Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Roaming: Τα έσοδα των παρόχων θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. δολάρια

10/05/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Juniper Research προβλέπει πως τα έσοδα των παρόχων από το roaming, σε παγκόσμιο επίπεδο, για το 2024, θα ξεπεράσουν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μια σημαντική αύξηση από τα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια του 2023.

Ωστόσο, η έκθεση προειδοποιεί ότι, παρά την ετήσια αύξηση του 15%, τα μελλοντικά έσοδα των παρόχων από την περιαγωγή απειλούνται από την εμφάνιση ανταγωνιστικών λύσεων για τους συνδρομητές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η επιλογή υιοθέτησης ενός προσωρινού τοπικού προφίλ, αντί της επιβάρυνσης με χρεώσεις περιαγωγής κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, η μελέτη χαρακτηρίζει τις eSIM ως τη βασική τεχνολογία για την ανάπτυξη των υπηρεσιών travel mobility. Οι eSIM δίνουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές να υιοθετούν τοπικά προφίλ μέσω ψηφιακών πλατφορμών, αντί να βασίζονται στην περιαγωγή μέσω φυσικών SIM. Μέχρι το 2024, περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια smartphone παγκοσμίως προβλέπεται πως θα αξιοποιούν δυνατότητες eSIM, ενώ θα φτάσουν τα 3,5 δισεκατομμύρια έως το 2027.

Επιπλέον, υπολογίζεται ότι το πιθανό κόστος από την περιαγωγή για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας θα αυξηθεί, καθώς η ζήτηση για δεδομένα πολλαπλασιάζεται μετά την ανάπτυξη των δικτύων 5G. Η έρευνα προτείνει στους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων να λανσάρουν υπηρεσίες travel mobility που θα απευθύνονται ειδικά σε ταξιδιώτες που δεν επιθυμούν να επιβαρυνθούν με αυτά τα τέλη.

Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της Future Market Insights έδειξε πως η καθαρή αξία της παγκόσμιας αγοράς των eSIM προβλέπεται να φτάσει τα 898 εκατομμύρια ευρώ το 2023, με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξεως του 30% από το 2023 έως το 2033. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση, η συνολική αξία της αγοράς θα φτάσει το ποσό των 12.379,62 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2032.

Η αυξανόμενη χρήση των eSIM σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης ενισχύεται από οφέλη όπως η ενισχυμένη συνδεσιμότητα, η αξιοπιστία και η ασφάλεια. Η βιομηχανία των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης παραμένει ένας παράσγοντας που επηρεάζει την ανάπτυξη και την πρόοδο μιας σειράς τεχνολογικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των eSIM.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

esim roaming telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Sparkle συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία του GLF για 200 χλμ. νέων υποθαλάσσιων δικτύων

Strand Consult: αριθμητικά λάθη και προβληματικές συγκρίσεις στην έκθεση του BEREC

Τρεις ή τέσσερις πάροχοι; Η ευρωπαϊκή διαφωνία για τις συγχωνεύσεις και η ελληνική αγορά!

Λιγότεροι εργαζόμενοι, υψηλότερο κόστος εργασίας για τις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως

nPerf: 115,89 Mbps η μέση ταχύτητα λήψης στο σταθερό Διαδίκτυο στην Ελλάδα

Ανοιχτό μοντέλο δορυφορικής σύνδεσης κινητών εξετάζουν οι Telekom, Orange, Telefonica και Vodafone

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • Ευρώπη vs ασιατικά marketplaces, round 2
  • Οι καλύτεροι marketers σκέφτονται σαν κορυφαίοι σεφ
  • Στις εγκαταστάσεις της Sunlight Group στην Ξάνθη ο Κυριάκος Πιερρακάκης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε δεκτό το σχέδιο δράσης της Temu
  • ΙΝΣΕΤΕ: «Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
  • Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού
  • Στα δημόσια ταμεία επέστρεψαν 150 εκ. ευρώ που δόθηκαν σε επενδύσεις που δεν ολοκληρώθηκαν
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
  • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
  • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
  • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
  • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.