Η Ισπανία θέλει να προωθήσει την «ενοποίηση» στον τηλεπικοινωνιακό τομέα

0

Υψηλόβαθμη πολιτικός από την Ισπανία αναφέρθηκε στη φιλοδοξία να προωθηθούν ρυθμιστικές αλλαγές για να ενισχυθούν οι προοπτικές των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, κατά την επερχόμενη θητεία της χώρας ως επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg, η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας για τις Τηλεπικοινωνίες και την Ψηφιακή Υποδομή, Maria Gonzalez Veracruz, αναφέρθηκε στον στόχο που υπάρχει, σε σχέση με τη βελτίωση της θέσης των φορέων εκμετάλλευσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της περιοχής στην παγκόσμια αγορά.

Μέρος αυτού, σημείωσε, είναι να βοηθήσει με «ό,τι μπορεί» ώστε να συνεισφέρει στη λεγόμενη «ενοποίηση» της αγοράς. Τα συγκεκριμένα σχόλια έρχονται στη δημοσιότητα πριν από την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ισπανία, από τον σημερινό κάτοχο, την Σουηδία, τον Ιούλιο.

Η ενοποίηση του κλάδου αποτέλεσε ένα σημαντικό θέμα για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο της Ευρώπης τον τελευταίο χρόνο. Η Orange και η Masmovil επιδιώκουν να συγχωνεύσουν τις δραστηριότητές τους στην Ισπανία, ενώ πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκαν φήμες σε σχέση με κάποιο deal μεταξύ του Ομίλου Vodafone και του Ομίλου Iliad.

Κατά τη διάρκεια του MWC23 της Βαρκελώνης, ορισμένοι επικεφαλής παρόχων από την Ευρώπη άσκησαν κριτική για το ρυθμιστικό περιβάλλον της Γηραιάς ηπείρου, αναφερόμενοι και σε πολιτικές που θεωρείται ότι εμποδίζουν την ενοποίηση στον τηλεπικοινωνιακό τομέα.

Share.

Comments are closed.