Το 47% της συνολικής διαδικτυακής κίνησης προκαλείται από bots

0

Σε ένα εντυπωσιακό πόρισμα κατέληξε πρόσφατη έρευνα, υποστηρίζοντας πως το 47,4% του συνόλου της διαδικτυακής κίνησης για το 2022 ήταν αυτοματοποιημένη, σε σύγκριση με ένα ποσοστό της τάξεως του 42,3% το 2021. Αυτό σημαίνει πως δεν προκαλούνταν από ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά από bot.

Από αυτήν την αυτοματοποιημένη επισκεψιμότητα, το 30,2% θεωρείται πως προήλθε από κακόβουλα bots, με το συγκεκριμένο ποσοστό να σημειώνει αύξηση 2,5%, από 27,7% το 2021. Τα «καλά bot» παρουσίασαν επίσης αύξηση, αντιπροσωπεύοντας το 17,3% του συνόλου, σε σύγκριση με το 14,6% το 2021.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι πως το ποσοστό της κίνησης που προκαλείται από ανθρώπους συνεχίζει να μειώνεται, από 57,7% το 2021 σε 52,6% το 2022 – μια μείωση κατά 5,1%. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών.

«Τα bot έχουν εξελιχθεί γρήγορα από το 2013, αλλά με την έλευση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η τεχνολογία θα εξελιχθεί με ακόμη μεγαλύτερο, πιο ανησυχητικό ρυθμό τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Karl Triebes, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής ασφάλειας εφαρμογών στην Imperva.

«Με το χρόνο, το ποσοστό της επισκεψιμότητας των bot αυξάνεται και οι διακοπές που προκαλούνται από κακόβουλο αυτοματισμό οδηγούν σε απτούς επιχειρηματικούς κινδύνους – από ζητήματα φήμης έως μειωμένες διαδικτυακές πωλήσεις και κινδύνους ασφάλειας για web εφαρμογές, εφαρμογές για κινητά και API», πρόσθεσε.

Η εξέλιξη των κακόβουλων bot ήταν συγκλονιστική από την προηγούμενη έκθεση, σύμφωνα με την Imperva. Το ποσοστό των «κακών bot», που ταξινομήθηκαν ως «προχωρημένα» αντιπροσώπευε πάνω από το ήμισυ (51,2%) της συνολικής επισκεψιμότητας κακόβουλων bot, σε αντίθεση με μόλις 25,9% από την αναφορά του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον, το 35% όλων των επιθέσεων στόχευσαν ένα API και το 17% αυτών προέρχονταν από bot που χρησιμοποίησαν «επιχειρηματική λογική». Αυτό αναφέρεται σε bot που εκμεταλλεύονται ελαττώματα σε API για να κλέψουν δεδομένα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητους λογαριασμούς.

Share.

Comments are closed.