Τις εκκρεμότητες στην αδειοδότηση συζητούν ΕΕΤΤ – δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας Kuiper (Amazon)

0

Η συζήτηση για την αδειοδότηση του ενός από τους τους έξι δορυφορικούς σταθμούς που θα συνδέσουν το σύστημα δορυφόρων Kuiper της Amazon με τη Γη, στην Ελλάδα, μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και της αμερικάνικης εταιρείας έχει ξεκινήσει, χωρίς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Η Amazon ζήτησε από την ΕΕΤΤ να λάβει άδεια χρήσης συχνοτήτων, αναγκαίων για τη σύνδεση του δορυφορικού σταθμού με τους δορυφόρους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει της διαδικασίας, χρειάζεται προηγουμένως να λάβει την άδεια για τους μικροδορυφόρους από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU).

Σημειώνεται ότι για τη δραστηριοποίηση στην Ελλάδα η αμερικάνικη εταιρεία έχει συστήσει από πέρσι τον Αύγουστο την εταιρεία Amazon Kuiper Greece με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 230 χιλ. Ευρώ. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη δημιουργία του δορυφορικού σταθμού στη χώρα μας έχει προβεί στην εξαγορά της κατάλληλης έκτασης.

Το Project Kuiper της Amazon βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας εκτόξευσης των δορυφόρων του, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό πότε θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες στους καταναλωτές. Όπως έχει ανακοινώσει η αμερικάνικη εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στις ΗΠΑ και σε 13 ευρωπαϊκές χώρες.

Share.

Comments are closed.