Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 30 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Θα ξεπεράσουν τα 2 τρισ. οι συναλλαγές μέσω κινητού στις αναδυόμενες αγορές

16/05/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT Επιχειρήσεις

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research δείχνει ότι η συνολική αξία των συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου στις αναδυόμενες αγορές θα φτάσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, μια αύξηση που ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2023.

Με μια ανάπτυξη της τάξεως του 33%, η αγορά, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, ενισχύεται, σε μεγάλο βαθμό, από τη μετάβαση στο PaaP (Payments-as-a-Platform), ένα μοντέλο που επιτρέπει σε τρίτους να προσφέρουν προϊόντα μέσω εφαρμογών mobile money.

Η έρευνα προσδιόρισε το PaaP ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της αγοράς, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε τρίτες εταιρείες να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στους χρήστες, χωρίς οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να πρέπει να αναπτύξουν, από μόνοι τους, πρόσθετες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, αυτό δίνει τη δυνατότητα και για μεγαλύτερα έσοδα για τους παρόχους υπηρεσιών mobile money, ενώ τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται στις ολοένα και πιο εξελιγμένες απαιτήσεις των χρηστών.

Η έρευνα προέβλεψε ότι, έως το 2027, θα υπάρχουν 411 εκατομμύρια χρήστες εξελιγμένων MFS (Mobile Financial Services) στις αναδυόμενες αγορές. Αυτή η αύξηση, που φτάνει στο 40%, είναι αποτέλεσμα της παροχής μιας ποικιλίας υπηρεσιών, όπως τα μικροδάνεια, μέσω των οποίων ικανοποιείται η αυξανόμενη ζήτηση από τους χρήστες.

Η Cara Malone, συν-συγγραφέας της έρευνας, δήλωσε: «Οι πωλητές πρέπει να εφαρμόσουν εξελιγμένα MFS με αποτελεσματικό τρόπο, διαφορετικά θα χάσουν έδαφος στον αυξανόμενο ανταγωνισμό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα μέσω νέων προσεγγίσεων, όπως η μόχλευση των υφιστάμενων δεδομένων που διαθέτουν οι πάροχοι, ώστε να επιτρέψουν την εναλλακτική αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας, δίνοντας τη δυνατότητα για πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες δανεισμού».

Η έκθεση παρότρυνε τους παρόχους υπηρεσιών mobile money να αξιοποιήσουν τα αναλυτικά στοιχεία για να διατηρήσουν το πελατολόγιο τους και να καταπολεμήσουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό. Αποκτώντας πολύτιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, θα είναι σε θέση να παρέχουν καλύτερα προσαρμοσμένες υπηρεσίες στους τελικούς χρήστες.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

mobile money
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει αποτελεσματική την εφαρμογή της Πράξης DMA

Υποχρεωτική η χρήση φορτιστή USB-C για όλα τα νέα laptop

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά πρόσβαση τρίτων στις δυνατότητες του Android

Προβάδισμα των ΗΠΑ στις υποδομές για την AI – 14 data center διαθέτει η Ελλάδα

Uni Systems: διεθνής επέκταση, άμυνα και AI στο επίκεντρο της στρατηγικής

Smartphone με AI agents φέρεται να αναπτύσσει η OpenAI

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ελληνικά Λατομεία: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 51% της ΡΗΓΑΣ ΠΑΡΟΣ ΙΚΕ
  • ΒΕΑ: Μείωση της γραφειοκρατίας και την ψηφιοποίηση μέσω της πλατφόρμας Open Business
  • Public: Δημογραφική Αλλαγή και Λιανεμπόριο με την πρωτοβουλία «Δίχως Ηλικία»
  • Space Hellas: Στο 70% η αύξηση κερδών μετά φόρων για το 2025
  • Η Palowise επεκτείνεται στην Ινδία μέσω στρατηγικής συνεργασίας με τη Lumos
  • Η σύγκλιση τεχνολογιών αναδεικνύεται σε κλειδί για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
  • Η Κομισιόν παρουσίασε σχέδιο για την απλούστευση των ευρωπαϊκών κανονισμών
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.