφτασε τα 95,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και αναμένεται πως θα φτάσει τα 168,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2032, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Spherical Insights & Consulting.

Η αυξανόμενη ζήτηση για κάλυψη κινητής τηλεφωνίας θα αποτελέσει τον βασικό παράγοντα για την ενίσχυση της ζήτησης γύρω από λύσεις τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Σύμφωνα με την έκθεση, αναμένεται εμπλουτισμός των υπηρεσιών που παρέχονται, καθώς οι συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων γίνονται ευρύτερα διαθέσιμες σε αστικές περιοχές. Επιπλέον, η ζήτηση ενισχύεται και από την αυξανόμενη χρήση ταχύτερων συνδέσεων σε smartphones.

Εντούτοις, η ανάπτυξη του κλάδου παρεμποδίζεται από διάφορα προβλήματα, όπως η γενικότερη μετατόπιση του επιχειρηματικού μοντέλου, τα ζητήματα στη διαλειτουργικότητα, η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, η ανάπτυξη του κυβερνοεγκλήματος και ο αντίκτυπος που προκαλείται, το υψηλό κόστος εφαρμογής στρατηγικών, οι χρονοβόρες διαδικασίες και η ασυνέπεια στην κατανομή του φάσματος.

Η παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακών υποδομών χωρίζεται σε μια σειρά κατηγοριών. Το τμήμα των προϊόντων θα αναπτυχθεί με CAGR 5,5% καθ’ όλη την προβλεπόμενη περίοδο. Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τμήματος θα επεκταθεί, ως αποτέλεσμα της διευρυνόμενης ανάγκης για νέους σταθμούς βάσης, με στόχο την ενίσχυση της κάλυψης, αλλά και της αυξημένης εξάρτησης από υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο.

Καθ’ όλη την προβλεπόμενη περίοδο, η αγορά του 4G/LTE κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Λόγω του ότι η βασική υποδομή 5G συνεχίζει να αναπτύσσεται, προβλέπεται πως η παροχή υπηρεσιών 4G θα συνεχίσει να ενισχύεται.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη έρευνα, λόγω των προσπαθειών για ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, ο ευρωπαϊκός τομέας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων σημείωσε πωλήσεις 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.