Δυναμική παρουσία της Lancom στο International Telecoms Week 2023

0

Στη Washington παρευρέθηκαν τα στελέχη της Lancom συμμετέχοντας στo ITW2023. Το International Telecoms Week 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 14-17 Μαΐου, αποτελεί την σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, συγκεντρώνοντας όλες τις κορυφαίες εταιρείες και τα στελέχη τους σε ένα δυναμικό τριήμερο με πλήθος ομιλιών, ανακοινώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων, αναδεικνύοντας όλες τις εξελίξεις, προκλήσεις και καινοτομίες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Η Lancom για άλλη μία χρονιά αναδεικνύει τη σημασία της Ελλάδας ως τον βασικότερο τηλεπικοινωνιακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής. «Η συμμετοχή μας στο International Telecoms Week 2023 κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Ελλάδα, συνδυαστικά με τις επενδύσεις σε data centers έχουν φέρει την παγκόσμια αναγνώριση της χώρας μας ως γεωστρατηγικό σημείο συγκέντρωσης οπτικών ινών και δεδομένων. Ως εταιρεία, εκτός των εντατικών και συνεχών επενδύσεών μας σε Data Centers και τηλεπικοινωνίες, έχουμε επιδοθεί σε ένα δυναμικό roadshow σε όλα τα global events, αναδεικνύοντας εκτός από την Lancom και τη χώρα μας. Στo ITW2023 οι καρποί της προσπάθειάς μας είναι πλέον ορατοί, καθώς λάβαμε την γενική αποδοχή και αναγνώριση των σημαντικότερων εταιρειών τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, καθώς και την έντονη επιθυμία τους για συνεργασία μαζί μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lancom, κ. Γιώργος Νώλης.

Τα στελέχη της Lancom παρουσίασαν σε στοχευμένες συναντήσεις τις υποδομές που υλοποιεί η εταιρεία, εξηγώντας τον σχεδιασμό και τις προοπτικές του άξονα Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Κρήτη με κομβικά σημεία τα Balkan Gate Data Centers. Ένας σχεδιασμός, ο οποίος κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, ανέφερε ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης, γενικός διευθυντής της εταιρείας. «Το Balkan Gate Crete σηματοδοτεί την ολοκλήρωση αυτού του άξονα, καθώς ως carrier neutral Data Center θα λειτουργήσει ως σημείο φιλοξενίας/σύνδεσης των υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών που θα προσαιγιαλωθούν στο νησί, παρέχοντας μέσω των στρατηγικών συνεργασιών μας άμεση πρόσβαση στην ταχύτερη τηλεπικοινωνιακή διαδρομή προς τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Το έντονο ενδιαφέρον που εισπράξαμε, αλλά και οι συμφωνίες που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες, μας χαροποιούν ιδιαίτερα, καθώς οι επενδύσεις και οι επαφές μας προσέλκυσαν εταιρείες που η παρουσία τους στην Ελλάδα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις τηλεπικοινωνίες στην ευρύτερη περιοχή».

Το τέταρτο Data Center της Lancom, το Balkan Gate Crete έρχεται να ορίσει την αρχή του άξονα Κρήτη – Αθήνα -Θεσσαλονίκη, ο οποίος καταλήγει στο Balkan Gate Thessaloniki. Tο Balkan Gate Thessaloniki φιλοξενεί ήδη τα σημεία παρουσίας και συγκέντρωσης των δικτύων οπτικών ινών εταιρειών, όπως η Grid Telecom, η Islalink, η EΧΑ Infrastructure, η UGI/Nova, η Vestitel, κ.ά., παρέχοντας πολλαπλές επιλογές διασύνδεσης με τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ευρώπη και την Τουρκία, μέσω των συνεχώς εκτεινόμενων δικτύων των προαναφερθέντων παρόχων. Η Lancom είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία με ιδιόκτητα Data Centers στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και προσεχώς στην Κρήτη, η οποία αναπτύσσει δικό της δίκτυο οπτικών ινών νέας τεχνολογίας.

Share.

Comments are closed.