Η πρώτη λέσχη επιχειρηματικών αγγέλων στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα

0

Το The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club) αποτελεί την πρώτη Ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startup εταιρείες υψηλης τεχνολογίας. Η βάση του Club βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ο σκοπός του είναι να αναπτύξει την δράση των επιχειρηματικών Αγγέλων, αναγάγοντας τους σε θεσμό επιχειρηματικότητας.

Σε ανεπτυγμένα τεχνολογικά οικοσυστήματα οπως αυτα της υπόλοιπης Ευρώπης, οι startup εταιρείες οι οποίες αναζητούν κεφάλαια ανάπτυξης στο ξεκίνημα τους (early stage) εξασφαλίζουν χρηματοδότηση κατα 60% απο ιδιωτες επενδυτες (angel investors) και λιγότερο από το 35% από εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital Firms).

Στην Ελλάδα, η ανωριμότητα του οικοσυστήματος να κατανοήσει την σημασία των ιδιωτων επενδυτων στην χρηματοδότηση τεχνολογικών εταιρων υψηλού ρίσκου, έχει οδηγήσει στην έλλειψη χρηματοδότησης στο πρώιμα στάδια, με αποτέλεσμα λιγότερο από το 10% των κεφαλαίων που επενδύονται ετησίως να συνεισφέρονται από ιδιώτες με το μεγαλυτερο μέρος αυτού να προέρχεται από άλλες πηγές.

Έχοντας ως επενδυτικό στόχο τη χρηματοδότηση 10-15 νέων εταιρειών σε ετήσια βάση, το Theti Club, φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που οι Ελληνικές startup εταιρείες εξασφαλίζουν χρηματοδότηση και να τις βοηθήσει να κατακτήσουν διεθνείς αγορές.

Πρακτικά, μέσα από το Club παρέχεται η δυνατότητα στους Επιχειρηματικούς Αγγέλους να επενδύσουν σε startup εταιρείες που φέρνουν επανάσταση μέσω των τεχνολογιών τους ή των καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων σε παλιές και νέες αγορές. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσα από το Club, παρέχεται ‘έξυπνο’ χρήμα (smart money), με έμπειρους επενδυτες να παρέχουν τεχνογνωσία, συστάσεις και φυσικά κεφάλαια ανάπτυξης.

Ενδεικτικά, η επενδυτική στρατηγική που έχει αναπτυχθεί από την ομάδα του Theti Club, περιλαμβάνει:

  • Στόχευση σε γύρους χρηματοδότησης στο στάδιο του pre-seed / seed, σε εταιρίες με ελάχιστες και μέγιστες κεφαλαιουχικές ανάγκες απο 50 Κ έως 1 Μ αντίστοιχα.
  • Το επιχειρηματικό μοντέλο να είναι βασισμένο σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και μέσω αυτών να δημιουργείται καθοριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.
  • Οι υποψήφιες εταιρείες να έχουν σαν βάση την Ελλάδα και σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην χώρα.
  • Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση επένδυσης, είναι η startup να είναι σε θέση μετα την χρηματοδοτιση να ‘’ανοίξει’’ διεθνείς αγορες.

Το The Hellenic Tech Investor Club αποτελεί κλειστό Club, με μέγιστο αριθμό επενδυτών τα 75 μέλη. Ενδεικτικά, το Club έχει καταφέρει να προσελκύσει κάποιους από τους καλυτερους και πιο ενεργούς επενδυτες απο την Ελλάδα, την Βόρεια Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί ένας νέος επενδυτής ως μέλος στη λέσχη, είναι να έχει εμπειρία ειτε σαν επιχειρηματίας, ανώτερο στέλεχος εταιρείας, μέλος διοικητικού συμβουλίου, ή ιδρυτής νεοφυούς εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας.

Η ύπαρξη του THETI CLUB, φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός ήδη ταχύτατα αναπτυσσόμενου τεχνολογικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.