Αυστραλιανό επενδυτικό ταμείο αποκτά μερίδιο στην Vantage Towers

0

Το αυστραλιανό επενδυτικό ταμείο UniSuper απέκτησε ένα έμμεσο μερίδιο 5% στην εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υποδομών, την Vantage Towers, έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας (615 εκατομμύρια ευρώ).

Στις υπόλοιπες επενδύσεις του συγκεκριμένου ταμείου περιλαμβάνονται μερίδια σε μεγάλα αεροδρόμια του Σίδνεϊ και της Αδελαΐδας. Παλαιότερα, κατείχε μετοχές και στην αυστραλιανή εταιρεία διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών, την Axicom.

Σε σχετική δήλωση, η επικεφαλής private markets της UniSuper, Sandra Lee, χαρακτήρισε την Vantage Towers μια εταιρεία που διαθέτει «ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και προοπτικές ανάπτυξης», υπογραμμίζοντας την αναμενόμενη «σημαντική αύξηση» για ζήτηση δεδομένων.

Η UniSuper απέκτησε το μερίδιο στην Vantage Towers μέσω της επενδυτικής KKR, η οποία κατείχε ένα μέρος της δραστηριότητας μετά από μια μεγάλη συμφωνία με τη Vodafone τον Νοέμβριο του 2022, σε συνεργασία με την Global Infrastructure Partners.

Η Vantage Towers αποσχίστηκε από τον Όμιλο Vodafone το 2020. Σήμερα, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερους από 83.000 τοποθεσίες σε δέκα αγορές, σύμφωνα με δήλωση που πραγματοποίησε η UniSuper μετά τη συμφωνία.

Share.

Comments are closed.