Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα ανεχτούν» την απαγόρευση της Κίνας στα chipset της Micron Technology, ενώ έχουν προχωρήσει σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους τους για την αντιμετώπιση αυτού του «οικονομικού καταναγκασμού», όπως δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo.

Η Raimondo σημείωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση των υπουργών Εμπορίου στο πλαίσιο των συνομιλιών του Οικονομικού Πλαισίου Ινδο-Ειρηνικού, ότι οι ΗΠΑ «αντιτίθενται σθεναρά» στις ενέργειες της Κίνας κατά της Micron.

Αυτές «στοχεύουν σε μία και μόνο αμερικανική εταιρεία, χωρίς καμία πραγματική βάση, το βλέπουμε ως απλό και ξεκάθαρο οικονομικό εξαναγκασμό και δεν θα το ανεχθούμε, ούτε πιστεύουμε ότι θα έχει επιτυχία».

Η ρυθμιστική αρχή της Κίνας δήλωσε ότι η Micron, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κατασκευής chipset μνήμης, απέτυχε στην αξιολόγηση γύρω από θέματα ασφαλείας και ότι θα εμποδίσει τους φορείς εκμετάλλευσης βασικών υποδομών να αγοράζουν από την εταιρεία, γεγονός που την ώθησε να προβλέψει μείωση των εσόδων της.

Η κίνηση αυτή ήρθε μία ημέρα αφότου οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν σε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του «οικονομικού εξαναγκασμού» από την Κίνα.

«Όπως είπαμε στην G7 και όπως έχουμε πει με συνέπεια, συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης και όλων των προκλήσεων που σχετίζονται με τις πρακτικές της Κίνας».

Η Raimondo έθεσε, επίσης, το θέμα της Micron σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον υπουργό Εμπορίου της Κίνας, Wang Wentao.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.