Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα γίνουν «έξυπνα», με το δικό τους δίκτυο private 5G

0

Υπό την παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργου Τζ. Τσούνη, θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου, η υπογραφή MoU μεταξύ της Onex Technologies και της Cisco, για την ανάπτυξη δικτύου private 5G και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη που, όπως αναφέρεται, αποτελεί ένα βήμα για τη δημιουργία των «ναυπηγείων του μέλλοντος», έρχεται ως μέρος της επένδυσης που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα. Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 170 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλωστε, στις αρχές του χρόνου, εγκαινιάστηκε και το Aegean Neorion Innovation Center (ANIC) που στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στην Ερμούπολη της Σύρου και αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου ONEX και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως ιδρυτές και της Cisco ως τεχνολογικού παρόχου. Στο project συμμετέχουν, επίσης, η Cosmote και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Analysys Mason, οι υλοποιήσεις ιδιωτικών δικτύων LTE/5G αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, σε σημείο που οι δαπάνες για αυτές θα φτάσουν τα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027, με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξη της τάξεως του 48 τοις εκατό για την περίοδο 2021-2027.

Share.

Comments are closed.