Σύμφωνα με έρευνα της CELLSMART γύρω από τις ταχύτητες που παρατηρούνται στα 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης, η Νορβηγία βρίσκεται στην πρώτη θέση, με μέγιστες ταχύτητες download σε εσωτερικούς χώρους που φτάνουν τα 1,12 Gbps. Η Ισπανία παρουσίασε τη μέγιστη ταχύτητα λήψης σε εξωτερικούς χώρους, με 1,11 Gbps.

Η CELLSMART σημειώνει ότι τα ευρωπαϊκά δίκτυα κινητής προσφέρουν ταχύτητες που ισούνται ή υπερβαίνουν εκείνες που παρέχονται μέσω broadband ή δορυφόρων LEO (low Earth orbit). Οι δοκιμές δείχνουν ότι οι ταχύτητες download και upload, τόσο σε κεντρικές όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές, προσφέρουν ευελιξία και απόδοση. Αυτό, όπως τονίζεται, είναι ιδανικό για την υποστήριξη περιπτώσεων χρήσης σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA), σε όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά, όσον αφορά στις μέγιστες ταχύτητες λήψης σε εξωτερικούς χώρους, η Ισπανία βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και Νορβηγία. Σε εσωτερικούς χώρους, η κατάταξη είναι Νορβηγία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία.

Το Όσλο της Νορβηγίας βρίσκεται στην κορυφή, όσον αφορά στις ταχύτητες download με 5G στην Ευρώπη, με 1,12 Gbps. Η Cerdanyola del Vallès και το Bilbao στην Ισπανία καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση, με ταχύτητες 1,11 Gbps και 1,07 Gbps αντίστοιχα. Το Μόναχο της Γερμανίας (1,03 Gbps) κατετάγη τέταρτο και η Βιέννη της Αυστρίας (921,1) πέμπτη.

Στους παρόχους, βάσει της μέσης ταχύτητας σε Mbps, η κατάταξη έχει ως εξής: Telemovel (Πορτογαλία, 545,38), Webbing (Ισπανία, 472,2), Orange (Γαλλία, 380,05), Telia (Νορβηγία, 52,086) και Yettel (Σερβία, 51,732).

«Η Ευρώπη είναι έτοιμη για το fixed wireless access. Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας δείχνουν ότι το 5G αρχίζει να ωριμάζει ως μια δικαιολογημένη επένδυση, που είναι έτοιμη να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση στην ενσύρματη ευρυζωνική σύνδεση και τα LEO, σε πολλές χώρες, σε όλη την Ευρώπη. Με ποσοστά απόδοσης που ανταγωνίζονται εκείνα της ευρυζωνικότητας και του LEO, η κινητή θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη σύνδεση εταιρικών τοποθεσιών. Είναι μια βιώσιμη επιλογή», τόνισε ο Toby Forman, Διευθύνων Σύμβουλος της SmartCIC.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.